Recept Absolutní pochoutka - blesková husí, nebo kachní játra

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Absolutní pochoutka - blesková husí, nebo kachní játra

Postup

Nakrájet brambory napříč na 1-2mm plátky a vložit je do studené vody, jestli-že nebudou použity ihned. Osušit brambory. Rozpustit máslo na velké pánvi na středním ohni. Udělat z plátků kolečka tak, že se plátky překrývají. Stisknout je dobře dolů a osolit a opepřit je. Osmažit je na jedné straně po 6-8min., nebo až jsou naspodu hnědé. Otočit je a osmažit druhou stranu asi 5min. Přendat brambory na plech a udržovat je v teple. Ochutit játra solí a pepřem. Rozehřát pánev na vysoké teplotě, položit na ni plátky jater v jedné vrstvě a osmažit je asi 3 min. (méně pro tenčí plátky). Během té doby je jednou otočit. Smažit po částech. Poskládat bramborová kolečka na nahřáté talíře a na každé položit po dvou plátcích jater. Na pánev nalít ocet a nechat ho na sekundu povařit. Seškrábat všechny ty dobroty ze dna pánve. Tuto ¨omáčku¨ rozdělit na játra. Talíře ozdobit pažitkou a ihned podávat. TIP: Jednou jsem potřebovala rychlý předkrm, ale nedostala jsem ani husí, ani kachní játra a tak jsem použila 3 očištěná kuřecí játra na porci. Na pánev jsem však musela dát máslo. A víte, že to bylo také dobré ;o)

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 08.02.05 vloženo
  • 37291x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 280g malých brambor druhu na pečení, oloupaných
  • 1 lžíce (15g) másla
  • 450g čerstvých jater z dobře vykrmené husy, nebo kachny, nakrájená na osum 2cm plátky
  • 3-4 lžíce octa z sherry vína, nebo z bílého vína
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • čerstvá pažitka na ozdobu (nebo jiná bylinka)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Absolutní pochoutka - blesková husí, nebo kachní játra

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Absolutní pochoutka - blesková husí, nebo kachní játra

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Absolutní pochoutka - rosničko...

myslím si, že Slovensko je dobrý zdroj, ale to není vždycky praktické tam cestovat pouze pro játra. No uvidíš, možná někdy, někde nějaká játra seženeš.

Zatím se měj dobře!

rosnicka
262 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Absolutní pochoutka - blesková husí, nebo kachní játra.

Babi,
bohužel, ještě nevyzkoušela..ale mám je stále v merku. Jen nějak v řeznictvi nemohu narazit na kachní či husí játra.....

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Rosničko...

vyzkoušelas někdy tento recept? A s jakými játry?

Přeji Ti pěkný den!

rosnicka
262 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Absolutní pochoutka - blesková husí, nebo kachní játra.

Super, to mě vůbec nenapadlo. Takže, kdybych to dělala eventuelně z těch kuřecích či teleciích, tak to osolím až následně.
Díky, už se těším na tu mňamku:-))

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Blesková husí, nebo kachní játra - rosničko...

babička měla naprostou pravdu, samozřejmě ! Ale mluvila o telecích, vepřových, hovězích a kuřecích játrech. Husí, nebo kachní jsou tak mastná, že se připravují pouze jako minutka/bleskovka a neztvrdnou. Tento recept mám odzkoušený ;o)

Pěkný den!

rosnicka
262 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Absolutní pochoutka - blesková husí, nebo kachní játra.

Babi,
uz moje babicka me ucila nesolit jatra pred varenim/pecenim, pak totiz tvrdnou…tady u toho lakkaveho reeptu to nevadi?
dík

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz