Recept Australské placičky

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Australské placičky

Postup

Smícháme suché suroviny kromě sody v míse. V kastrůlku rozehřejeme máslo, med, horkou vodu a sodu. Poté do suchých surovin nalejeme tekuté, řádně promícháme. Na vymazaný plech klademe lžičkou malé hromádky, pečeme při 150 °C asi 15 - 20 minut. Hromádky by se měly pečením rozlít do placiček.
Placičky nám moc dlouho doma nevydrží, snědí se příliš rychle.

Je možné přidat oříšky, ořechy, slunečnicová semínka, sušené ovoce.

Tento recept vkládám na labužníka, protože je můj oblíbený (recept), a placičky máme rádi. Kdysi jsem ho vložila na jiný server, ale tam to celé překopali tak, že bych se musela nově registrovat a nesouhlasím s jejich podmínkami. Navíc mi bylo upřeno autorství u všech receptů, které jsem vložila.


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.11.10 vloženo
  • 8142x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • 150 g rozehřátého másla
  • 2 polévkové lžíce javorového sirupu nebo tekutého medu
  • 2 polévkové lžíce horké vody
  • 1 kávová lžička jedlé sody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Australské placičky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.11.10 09:23

Hezká práce! :palec:

 
2905
753 příspěvků 17.11.10 04:45

 
2905
753 příspěvků 17.11.10 04:45

Začnu zde - název receptu neoslovil, zaujala ikonka. Klik, obrázek se nezvětší, tak si přečtu recept. Hurá, vločky :) V komentářích žádné info k receptu, škoda… příspěvek od Esmeraldy se tváří skromně, zdání klame… skrývá recept zdánlivě stejný:) Pročítám dvakrát, není stejný, jiná mouka a jiný poměr. Přemýšlím, no, v tuto hodinu moc nevymyslím, mým vločkovým hrudkám se ani jeden recept nepodobá, už jsou okoukané, chtělo by to inovaci…zvedám znavené tělo, spoléhám na „ukázaná platí“ a už míchám dvě těsta, vlastně těstíčka na vzorky, zbytek kapacity mozku vysálo přepočítávání :-P Stěhuji mikrovlnku do svého prostoru, aby nebudila pípáním. První odchylka od receptu, jsem zvědavá a vzorky uvlnit stačí, chuť pečení v klasické troubě umím domyslet. Druhá odchylka, mám neustále v zásobě opražené ovesné vločky s kokosem a semínky, dodán kokos + vločky, tuším žitné, tak, abych poměr mouka, vločky, kokos zachovala. Dle návodu. Těsto AbiesAlby lepkavé, opravdu na lžičku, těsto babi díky větší dávce mouky nelepí, ušoulány kuličky snadno. Kuličky se mají upravit, máčím ruce a pomáhám i hrudkám „placatět“… vlněno 4 min 750w, dle barvy povrchu dostačující. Znatelný rozíl je viditelný po upečení, méně moučné těsto více ztmavne. Je třeba nechat dojít pár minut.
Jak popsat ochutnávku :think: Hrudky na omak pevné, na skus křupavé. lze připodobnit k pusinkám. Kuličky méně křupavé, vláčnější, konzistencí připomínají kousnutí do perníku.
V obou vzorcích mikrovlnka vytvoří pod povrchem malou, pevnou hrudku, připomínající cukrovou polevu, která se používala na obalení mandlí, oříšků, prodáválo se na poutích.
Co dodat, snad jen - dva zdánlivě stejné recepty uspokojí ty, co rádi křupou i ty, co jsou na měkké. Přimlouvám se za oba, chystám se upéct klasickým způsobem oba druhy. Až bude fungovat mozek, promyslím i slanou variantu :palec: Díky za dobrý, jednoduchý nápad:) Poděkování rovněž Esmeraldě, bez odkazu bych asi pokus odložila na někdy :potlesk:

Příspěvek upraven 17.11.10 v 04:53

 
AbiesAlba
400 příspěvků 16.11.10 10:42

Esme, netušila jsem, že tu placičky už jsou, i když při obsahu, který má labužník mě to mělo napadnout. Hledala jsem, jak vidno, tak špatně.

Nemám momentálně žádný recept, který bych sem mohla místo placiček vložit, co teď s tím?
A jde to vlastně ještě, přepsat recept?

 
AbiesAlba
400 příspěvků 16.11.10 10:41

Svato, vím, že se na labu pohybuješ. :)
Pak vím, že vykonáváš povolání, které je mi velmi sympatické a je fascinující, ne pro tu obvyklou variantu, která jako prvně člověku přijde na mysl.

 
kdysi be04565 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.11.10 10:05

Di - ano, i zdejší admini tvrdí, že recept lze jakkoliv upravit dle toho, jak oni uznají za vhodné. Proto be04565 využívá stále neopravené chyby (zvláštní) k možnosti vyjádření se, budu se dívat, kdy budu smazán :), třeba později než si to přečtete.
A registrovaný beXXXX okamžitě po uveřejnění terms and conditions na newLab zdrhnul. Že to není nehoráznost tyto TC jsem si od fanklubu přečetl již několikrát. Kdo chce, vidí, kdo nechce, toho nepřesvědčí nic.
Jakýmkoliv registrovaným příspěvkem totiž dáváte souhlas s tím, jak se s vašimi daty nakládá. A pokud to tedy někomu nevadí, vzhůru do publikování za těchto vypečených podmínek :).

A jen na okraj - autorská práva k vašim receptům vám nejdou vzít. NEJDOU.

 
esmeralda
4813 příspěvků 16.11.10 00:07

Naše Anzac Biscuits dostaly české občanství.

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

 
svato
1416 příspěvků 15.11.10 20:14

Tiež som rada, že si sa ukázala (asi si ma nepamätáš, ale si úplne prvý človek, ktorý ma Labižníkovi pochválil môj recept). :-D

 
di
2451 příspěvků 15.11.10 20:07

Hihi, prostudujte si diskusi „Nový labužník - chyby, náměty“ a nebudete se stačit divit - i zdejší admini tvrdí, že recept není Vaším duševním vlastnictvím, nýbrž jejich, bohužel.
Jinak Vás po čase moc ráda vidím.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Chilli con carne Chilli con carne
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz