Zelený koriandr

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Renee
93 příspěvků 09.10.05 10:58
Zelený koriandr

Tak jsem se nějak dala na zelený koriandr - je vynikající do všech možných jídel, polévek i salátů, já ho hrozně ráda… Jeden květináček (ale pidi) jsem si přinesla z nějaké sámošky, ale moc se mu na balkóně nevedlo (ostatní bylinky tam vpohodě rostou). Příští rok bych ho chtěla naset aspoň dva velké truhlíky, ale nevím, jestli to nebude zbytečná práce… Máte s tím někdo zkušenost? Co potřebuje? Není na něj na Vysočině moc zima i přes léto? Haló, řekněte, já za odměnu přidám do databáze několik squělých receptů s koriandrem!


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 09.10.05 11:13
Zelený koriandr

Renee,
koriandr jsem se snažila několikrát vypěstovat a nikdy se mi to moc nevedlo. Vždy mi vyrostlo pár snítek a pak se hnal do květu. Nakonec jsem se spojila s pěstiteli a ti mi řekli že koriandr potřebuje specifické podmínky: kontrolovanou teplotu a vlhkost vzduchu. Od té doby si raději koupím svazek v obchodě. A teď něco, co mi poradila kamarádka která žila léta v Asii: aby koriandr vydržel v lednici, zabalte ho do papírového ubrousku, navlhčete a dejte do igelitového pytlíku. Vydržel mi v lednici i tři týdny.

 
Manana
1515 příspěvků 09.10.05 20:13
zelený korinadr neboli cilantro či culantro

se dá pěstovat i venku na záhonku od jara do podzimu, ale musí mít stín, a v létě jde brzo do květu. Takže to chce už od jara vysazovat asi po 14 dnech, a postupně sklízet a nenechat ho, aby vylezl na květ s nasazením olistění jako má kopr - nitky.
Dá se úspěšně zamrazit ve svazcích, nesekaný a bez vody, uzavřený v mikrotenovém pytlíku. Před použitím vyndat z mrazáku těsně před nasekáním, a po nasekání zmrzlého hned zpracovat nebo použít nejlépe do mexických salsas.
Samozřejmě se dá pěstovat i v květináčích, ale stín a obnovovat po 14 dnech.
Mrkni na moji stránku www.manana.cz

 
coneff
1 příspěvek 05.04.11 14:35
culantro NENÍ cilantro

Toto je Culantro a tady je Cilantro (koriandr) jsou to zcela odlišné rostliny s podobnou chutí.

 
Manana
1515 příspěvků 05.04.11 23:29
cilantro

Kopíruji z Rance surovin na mé stránce:
Cilantro - též culantro fino, zelená nať koriandru setého (Coriandrum sativum), je hodně aromatická, dá se u nás vypěstovat ze semínek. Má zvláštní, nakysle citronovou příchuť. Tato bylina je v Americe import, původní středoamerickou bylinou velice podobné chuti i aroma je koriandr dlouhý (Eryngium foetidum), zvaný cilantro ancho nebo culantro recao. Je to druh máčky, která roste i u nás na sušších místech jako malý bodlák.

Abysme neskončili jako platejz.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz