Do 250ml lahve dát 2 celé vanilky rozkrojené na půl podélně. Zalít 250ml neochucené vodky. Dobře uzavřít a postavit do tmavého, chladného místa. Jemně zatřepat každých nekolik týdnů. Nechat stát alespoň dva měsíce před použitím. Vydrží velice dlouho a má množství upotřebení, hlavně v pečení.
Vanilkový extrakt...
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
Vanilkový cukr
Podobně si vyrábím vanilkový cukr. Do sklenice dám moučkový cukr, vanilkový lusk podélně rozříznu a vmáčknu ho (i se zrníčky) do cukru. Dosypu cukrem téměř do plné sklenice, dobře uzavřu. Než se cukr celý provoní, občas sklenici protřepu. Bourbonská vanilka krásně voní a je to něco jiného, než vanilinový cukr. Tenhle přidávám při pečení a používám i na konečné pocukrování.
Vanilkový extrakt
s názvem VANÉ - Vainilla Pura se dostane v Mexiku. Vyrábí L. Aguilar T., los Regalado, No. 130, Colima, Col., México.
Další podobná témata podle názvu
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
