zapečené chlebíčky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
bobulkab
16 příspěvků 14.04.07 22:45
zapečené chlebíčky

Prosím,zda někdo nepozná tyto zapečené chlebíčky.Dříve jsme je často dělali doma.Teď už jsme je mnoho let nedělali a když jsme je nyní zkusili,tak se nám nepovedli a maminky se už bohužel nemůžeme zeptat. Jednalo se o večku, na kterou se mazala nějaká pomazánka/určitě tam byl salám a rajčata/ ale nevíme co dalšího. Večka se pak namazanou stranou položila do rozpáleného tuku a upekla do křupava. Když jsme to nyní zkusili, tak se nám chlebíčky hrozně nasákli tukem a navíc většinou pomazánka zůstala připečená na pánvi a večka se odloupla samotná. Poradí nám někdo? Děkuji.

Reakce:
Jituska02
111 příspěvků 15.04.07 01:07
...

bobulkob,
dělám něco podobného, ale bez rajčat. Měkký salám a tvrdý sýr nastrouhám nahrubo, přidám vejce a koření na pizzu, mažu na večky. Manželova maminka peče na tuku jak píšeš, ale nám se to zdá moc nasáklé, tak peču v toustovači, jsou křupavé. Ale toustovač vykládám pečícím papírem, protože jinak je o nervy to seškrabávat Opečené potírám kečupem a sypu cibulí, je to mňamka

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.04.07 10:24
Asi se chybka vloudila,

toustovač to nebude, spíš půjde o sendvičovač.

Jaruna7
61 příspěvků 15.04.07 18:42
Bobulko, stažené z netu, vyber si

Brynzové pavézky

Ingredience: sendvič, brynza, mletý kmín, hladká mouka, vejce, olej

Postup přípravy: Brynzu rozmícháme s kmínem, natřeme jí krajíce sendviče, obalíme v mouce, ve vejci a smažíme.
Podáváme s čajem.
http://recepty.atlas.cz/recept.asp?…
Smažené pavézky
Zařadit do vlastních kategorií Tisknout Stáhnout Přidat vlastní foto

1/2 lžíce změklého másla
150 g bruselské paštiky
1 hlávkový salát
1 veka
2 vejce
3 lžíce mléka
sůl
150 g prosáté strouhanky
olej na pečení
60 g jemně strouhaného tvrdého sýra
3 lžičky nakládaného zeleného pepře bez nálevu
4 stvoly pažitky

1. Změklé máslo vložíme do hlubší nádobky, přidáme paštiku a vyšleháme do hladka. Vzniklou paštikovou směs uložíme v chladničce, cca na 20minut.
2. Veku nakrájíme na asi 16 plátků a vykrájíme z nich co možná největší srdíčka. Vejce rozklepneme do misky, přilijeme mléko, osolíme a rozšleháme. Strouhanku nasypeme do hlubokého talíře. Srdíčka z veky namáčíme do rozšlehaných vajec a následně je obalujeme ve strouhance. V pánvi rozpálíme olej a obalená srdíčka z veky-pavézky-osmažíme na středním ohni z obou stran dozlatova.
3. Po vyjmutí z pánve pavézky odložíme na papírový ubrousek, abychom z nich odsáli přebytečný tuk. Teplé toasty posypeme z jedné strany sýrem. Paštikovou hmotu přendáme do zdobícího sáčku.
4. Salát rozebereme na listy, které důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a zlehka osušíme čistou utěrkou nebo papírovým ubrouskem. Potom listy rozložíme na připravené talířky a položíme na ně smažené pavézky. Na každé srdíčko nastříkáme pusinky z paštiky a přidáme na ně několik kuliček zeleného pepře. Pažitku omyjeme, osušíme a nakrájíme na delší kousky, kterými nakonec pavézky dozdobíme. Takto upravené ihned podáváme.

od: Ivana,31.03.2005
http://recepty.ekucharka.cz/…ene-pavezky/
Smažené sýrové pavézky.
kategorie: chléb

recept je určen pro 4 osob(y)

Ingredience:
3 vejce
2 vrchovaté lžíce mouky
3 lžíce mléka
100g strouhaného sýra
sůl
sekaná petrželka
1 žemlovka, nebo bageta

Příprava:
Vejce rozklochtáme se solí a moukou, zamícháme strouhaného sýr a trochu posekané petrželky. Těstíčko musí být zahoustlé asi jako na kapání.

Řízky žemlovky namáčíme do této kašičky a zprudka je opékáme na omastku po obou stranách.
Jsou výborné ke špenátu, zelenému hrášku, nebo k obložení masa, nebo bramborové kaše.

Původní kuchyní tohoto receptu je Česká republika
Autorem receptu je Babi

Pikantní pavézky
kategorie: toasty a topinky

recept je určen pro 4 osob(y)

Ingredience:
8 plátků bílé veky,
2 vejce,
sůl,
tuk na smažení.

Nádivka:
80 g strouhaného sýra,
50 g ostrého salá­mu,
sardelová pasta nebo hořčice,
1 vejce,
mletá paprika, česnek.

Příprava: Čtyři plátky veky potřeme nádivkou, přiklopíme zbýva­jícími plátky a dobře je přitiskneme. Namočíme je po obou stranách do dvou vajec rozšlehaných se solí a usmažíme po obou stranách na tuku. Podáváme se zeleninou.

Příprava nádivky:
Sýr promícháme s drobně nakráje­ným salámem, sardelovou pastou (hořčicí) a vejcem a okořeníme mletou paprikou a nakrájeným česnekem.

Autorem receptu je pepicek

PIKANTNÍ PAVÉZKY.

INGREDIENCE: 8 plátků bílé veky, 2 vejce, sůl, tuk na smažení.Nádivka: 80g strouhaného sýra, 50g ostrého salámu, sardelová pasta, 1 vejce, ml. paprika, česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: 4 plátky veky potřeme nádivkou, přiklopíme zbývajícími plátky a dobře je přitiskneme. Namočíme je po obou stranách do dvou vajec rozšlehaných se solí a usmažíme po obou stranách na tuku. Podáváme se zeleninou.Příprava nádivky: Sýr promícháme s drobně nakrájeným salámem, sardelovou pastou a vejcem, okořeníme paprikou a nakrájeným česnekem.
http://www.kuchtik.cz/clanek.asp?…
Dej vědět, zda jsi si vybrala. Taky si na pavézky vzpomínám, už jsem je nedělala mnoho let. Přeji dobrou chuť. Jarka

Jituska02
111 příspěvků 16.04.07 00:14
manku...

to je tak, když jedna myslí na 10 věcí najednou a ještě napůl spí Teď abych chodila kanálama…

bobulkab
16 příspěvků 16.04.07 08:08
...

Děkuji moc všem za příspěvky,něco zkusím,ale to co jsme dělali doma určitě nebyly dvě večky na sobě. Ta pomazánka se namazala na jednu stranu večky a tou se to /bez obalování ve vajíčku /dalo na pánev upéci. A právě že nyní se nám to hrozně nacucá tím omastkem /zkoušeli jsme salám,vajíčko,sýr a rajče/ a nám se to dříve upeklo i na omastku krásně do křupava a hlavně to zůstalo na večce a ne na pánvi.Byl tam asi nějaký jiný postup nebo nějaká jiná pří:,–(a , ale bohužel si to nepamatujeme. Stejně Vám ale všem děkuji a zkusím nějaký jiný recept.

Florentyna
439 příspěvků 18.04.07 15:00
Bobulko,

něco podobného dělám, nic se neloupe, tukem nenasakuje a je to báječné, koukej: obrácené topinky !

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.04.07 19:58
Zapečené chlebíčky ...

Flo má pravdu, dělávala jsem v přesném znění někdy od 70 let minulého století. Pak se opečený základ začal pomazávat hořčicí, a zdobit zeleninou. Salám jsem nikdy nepoužívala. Dělávám někdy, když přijdou starší vnoučata.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.04.07 09:50
A ještě

můžete zkusit teď v sezóně můj recept na AAA absolutně nejlepší gril.
Jsou to také chlebíčky, ale s mletým masem, dělané na venkovním grilu. Mám je mockrát vyzkoušené a je to skvělé jídlo v létě na zahradě. A bez nádobí a složitých příprav. Moc doporučuji.
(kdy já už neumím vlkádat to přímé propojení na recept :-(((. Ale on to někdo určitě udělá, že? :-)))

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.04.07 10:04
AAA absolutně senzační gril

Glami, když tak hezky prosíš a smutně koukáš!

AAA absolutně senzační gril

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.04.07 18:44
Díky Mánku

já to věděla.....

Kousavka
14 příspěvků 28.04.07 20:00
...

Já míchám strouhaný sýr s vajíčkem, potřu na veku a smažím na tuku. Povrch zdobím plátky rajčete, cibule, okurkou… Na pánev se nepřichytává, ani nenacucá moc tuku. Výborná a rychlá večeře.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz