Zlatavou barvu masite polevky ziskame,

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Pampeliska191
1075 příspěvků 19.04.04 11:08
Zlatavou barvu masite polevky ziskame,

opeceme-li prudce platek cibule na panvi a pridame do vyvaru


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Eleeen
1127 příspěvků 19.04.04 11:12
obdobná rada

… anebo když polévku vaříme s celou cibulí, které jsme nechali tu poslední oranžovou slupku (tak to dělala moje babička). Mávám jí do nebíčka!

 
Pampeliska191
1075 příspěvků 19.04.04 11:37
Eleeen

Ty nase zlate babicky. Ja se ridim taky touto radou me babicky jiz hodne let. Necham jednu vrstvu nahnedle slupky cibule (neloupu ji dobela) V drivejsku jsem tomu ani neverila a ono to je skutecne pravda, ta polevka ma nazlatlou peknou barvu.
Taky pridavam speticku safranu a polevka ma krasnou barvu.
Preji krasny slunecni den jako je prave dnes u nas

 
Jenofefa
1315 příspěvků 19.04.04 14:02
Johann Lafer

v televizi na 3 sat vždycky neoloupanou cibuli překrojí, stejně tak paličku česneku a opeče nasucho řeznou stranou v hrnci, pak teprve přidává vodu, koření a maso. Když si chce vyhrát, tak opeče v pekáči kosti (žebra) do hněda, někdy přidává i lžičku rajského protlaku při opékání. Pak zalije vodou, nechá uvolnit napečený karamel a celé vlije do hrnce. Vždycky koření bobkovým listem (pokud možno čerstvým), čerstvým rozmarýnem a čerstvým tymiánem, dává nové koření a pepř. Na barvu je výborné také rajče - podle rady na Labužníkovi suším slupky z rajčat a v zimě je přidávám, barva je krásná. Já pěnu z polévky nesbírám a nechám dlouho a pomalu vařit. Když se chci moc vytáhnout, tak vyčistím bílkem.

 
Eleeen
1127 příspěvků 20.04.04 14:22
rajče na barvu

Jo, jo. Babičky měly super vychytávky. A je to pravda, naše dávala do hovězí polévky taky celé rajče. Na čirý vývar taky stroužky česneku a sbírala šum. Můj táta zase dával kus hlávky kapusty (na to vyčištění).
To je věcí, na co si vzpomeneme, že?

 
Labužník Zuzik
286 příspěvků 21.04.04 12:53
cibuli ve slupce vařím taky,

ale když chci mít obzvlášť žluťoučkou a chuťňoučkou polévku, tak použiju postup mojí tety Hanky ze Slovenska. Na másle opražím najemno nastrouhanou mrkev, až pustí šťávu, zaleju troškou vývaru, uvedu k varu a přecedím zpět do polévky. Krásně to voní máslem, barva je taková nazlátlá a i chuť je zase trochu jiná, výraznější. Ovšem do takové polévky se pak musejí dát doma dělané nudličky. A nemá to chybu.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz