Recept Bažantí prsíčko protýkané fíky s červánkovou omáčkou (pro Pendu)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Bažantí prsíčko: Vyhoštěná, očištěná bažantí prsíčka osolíme, opepříme, protkneme fíky, naložíme do marinády připravené z vody, Knorr šťávy, medu, čerstvého tymiánu a necháme odležet. Maso vyjmeme, osušíme a pečeme na pánvi dozlatova. Část marinády zredukujeme, přidáme základní bílou omáčku Knorr, smetanu, med, sůl, bílé víno, omáčku provaříme a přecedíme. Na oleji orestujeme zeleninu dozlatova, přidáme rajský protlak, tomaty, zalijeme částí marinády, zvěřinovým fondem a vaříme do měkka. Nakonec omáčku přepasírujeme, přilejeme portské víno a dochutíme. Králičí váleček: Očištěný králičí váleček (hřbet) osolíme, opepříme, necháme odležet. Připravíme si fáš z kuřecích prsou, osolíme, přidáme postupně smetanu a kurtujeme ( rozšleháme ) do hladka. Do hotové fáše přidáme na jemně nakrájené, předem uvařené v mléce jedlé kaštany. Fáš naneseme v tenké vrstvě na rozloženou fólii, na ni položíme zprudka opečený králičí váleček, zabalíme a pečeme při teplotě 70°C cca 40 minut. Rýže: Klasickým způsobem udusíme rýži. Ve smetaně rozvaříme tavený sýr do husté konzistence. Do této sýrové taveniny přidáme rýži a vejce. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a špetkou šafránu. Hmotu vklademe do vymaštěných, strouhankou vysypaných tvořítek a pečeme na 170 °C cca 25 minut. Slaninu na tenké proužky upečeme natvarovanou při 200°C dozlatova. Do ní vložíme uvařené fazolky dochucené bazalkou, a to položíme na uvařené, ochucené hlavičky bílého chřestu. Naaranžování: Na talíř zkombinujeme dvě připravené omáčky. Do středu talíře posadíme rýžovou pyramidu, vedle ní po každé straně nafiletované kousky mas. Doplníme hlavičkami bílého chřestu, na ně položíme spirálku slaniny s fazolkami. Recept získal ocenění 3.místo senioři na soutěži Kuchař roku 2000 Celý název receptu je: Bažantí prsíčko protýkané fíky s červánkovou omáčkou, Králičí váleček v kaštanovém mantlu, Rýžová pyramida doplněná fazolkami ve spirálce slaniny na lůžku z bílého chřestu.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 24.04.04 vloženo
  • 8741x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 5 minut, hihi

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • bažantí prsa:
  • 1000 g Bažantí prsa b.k.
  • 100 g Fíky
  • 60 g Med
  • 120 g Zvěřinová šťáva Knorr
  • 100 g Olivový olej
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 200 g Základní bílá omáčka Knorr
  • 100 g Smetana 33%
  • 100 g Bílé víno
  • 200 g Mrkev
  • 100 g Celer
  • králičí váleček:
  • 100 g Cibule
  • 100 g Rajský protlak
  • 100 g Tomaty
  • 50 g Portské víno
  • 600 g Králičí hřbet b.k.
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 200 g Smetana 33%
  • 500 g Mléko
  • 200 g Kaštany
  • 50 g Olivový olej
  • Sůl, pepř
  • rýže:
  • 50 g Olej
  • 800 g Rýže dušená
  • 300 g Smetana 33%
  • 100 g Tavený sýr
  • 80 g Vejce 2 ks
  • 100 g Máslo
  • 50 g Strouhanka
  • 200 g Slanina uzená
  • 300 g Zelené fazolky čerstvé
  • 400 g Chřest čerstvý
  • 2 g Šafrán
  • 20 g Bazalka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bažantí prsíčko protýkané fíky s červánkovou omáčkou (pro Pendu)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bažantí prsíčko protýkané fíky s červánkovou omáčkou (pro Pendu)

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bažantí prsíčko protýkané fíky s červánkovou omáčkou (pro Pen

Ejo :)))))) … takové rychlovky miluji … chacha

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bažantí prsíčko protýkané fíky s červánkovou omáčkou (pro Pen

Hihi, to jsem ani nečekala, že se vám tahle rychlovka zalíbí, hihi. Další podobné perly najdete na webu Škola vaření, někteří už znají, viď, Pendo. Paraplíčko, já bych osobně začala už v pátek, hehe.

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bažantí prsíčko protýkané fíky s červánkovou omáčkou (pro Pen

To je koncert pro labužníky … tím bych omráčila určitě všechny stolovníky … je to akorát potřeba dobře naplánovat, aby člověk vyšel s časem … možná kdybych začala v sobotu večer, tak nedělní oběd stihnu :))) … řadím si ho mezi oblíbené, protože tento recept nelze jen tak minout bez povšimnutí :)

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bažantí prsíčko protýkané fíky s červánkovou omáčkou (pro Pen

Tak tohle si jednoznačně zařadím do své „rychlokuchařky“. A kolik kuchařů je na to třeba? No že bychom mohli někde udělat sraz a poprat se s tím… ;-)))
Díky, holky, tohle je prostě úúúžasné.

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bažantí prsíčko protýkané fíky s červánkovou omáčkou (pro Pen

hned, jakmile bude zase střelecká sezóna a dědeček (táta) se vypraví do lesa, připravím tuto specialitku…předem Vám dám všem, milí labužníčci, vědět, protože mne budete asi postrádat na chatu…:-))

bety
60 příspěvků 25.1.09 03:43
EJA!

Škola vaření pro začátečníky jak vyšitá!!
Dnes jsem chtěla uvařit jednu z jejich rychlovek ale neprošlo to, prý by celá moje rodina umřela hlady, než bych jenom přečetla recept…hahaha

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bažantí prsíčko protýkané fíky s červánkovou omáčkou (pro Pen

Tome, norsky sice neumím, ale není to něco jako že je to skvělý recept jako rychlovka k večeři, když člověk přiběhne z práce?? hiihihi

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bažantí prsíčko protýkané fíky s červánkovou omáčkou (pro Pen

Faen i helvete for en oppskrift

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz