Koupila jsem kus uzeného selátka, přemýšlím, co s ním, aby to nebyla klasika (špenát nebo zelí, nový brambor nebo knedlík) Máte někdo nějaký nápad na netradiční uzené selátko?
Děkuji za inspiraci!!!
Koupila jsem kus uzeného selátka, přemýšlím, co s ním, aby to nebyla klasika (špenát nebo zelí, nový brambor nebo knedlík) Máte někdo nějaký nápad na netradiční uzené selátko?
Děkuji za inspiraci!!!
Nevím jestli se to k tomu selátku hodí, ale já k uzenému dělám šoulet ( hrách, kroupy, česnek,majoránka atd. ). Máme to moc rádi.
U nás je v oblibě uzené s křenovou omáčkou a kynutý knedlík nebo uzené maso v bramboráku se zelím.
…onoho uzeného masíčka bych třeba použil na „francouzské brambory“, něco málo by se dalo uplatnit v „zelné či fazolové polévce“ a také si rádi dáme plátky uzeného masa s haluškami bohatě sypanými osmaženou cibulkou.....
můžeš udělat čočku, nebo čočkovou polévku, zelnou polévku,
hrachovou kaši, bramborové knedlíky plněné uzeným a salát, zelný nebo
zeleninový štrůdl a přidat uzené, můžeš přidat k mletému masu na
lasagne, nebo něco jako grenadiermarsch- uvařit brambory ve slupce, nakrájet
cibulku, orestovat, přidat brambory a uzené, můžeš přidat noky nebo
flíčky, k tomu salát.
Nebo si udělej křen - nastrouhat křen, přidat jablko, vejce nakrájet na
kostky, ocet nebo citr. šťávu, sůl, pepř, trochu cukru, k tomu krajíc
dobrého chleba a uzené. Nebo, sice se zelím ale trochu jinak: uvařit kysané
zelí, uvařit brambory a udělat bramborovou kaši. Formu vymazat a vysypat
strouhánkou, dát vrstvu zelí, uzené maso, vrstvu bramborové kaše. Můžeš
zalít trochou polévky, nechat péct při 160°C asi půl hodiny. Nebo uvař
bramborovou roládu, je tu někde recept.
Děkuji vám všem za dobré nápady, nakonec sice zvítězila nejlehčí
jarní varianta, pečené nové brambůrky, ale jen co se trochu ochladí,
myslím, že oživím repertoár Speciálně halušky mě oslovily moc, nebo
šťouchané brambory, vlastně skoro všechny vaše nápady…