Prosím,zda někdo nepozná tyto zapečené chlebíčky.Dříve jsme je často dělali doma.Teď už jsme je mnoho let nedělali a když jsme je nyní zkusili,tak se nám nepovedli a maminky se už bohužel nemůžeme zeptat. Jednalo se o večku, na kterou se mazala nějaká pomazánka/určitě tam byl salám a rajčata/ ale nevíme co dalšího. Večka se pak namazanou stranou položila do rozpáleného tuku a upekla do křupava. Když jsme to nyní zkusili, tak se nám chlebíčky hrozně nasákli tukem a navíc většinou pomazánka zůstala připečená na pánvi a večka se odloupla samotná. Poradí nám někdo? Děkuji.
zapečené chlebíčky
bobulkob,
dělám něco podobného, ale bez rajčat. Měkký salám a tvrdý sýr
nastrouhám nahrubo, přidám vejce a koření na pizzu, mažu na večky.
Manželova maminka peče na tuku jak píšeš, ale nám se to zdá moc
nasáklé, tak peču v toustovači, jsou křupavé. Ale toustovač vykládám
pečícím papírem, protože jinak je o nervy to seškrabávat Opečené
potírám kečupem a sypu cibulí, je to mňamka
Brynzové pavézky
Ingredience: sendvič, brynza, mletý kmín, hladká mouka, vejce, olej
Postup přípravy: Brynzu rozmícháme s kmínem, natřeme jí krajíce
sendviče, obalíme v mouce, ve vejci a smažíme.
Podáváme s čajem.
http://recepty.atlas.cz/recept.asp?…
Smažené pavézky
Zařadit do vlastních kategorií Tisknout Stáhnout Přidat vlastní foto
1/2 lžíce změklého másla
150 g bruselské paštiky
1 hlávkový salát
1 veka
2 vejce
3 lžíce mléka
sůl
150 g prosáté strouhanky
olej na pečení
60 g jemně strouhaného tvrdého sýra
3 lžičky nakládaného zeleného pepře bez nálevu
4 stvoly pažitky
1. Změklé máslo vložíme do hlubší nádobky, přidáme paštiku a
vyšleháme do hladka. Vzniklou paštikovou směs uložíme v chladničce, cca
na 20minut.
2. Veku nakrájíme na asi 16 plátků a vykrájíme z nich co možná
největší srdíčka. Vejce rozklepneme do misky, přilijeme mléko, osolíme a
rozšleháme. Strouhanku nasypeme do hlubokého talíře. Srdíčka z veky
namáčíme do rozšlehaných vajec a následně je obalujeme ve strouhance.
V pánvi rozpálíme olej a obalená srdíčka z veky-pavézky-osmažíme na
středním ohni z obou stran dozlatova.
3. Po vyjmutí z pánve pavézky odložíme na papírový ubrousek, abychom
z nich odsáli přebytečný tuk. Teplé toasty posypeme z jedné strany
sýrem. Paštikovou hmotu přendáme do zdobícího sáčku.
4. Salát rozebereme na listy, které důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a
zlehka osušíme čistou utěrkou nebo papírovým ubrouskem. Potom listy
rozložíme na připravené talířky a položíme na ně smažené pavézky. Na
každé srdíčko nastříkáme pusinky z paštiky a přidáme na ně několik
kuliček zeleného pepře. Pažitku omyjeme, osušíme a nakrájíme na delší
kousky, kterými nakonec pavézky dozdobíme. Takto upravené ihned
podáváme.
od: Ivana,31.03.2005
http://recepty.ekucharka.cz/…ene-pavezky/
Smažené sýrové pavézky.
kategorie: chléb
recept je určen pro 4 osob(y)
Ingredience:
3 vejce
2 vrchovaté lžíce mouky
3 lžíce mléka
100g strouhaného sýra
sůl
sekaná petrželka
1 žemlovka, nebo bageta
Příprava:
Vejce rozklochtáme se solí a moukou, zamícháme strouhaného sýr a trochu
posekané petrželky. Těstíčko musí být zahoustlé asi jako na
kapání.
Řízky žemlovky namáčíme do této kašičky a zprudka je opékáme na
omastku po obou stranách.
Jsou výborné ke špenátu, zelenému hrášku, nebo k obložení masa, nebo
bramborové kaše.
Původní kuchyní tohoto receptu je Česká republika
Autorem receptu je Babi
Pikantní pavézky
kategorie: toasty a topinky
recept je určen pro 4 osob(y)
Ingredience:
8 plátků bílé veky,
2 vejce,
sůl,
tuk na smažení.
Nádivka:
80 g strouhaného sýra,
50 g ostrého salámu,
sardelová pasta nebo hořčice,
1 vejce,
mletá paprika, česnek.
Příprava: Čtyři plátky veky potřeme nádivkou, přiklopíme zbývajícími plátky a dobře je přitiskneme. Namočíme je po obou stranách do dvou vajec rozšlehaných se solí a usmažíme po obou stranách na tuku. Podáváme se zeleninou.
Příprava nádivky:
Sýr promícháme s drobně nakrájeným salámem, sardelovou pastou
(hořčicí) a vejcem a okořeníme mletou paprikou a nakrájeným
česnekem.
Autorem receptu je pepicek
PIKANTNÍ PAVÉZKY.
INGREDIENCE: 8 plátků bílé veky, 2 vejce, sůl, tuk na
smažení.Nádivka: 80g strouhaného sýra, 50g ostrého salámu, sardelová
pasta, 1 vejce, ml. paprika, česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: 4 plátky veky
potřeme nádivkou, přiklopíme zbývajícími plátky a dobře je
přitiskneme. Namočíme je po obou stranách do dvou vajec rozšlehaných se
solí a usmažíme po obou stranách na tuku. Podáváme se zeleninou.Příprava
nádivky: Sýr promícháme s drobně nakrájeným salámem, sardelovou pastou
a vejcem, okořeníme paprikou a nakrájeným česnekem.
http://www.kuchtik.cz/clanek.asp?…
Dej vědět, zda jsi si vybrala. Taky si na pavézky vzpomínám, už jsem je
nedělala mnoho let. Přeji dobrou chuť. Jarka
to je tak, když jedna myslí na 10 věcí najednou a ještě napůl spí Teď abych chodila kanálama…
Děkuji moc všem za příspěvky,něco zkusím,ale to co jsme dělali doma určitě nebyly dvě večky na sobě. Ta pomazánka se namazala na jednu stranu večky a tou se to /bez obalování ve vajíčku /dalo na pánev upéci. A právě že nyní se nám to hrozně nacucá tím omastkem /zkoušeli jsme salám,vajíčko,sýr a rajče/ a nám se to dříve upeklo i na omastku krásně do křupava a hlavně to zůstalo na večce a ne na pánvi.Byl tam asi nějaký jiný postup nebo nějaká jiná pří:,–(a , ale bohužel si to nepamatujeme. Stejně Vám ale všem děkuji a zkusím nějaký jiný recept.
něco podobného dělám, nic se neloupe, tukem nenasakuje a je to báječné, koukej: obrácené topinky !
Flo má pravdu, dělávala jsem v přesném znění někdy od 70 let minulého století. Pak se opečený základ začal pomazávat hořčicí, a zdobit zeleninou. Salám jsem nikdy nepoužívala. Dělávám někdy, když přijdou starší vnoučata.
můžete zkusit teď v sezóně můj recept na AAA absolutně nejlepší
gril.
Jsou to také chlebíčky, ale s mletým masem, dělané na venkovním grilu.
Mám je mockrát vyzkoušené a je to skvělé jídlo v létě na zahradě.
A bez nádobí a složitých příprav. Moc doporučuji.
(kdy já už neumím vlkádat to přímé propojení na recept . Ale on to někdo určitě udělá, že?
Já míchám strouhaný sýr s vajíčkem, potřu na veku a smažím na tuku. Povrch zdobím plátky rajčete, cibule, okurkou… Na pánev se nepřichytává, ani nenacucá moc tuku. Výborná a rychlá večeře.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
