...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Sylvie
2302 příspěvků 20.04.07 18:11
...

Dobrý večer,
máme doma moc rádi lasagne, ale mám vžy problém s jejich přípravou.
Omáčky jsou v pohodě, ale horší je to s těstovinama. Někde píšou, že se májí předem uvařit (pak se děsně lepí a nejdou rozlepit), nebo dát rovnou neuvařené, ale pak nemám dost omáčkz na zalití, takže jsou tvrdé.
Omlouvám se za debilní dotaz, asi mi něco uniká.
Dekuju
 Sylvie


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 20.04.07 23:31
Lasagne - Sylvie,

příště dej svému článku nadpis. Nejspíše se na to podívá více lidí.

Teď k tvému problému:
Postupuj přesně podle návodu na balíčku. Všechny recepty na produktech jsou (nebo by měly být) vyzkoušené přímo v testovací kuchyni firmy.
Jestli máš potíže, znamená to že vyzkoušené nejsou a nezaslouží si více tvé pozornosti.
Změň firmu.

 
Sylvie
2302 příspěvků 21.04.07 08:41
...

Ahoj Esme, dík za odpověď.
Dnes je dělám, tak mi drž palec
 Sylvie

 
esmeralda
4813 příspěvků 21.04.07 11:06
Sylvie,

palce samozřejmě držet budu, ale jak jsem již řekla, dobrý produkt to nepotřebuje.
Přeji veselé a bezstresové vaření.

 
iva  21.04.07 11:33
Sylvie,

Lasagne dávám vždy nepředvařené, ať už je na obale napsáno cokoliv. Omáčky dělám řídké, aby bylo co vsáknout do těstovin . A na vymazané dno formy dávám vždy řídký bešamel nebo smetanu.
Ale 1/2 hodiny před obědem si dělat takové chutě… I.P.Pavlov by měl ze mne radost

 
iva  21.04.07 11:33
Sylvie,

Lasagne dávám vždy nepředvařené, ať už je na obale napsáno cokoliv. Omáčky dělám řídké, aby bylo co vsáknout do těstovin . A na vymazané dno formy dávám vždy řídký bešamel nebo smetanu.
Ale 1/2 hodiny před obědem si dělat takové chutě… I.P.Pavlov by měl ze mne radost

 
iva  21.04.07 11:34
Tak už vím,

jak se přihodí, že někdo odešle to samé 2×…

 
DanaJ
1136 příspěvků 23.04.07 14:12
Mé osvědčené jsou od Panzany.

Panzany se dávají nevařené a je to výhoda, není s tím tolik práce. Je pravda, že lasagne mají véélikou spotřebu omáčky, s čímž se musí počítat jak na množství, tak na hustotu. Jak velká je nádoba na Lasagne, tolik je třeba omáčky (samozřejmě mínus vrstva sýru nahoru a vrstvy těstoviny).
Je třeba taky pořádně utěsnit plnou nádobu strouhaným sýrem až do okrajů, protože pak mohou být lasagne v rohách suché tím, že se kraje vysušují při zapékání a nenasákávají omáčkou.
Nádobu nevysypávám, používám keramickou a začínám těstovinou.

 
kltko  25.04.07 13:01
...

presne ako spomína iva, lasane dávam do zapekania tvrdé, nepredvarené. Len ak máš recept na predvarené, použi trochu „vodnatejšiu“ omáčku. Nemusí byť nastavená rovno smotanou, ale stačí mlieko, asi 1 deci navyše na 100 g lasaní (ako cestoviny). Jedinú chybu to má, že „vlnité“ lasane sa zle lámu do pekáča, dajú sa používať len „hladké“.

 
DanaJ
1136 příspěvků 25.04.07 14:28
kltko,

mléko a smetana nejsou jedinou tekutinou v lasaních. Je to i voda a další dle receptu.

 
kltko  25.04.07 17:15
...

vodu nedávam, keď sa nahradí mliekom, je to lepšie. Maximálne ak mám inšpiráciu tak dusená mäsová plnka je reznutá pivom alebo vínom, podľa druhu. Ide len o to, aby nepredvarené cestoviny mali dosť tekutiny na vsiaknutie a plnka ostala šťavnatá.

 
kltko  25.04.07 17:16
...

a prípravu bez predvarenia mám odskúšanú na všetkých druhoch lasaní, čo som mal v rukách, nielen Panzani.

 
DanaJ
1136 příspěvků 27.04.07 12:28
Já když dělám ze zahuštěné...

…rajčatové šťávy, tak přidám vodu, ale s tím vínečkem to není špatný nápad.

 
Sylvie
2302 příspěvků 01.05.07 18:12
...

Všem Vám moc děkuju za odpovědi.
Konečně mám jasno
 Sylvie

 
Sylvie
2302 příspěvků 04.05.07 19:53
Lasagne

Já jsem si koupila přímo formu na lasagne, kde se krásně vlezou Panzani, které mají ten samý rozměr.
 Sylvie


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz