Recept Barevné maso z Číny s okurkovou květinou

babi Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Barevné maso z Číny s okurkovou květinou

Postup

Vyjmout semínka z okurkových půlek. Položit každou půlku řeznou stranou dolů a diagonálně je nakrájet na 8 cm délku. Každý kus velice jemně nakrájet na plátky, ale nedokrojit je tak, aby vše zůstalo dohromady. Vytvořit jakoby vějíř a střídavě zastrčit jeden plátek dovnitř a jeden nechat, zastrčit třetí a další nechat, až vznikne květina jak je vidět na obrázku. Rozehřát olej na pánvi, nebo ve Wok kotlíku. V misce smíchat ingredience pro omáčku a vlít je na pánev. Nechat vařit po 30vteřin. Přidat cibuli a papriku a za stálého míchání smažit po 2min. Přidat brokolici, baby kukuřičky a maso. Smažit další 3-4min. Nakonec přidat houby a sójové klíčky a smažit vše po 2 min. navíc. Ochutit a přidat více sójové omáčky, je-li zapotřeby. Podávat horké, ozdobené okurkovým květem.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 13.07.03 vloženo
  • 7727x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 170 g hovězího, vepřového, nebo kuřecího masa, na velice drobné nudle nakrájené
  • 1 červená cibule na jemné plátky nakrájená
  • 1 červená paprika, bez semeníku a na jemné nudle nakrájená
  • 120 g brokolicových růžic
  • 120 g malých baby kukuřiček z konzervy, nebo zmražené kukuřice
  • 120 g hlívy ustřičné na plátky nakrájené, nebo jiné houby
  • 120 ml sójových klíčků
  • sůl a pepř
  • 15 cm část okurky ze středu rozkrojené napůl
  • Omáčka:
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíce limetové šťávy
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Barevné maso z Číny s okurkovou květinou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Zeleninová pomazánka

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Cibulačka Cibulačka
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz