uzené sele

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Alis
2617 příspěvků 20.04.07 15:11
uzené sele

Koupila jsem kus uzeného selátka, přemýšlím, co s ním, aby to nebyla klasika (špenát nebo zelí, nový brambor nebo knedlík) Máte někdo nějaký nápad na netradiční uzené selátko?

Děkuji za inspiraci!!!

Reakce:
Labužník handula02
634 příspěvků 20.04.07 15:50
Alis

Nevím jestli se to k tomu selátku hodí, ale já k uzenému dělám šoulet ( hrách, kroupy, česnek,majoránka atd. ). Máme to moc rádi.

zlata
1200 příspěvků 20.04.07 23:40
uzené sele

U nás je v oblibě uzené s křenovou omáčkou a kynutý knedlík nebo uzené maso v bramboráku se zelím.

Ivo
1045 příspěvků 21.04.07 07:15
Část...

…onoho uzeného masíčka bych třeba použil na „francouzské brambory“, něco málo by se dalo uplatnit v „zelné či fazolové polévce“ a také si rádi dáme plátky uzeného masa s haluškami bohatě sypanými osmaženou cibulkou.....

lydia
1227 příspěvků 22.04.07 19:05
uzené

můžeš udělat čočku, nebo čočkovou polévku, zelnou polévku, hrachovou kaši, bramborové knedlíky plněné uzeným a salát, zelný nebo zeleninový štrůdl a přidat uzené, můžeš přidat k mletému masu na lasagne, nebo něco jako grenadiermarsch- uvařit brambory ve slupce, nakrájet cibulku, orestovat, přidat brambory a uzené, můžeš přidat noky nebo flíčky, k tomu salát.
Nebo si udělej křen - nastrouhat křen, přidat jablko, vejce nakrájet na kostky, ocet nebo citr. šťávu, sůl, pepř, trochu cukru, k tomu krajíc dobrého chleba a uzené. Nebo, sice se zelím ale trochu jinak: uvařit kysané zelí, uvařit brambory a udělat bramborovou kaši. Formu vymazat a vysypat strouhánkou, dát vrstvu zelí, uzené maso, vrstvu bramborové kaše. Můžeš zalít trochou polévky, nechat péct při 160°C asi půl hodiny. Nebo uvař bramborovou roládu, je tu někde recept.

Alis
2617 příspěvků 23.04.07 11:40
...

Děkuji vám všem za dobré nápady, nakonec sice zvítězila nejlehčí jarní varianta, pečené nové brambůrky, ale jen co se trochu ochladí, myslím, že oživím repertoár :-) Speciálně halušky mě oslovily moc, nebo šťouchané brambory, vlastně skoro všechny vaše nápady…

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz