Vepřové jako podešev

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
HelcaK
960 příspěvků 28.04.07 20:29
Vepřové jako podešev

Mám dotaz - manžel přinesl od známého řezníka (nikoli obchod, ale kluk co je vyučen jako řezník) část produktů ze zabijačky, včetně masa. Nevím, jestli jsem já udělala něco špatně, nebo ta svině zemřela sešlostí věkem, ale tak tuhé vepřové jsem ještě nezažila. Pečené, smažené, naložené řízečky, čína, dušené v papiňáku - stále tvrdé, žvýkací, z papiňáku sice měkčí, ale taky nic moc. Ještě mám v mrazáku kotlety a dělá se mi zle při představě, co s nimi budu podnikat, aby byly k jídlu. Běžně vepřové kupuju v krámu a tyhle problémy nemám, nedala jsem to třeba moc brzo do mrazáku? Ale dvoudenní naložení v česneku by to snad mělo eliminovat, nebo ne? Nevím jak dlouho po zabijačce to choť dovlekl, ale určitě to nebylo ten den. SOS!

Reakce:
 
marmelada
1643 příspěvků 29.04.07 13:31
Smůla

Taky se mi jednou stalo něco podobného. Vepřové se dalo pozřít jen semleté, takže jsem postupně semlela půl čuníka. Udivilo mě, že i rozpadající se maso z papiňáku bylo tvrdé - jednotlivá vlákna se nedala pozřít. Později jsem četla nějaký článek o zabíjení zvířat. Prý se při šoku či stresu vyplaví nějaká látka a ta způsobí tu špatnou kvalitu masa. /takhle jak jsem to napsala mi to přijde děsně morbidní/. Takže zopakuji, moje rada zní: semlít!!!!

 
penda
4752 příspěvků 29.04.07 15:23
zkusit naložit

do citronu, jogurtu nebo kefíru … když pod citronem poleví i stará slepice, třeba si i ta svině dá říct ;o)

 
HelcaK
960 příspěvků 29.04.07 16:32
No,

tak marmeladko, z toho papiňáku je to taky tak - rozpadá se, a přitom je tvrdé… Tak že by to čuně ten kluk tak vystresoval? Jeden kus už jsem taky semlela, tvrdost pravda zmizela, ale chuť je prostě stejně na prd. Ale u kotlet mi mletí přišlo „zuviel“. Ještě zkusím ten citron, zdali nepomůže, a maso od řezníka „never more“

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.04.07 18:10
Vepřové ...

Helčo,
i toto se může přihodit, nám se to stalo také. Bratr mého manžela koupil na porážku (nevěda) Řezance - vykastrovaný kanec, kde maso ještě navíc mírně zapáchá. Nejidálnější na porážku jsou prasata (my tomu říkáme sviňky-budoucí prasnice, ale není to správný název) do jateční váhy 80-120 kg. Jinak po porážce, se maso musí v chladu rozložit na polici na papír, nechat nejlépe přes noc a teprve následující den se porcuje na menší díly a může se zamrazit. Takže jsi asi žádnou chybu nikde neudělala, ale to maso už takové bylo.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz