Recept Ľahká mandarínková torta s priehľadným želé Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ľahká mandarínková torta s priehľadným želé

Úvod

Tento recept som čerpala z časopisu .týždeň, kde má prekrásne gurmánske stĺpčeky Jozef Koleják. Na konci stĺpčeku o niektorej surovine pridáva autor svoje tipy alebo malý receptík k danej surovine. Je to radsoť čítať.
Recept som skúsila urobiť na korpus z 3 vajec do 23 cm tortárne a vyšiel skvele.

Postup

Korpus
Vyšľaháme bielky do tuha. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme múku a postupne jemne zamiešame sneh z bielkov. Pečieme v tortárni o priemere 23 cm, vymastenej maslom a vysypanej polohrubou múkou alebo vystlanej pečiacim papierom pri 180 stupňoch do zlatova.
Necháme vychladnúť.

Plnka
Kyslú smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom.
Mandarínky scedíme a šťavu si ponecháme (mne vyšlo z 2 kompótov presne 250 ml šťavy a to bolo na jedno trotové želé).

Tortové želé pripravíme podľa návodu (moje sa pripravovalo tak, že sa za studena zmiešalo s 250 ml šťavy, priviedlo do varu, chvíľku povarilo a nechalo 10 minút chladnúť, nakoniec sa mohlo naniesť na tortu).

Dohotovenie
Po vychladnutí kurpusu nanesieme plnku z kyslej smotany, pokladieme scedenými mandarínkami a zalejeme pripraveným trotovým želé (to nalievame pomocou polievkovej lyžice, ja som ich dala len pár, aby sa ovocie lesklo, nie veľkú vrstvu, ostatné som vyliala).
Tortu necháme ešte chvíľku pri izbovej teplote a následne dáme na 2-3 hodiny do chladničky.

Nahlásit recept

  • 22.05.14 vloženo
  • 2702x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Korpus
  • 3 vajíčka (bielky a žĺtky zvlášť)
  • 3 PL cukru
  • 3 PL polohrubej múky
  • Náplň
  • 2 kyslé smotany alebo créme fraiche
  • 1,5 až 2 balíčky vanilkového cukru, alebo podľa chuti
  • 2 malé mandarínkové kompóty (použila som Hamé)
  • 1 tortové želé (použila som Číre tortové želé z Alnatury - dá sa kúpiť v drogérii DM)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

gaburiatko 22.05.14 15:04

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Ľahká mandarínková torta s priehľadným želé

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Uživatel je onlinegaburiatko
739 příspěvků 01.06.14 15:26
Eji

Eji, na korpus z 3 vajec je tej plnky dost. Je to tenka vrstva piskotoveho cesta. Je to taky podklad pod to ovocie. Mne tam bolo vsetkeho akurat. Ano, ta plnka je trosinku redsia. Trochu sa vtiahne do piskotu, ale pri odkrojeni to tvar drzalo. Osobne sa snazim nepouzivat ziadne stuzovace, takze mne to takto vyhovuje.
Ja uprednostnujem aj vlastny korpus, tie z keksov a masla mi vobec nechutia. Iba raz som jedla banofee pie, kde bol korpus robeny z oreo susienok a masla a ten podklad bol vyborny. Aj ked si zasa hovorim, ze z coho asi su tie Oreo susienky take cierne :)

Eja
3838 příspěvků 31.05.14 14:14

@Dadooa právě jsem dala do lednice - korpus kakaové Bebe + rozpuštěné máslo, pak mascarpone + selský jogurt + citronová kúra + ztužovač + 1 vanilkový cukr + jahody nahrubo tyčákem. Navrch přijde právě kostičky mátového želé, jahůdky a asi strouhnutí 85% čokolády. :mavam:

Dadooa
268 příspěvků 31.05.14 14:10

@Eja No pani..matove zele udelam! Maty mam na zahradce spoustu i kdyz mi ji morduje medunka. Ale.. mohla bych udelat matovo-medunkove zele.. čerstve jahody, slehacka, mozna smichana se zakysankou.!
Chemicke barveni v kuchyni ani nahodou!
Diiiky! :palec:

Eja
3838 příspěvků 31.05.14 13:50

@Dadooa skvělé je mátové - čerstvou mátu natrhat/nasekat, pomačkat, voda, možno přecedit, želatina. Ztuhnout. Nasekat nadrobno. Na cokoli s jahodami, malinami, ke kávové panacottě…
Pytlíkové barvené jen v nouzi nejvyšší.

Příspěvek upraven 31.05.14 v 13:51

Dadooa
268 příspěvků 31.05.14 13:29

@Eja Ja myslim stejne jako ty, ze ta vrstva nebude moc silna. Pak by to drzet mohlo. Delam jiny dort za studema a tam se kysanka vsakne do piskotu. Tady to asi dopadne stejne. Kdyz zustane v lednici ve forme tyk by to mohlo drzet. Dik za dobry napad na vyuziti zele! :mavam:

Eja
3838 příspěvků 31.05.14 11:33
Vrstva kysané smetany

Gabu, opravdu jen kysaná smetana + cukr? Asi ta vrstva podle množství nebude moc silná, ale co to dělá při krájení po dvou hodinách v lednici? Neteče?
P. S. přebytečné želé škoda vylít, nechávám ztuhnout v nějaké formičce/krabičce a drobně nakrájené použiji na ozdobu jiného vhodného moučníku, pár dní v lednici vydrží
:mavam:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz