Vanilkový extrakt...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
babi
6360 příspěvků 16.6.02 15:27
Vanilkový extrakt...

Do 250ml lahve dát 2 celé vanilky rozkrojené na půl podélně. Zalít 250ml neochucené vodky. Dobře uzavřít a postavit do tmavého, chladného místa. Jemně zatřepat každých nekolik týdnů. Nechat stát alespoň dva měsíce před použitím. Vydrží velice dlouho a má množství upotřebení, hlavně v pečení.

Reakce:
marmelada
1642 příspěvků 4.9.05 13:15
Vanilkový cukr

Podobně si vyrábím vanilkový cukr. Do sklenice dám moučkový cukr, vanilkový lusk podélně rozříznu a vmáčknu ho (i se zrníčky) do cukru. Dosypu cukrem téměř do plné sklenice, dobře uzavřu. Než se cukr celý provoní, občas sklenici protřepu. Bourbonská vanilka krásně voní a je to něco jiného, než vanilinový cukr. Tenhle přidávám při pečení a používám i na konečné pocukrování.

Manana
1512 příspěvků 4.9.05 19:11
Vanilkový extrakt

s názvem VANÉ - Vainilla Pura se dostane v Mexiku. Vyrábí L. Aguilar T., los Regalado, No. 130, Colima, Col., México.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz