Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
AbiesAlba Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Smícháme suché suroviny kromě sody v míse. V kastrůlku rozehřejeme máslo, med, horkou vodu a sodu. Poté do suchých surovin nalejeme tekuté, řádně promícháme. Na vymazaný plech klademe lžičkou malé hromádky, pečeme při 150 °C asi 15 - 20 minut. Hromádky by se měly pečením rozlít do placiček. Placičky nám moc dlouho doma nevydrží, snědí se příliš rychle. Je možné přidat oříšky, ořechy, slunečnicová semínka, sušené ovoce. Tento recept vkládám na labužníka, protože je můj oblíbený (recept), a placičky máme rádi. Kdysi jsem ho vložila na jiný server, ale tam to celé překopali tak, že bych se musela nově registrovat a nesouhlasím s jejich podmínkami. Navíc mi bylo upřeno autorství u všech receptů, které jsem vložila.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Australské placičky
Hezká práce!
…
Začnu zde - název receptu neoslovil, zaujala ikonka. Klik, obrázek se nezvětší, tak si přečtu recept. Hurá, vločky
V komentářích žádné info k receptu,
škoda… příspěvek od Esmeraldy se tváří skromně, zdání klame…
skrývá recept zdánlivě stejný:) Pročítám dvakrát, není stejný, jiná
mouka a jiný poměr. Přemýšlím, no, v tuto hodinu moc nevymyslím, mým
vločkovým hrudkám se ani jeden recept nepodobá, už jsou okoukané, chtělo
by to inovaci…zvedám znavené tělo, spoléhám na „ukázaná platí“ a
už míchám dvě těsta, vlastně těstíčka na vzorky, zbytek kapacity mozku
vysálo přepočítávání
Stěhuji mikrovlnku do svého prostoru, aby
nebudila pípáním. První odchylka od receptu, jsem zvědavá a vzorky uvlnit
stačí, chuť pečení v klasické troubě umím domyslet. Druhá odchylka,
mám neustále v zásobě opražené ovesné vločky s kokosem a semínky,
dodán kokos + vločky, tuším žitné, tak, abych poměr mouka, vločky, kokos
zachovala. Dle návodu. Těsto AbiesAlby lepkavé, opravdu na lžičku, těsto
babi díky větší dávce mouky nelepí, ušoulány kuličky snadno. Kuličky
se mají upravit, máčím ruce a pomáhám i hrudkám „placatět“…
vlněno 4 min 750w, dle barvy povrchu dostačující. Znatelný rozíl je
viditelný po upečení, méně moučné těsto více ztmavne. Je třeba nechat
dojít pár minut.
Hrudky na omak pevné, na skus křupavé. lze
připodobnit k pusinkám. Kuličky méně křupavé, vláčnější,
konzistencí připomínají kousnutí do perníku.
Díky za dobrý, jednoduchý
nápad:) Poděkování rovněž Esmeraldě, bez odkazu bych asi pokus odložila
na někdy 
Jak popsat ochutnávku
V obou vzorcích mikrovlnka vytvoří pod povrchem malou, pevnou hrudku, připomínající cukrovou polevu, která se používala na obalení mandlí, oříšků, prodáválo se na poutích.
Co dodat, snad jen - dva zdánlivě stejné recepty uspokojí ty, co rádi křupou i ty, co jsou na měkké. Přimlouvám se za oba, chystám se upéct klasickým způsobem oba druhy. Až bude fungovat mozek, promyslím i slanou variantu
Příspěvek upraven 17.11.10 v 04:53
Esme, netušila jsem, že tu placičky už jsou, i když při obsahu, který má labužník mě to mělo napadnout. Hledala jsem, jak vidno, tak špatně.
Nemám momentálně žádný recept, který bych sem mohla místo placiček vložit, co teď s tím?
A jde to vlastně ještě, přepsat recept?
Svato, vím, že se na labu pohybuješ.
Pak vím, že vykonáváš povolání, které je mi velmi sympatické a je fascinující, ne pro tu obvyklou variantu, která jako prvně člověku přijde na mysl.
Di - ano, i zdejší admini tvrdí, že recept lze jakkoliv upravit dle toho, jak oni uznají za vhodné. Proto be04565 využívá stále neopravené chyby (zvláštní) k možnosti vyjádření se, budu se dívat, kdy budu smazán
, třeba později než si to
přečtete.
.
A registrovaný beXXXX okamžitě po uveřejnění terms and conditions na newLab zdrhnul. Že to není nehoráznost tyto TC jsem si od fanklubu přečetl již několikrát. Kdo chce, vidí, kdo nechce, toho nepřesvědčí nic.
Jakýmkoliv registrovaným příspěvkem totiž dáváte souhlas s tím, jak se s vašimi daty nakládá. A pokud to tedy někomu nevadí, vzhůru do publikování za těchto vypečených podmínek
A jen na okraj - autorská práva k vašim receptům vám nejdou vzít. NEJDOU.
4813 příspěvků 16.11.10 00:07
Naše Anzac Biscuits dostaly české občanství.
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
1437 příspěvků 15.11.10 20:14
Tiež som rada, že si sa ukázala (asi si ma nepamätáš, ale si úplne prvý človek, ktorý ma Labižníkovi pochválil môj recept).
2452 příspěvků 15.11.10 20:07
Hihi, prostudujte si diskusi „Nový labužník - chyby, náměty“ a nebudete se stačit divit - i zdejší admini tvrdí, že recept není Vaším duševním vlastnictvím, nýbrž jejich, bohužel.
Jinak Vás po čase moc ráda vidím.