...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Sylvie
2302 příspěvků 20.04.07 18:11
...

Dobrý večer,
máme doma moc rádi lasagne, ale mám vžy problém s jejich přípravou.
Omáčky jsou v pohodě, ale horší je to s těstovinama. Někde píšou, že se májí předem uvařit (pak se děsně lepí a nejdou rozlepit), nebo dát rovnou neuvařené, ale pak nemám dost omáčkz na zalití, takže jsou tvrdé.
Omlouvám se za debilní dotaz, asi mi něco uniká.
Dekuju
 Sylvie

Reakce:
esmeralda
4813 příspěvků 20.04.07 23:31
Lasagne - Sylvie,

příště dej svému článku nadpis. Nejspíše se na to podívá více lidí.

Teď k tvému problému:
Postupuj přesně podle návodu na balíčku. Všechny recepty na produktech jsou (nebo by měly být) vyzkoušené přímo v testovací kuchyni firmy.
Jestli máš potíže, znamená to že vyzkoušené nejsou a nezaslouží si více tvé pozornosti.
Změň firmu.

Sylvie
2302 příspěvků 21.04.07 08:41
...

Ahoj Esme, dík za odpověď.
Dnes je dělám, tak mi drž palec
 Sylvie

esmeralda
4813 příspěvků 21.04.07 11:06
Sylvie,

palce samozřejmě držet budu, ale jak jsem již řekla, dobrý produkt to nepotřebuje.
Přeji veselé a bezstresové vaření.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.04.07 11:33
Sylvie,

Lasagne dávám vždy nepředvařené, ať už je na obale napsáno cokoliv. Omáčky dělám řídké, aby bylo co vsáknout do těstovin . A na vymazané dno formy dávám vždy řídký bešamel nebo smetanu.
Ale 1/2 hodiny před obědem si dělat takové chutě… I.P.Pavlov by měl ze mne radost

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.04.07 11:33
Sylvie,

Lasagne dávám vždy nepředvařené, ať už je na obale napsáno cokoliv. Omáčky dělám řídké, aby bylo co vsáknout do těstovin . A na vymazané dno formy dávám vždy řídký bešamel nebo smetanu.
Ale 1/2 hodiny před obědem si dělat takové chutě… I.P.Pavlov by měl ze mne radost

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.04.07 11:34
Tak už vím,

jak se přihodí, že někdo odešle to samé 2×…

DanaJ
1136 příspěvků 23.04.07 14:12
Mé osvědčené jsou od Panzany.

Panzany se dávají nevařené a je to výhoda, není s tím tolik práce. Je pravda, že lasagne mají véélikou spotřebu omáčky, s čímž se musí počítat jak na množství, tak na hustotu. Jak velká je nádoba na Lasagne, tolik je třeba omáčky (samozřejmě mínus vrstva sýru nahoru a vrstvy těstoviny).
Je třeba taky pořádně utěsnit plnou nádobu strouhaným sýrem až do okrajů, protože pak mohou být lasagne v rohách suché tím, že se kraje vysušují při zapékání a nenasákávají omáčkou.
Nádobu nevysypávám, používám keramickou a začínám těstovinou.

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.04.07 13:01
...

presne ako spomína iva, lasane dávam do zapekania tvrdé, nepredvarené. Len ak máš recept na predvarené, použi trochu „vodnatejšiu“ omáčku. Nemusí byť nastavená rovno smotanou, ale stačí mlieko, asi 1 deci navyše na 100 g lasaní (ako cestoviny). Jedinú chybu to má, že „vlnité“ lasane sa zle lámu do pekáča, dajú sa používať len „hladké“.

DanaJ
1136 příspěvků 25.04.07 14:28
kltko,

mléko a smetana nejsou jedinou tekutinou v lasaních. Je to i voda a další dle receptu.

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.04.07 17:15
...

vodu nedávam, keď sa nahradí mliekom, je to lepšie. Maximálne ak mám inšpiráciu tak dusená mäsová plnka je reznutá pivom alebo vínom, podľa druhu. Ide len o to, aby nepredvarené cestoviny mali dosť tekutiny na vsiaknutie a plnka ostala šťavnatá.

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.04.07 17:16
...

a prípravu bez predvarenia mám odskúšanú na všetkých druhoch lasaní, čo som mal v rukách, nielen Panzani.

DanaJ
1136 příspěvků 27.04.07 12:28
Já když dělám ze zahuštěné...

…rajčatové šťávy, tak přidám vodu, ale s tím vínečkem to není špatný nápad.

Sylvie
2302 příspěvků 01.05.07 18:12
...

Všem Vám moc děkuju za odpovědi.
Konečně mám jasno
 Sylvie

Sylvie
2302 příspěvků 04.05.07 19:53
Lasagne

Já jsem si koupila přímo formu na lasagne, kde se krásně vlezou Panzani, které mají ten samý rozměr.
 Sylvie

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz