Kuřecí krémová polévka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
snezenka
109 příspěvků 09.04.07 19:28
Kuřecí krémová polévka

Ráda chodím do jedné restaurace, kde vaří perfektní kuřecí krém. Je tam cítít smetana, kuře a mrkev. Jedna porce je velmi sytá. Ráda bych si něco podobného doma uvařila. Moc ale netuším, jak bych měla připravit masovou chuť, protože v té polévce jde hodně cítit kuře, ale přitom ty kousky masa, co jsou v polévce, nejsou vyřané, ale spíše restované.
Nevaříte doma někdo něco podobného?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
karminek
757 příspěvků 09.04.07 22:17
kuřecí polévka

Tu masovou chuť můžeš docílit(podle mého)že z kostí si uděláš vývar aten budeš přidávat do té polévky.
Uděláš světlý cibulový základ na kterém oretuješ mrke(snad i jinou zeleninu),zaleješ vývarem,přivedeš k varu a zahustíš (jíškou,moukou rozšlehanou v mléce ,nebo i ve vodě) a zjemníš smetanou.Ostatní ingredience nevím určitě ale enad tam patří i muškátový květ.
Zkus se jich zeptat jestli ti dají recept a pak ho napiš sem na labužníka.

 
karminek
757 příspěvků 09.04.07 22:30
...

jo a to orestované maso ,samozřejmě:-))))

 
Eja
3814 příspěvků 11.04.07 21:29
Sněženko,

chuť polévky bude záviset na síle - kvalitě vývaru. Tedy obvyklé triky - troška destilátu v průběhu varu neškodí, vytáhne chuť, vařit hooodně pomalu a dlouho a pak ještě redukovat na výslednou „sílu“ - protože smetana chuť hodně zjemní, musí být vývar opravdu s hodně intenzivní chutí. Solit tím pádem až nakonec, když už je jasné definitivní množství.
Pak už to asi nebude žádná věda, asi bych nepoužila cibulovou jíšku, ale jen osmahla mrkev na julienne na kousíčku másla, lehce provařila, zahustila klasickou světlou jíškou, zjemnila smetanou, dochutila bílým pepřem, troškou oříšku. Na drobné kousky nakrájené orestované kuřecí maso nakonec jako vložku ( klidně zbytek pečeného bez kůže). No a petrželku nebö pažitku - víc pro vzhled než pro chuť.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz