Poraďte mi prosím, jak uchovat pálivé papričky. Plodí mi jak o život, a vzhledem ke své velké pálivosti, jich do jídla moc nespotřebuju.. Ale vyhodit je, mi je líto..
co s nadúrodou papriček
Maketa, navlékla bych je na provázek a usušila. Je to dokonce hezká dekorace do kuchyně. Ale od doby kdy jsem objevila vynikající recept na Harisu od Paraplíčka, už nemám starost „kam s ním“.
…je na dílky, které mi vyhovují a zmrazila bych je. Mamka takhle zmrazila normální papriky a na vaření byly vynikající, tak proč by to nešlo s pálivými papričkami.
PS: Taky to sušení není špatný nápad.
U nás se papričky nahází do dobrého oleje, posmaží, olej se slije do láhve (tak třetina se jich tam nechá poplavávat. Pálivý olej přidáváme PO KAPIČKÁCH do jídla. Rychlý způsob, jak chuťově „opálit“ pánev se zeleninou nebo cokoli jiného. Olej vydrží neomezeně dlouho (do toho pálivého jedu se žádné breberky ani plísně nepustí).
zvyště řeznou rychlost a konsumujte tak, aby vám žádná nezbyla a
ještě spíš chyběla! Pak teprve objevíte jiné další druhy paprik, jichž
jsou stovky, a český člověk o nich neví ani ň!
Mrkněte v Odkazech na mé stránce www.manana.cz na Chile Head, tam si přijde
milovník paprik na své.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
