Utopence

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
gegina
358 příspěvků 06.03.07 13:38
Utopence

Prosím, neznáte někdo recept na utopence? Mám na mysli nakládané s mrkví, zelím, nejsem si jistá, zda s cuketou či okurkou a potom už běžné suroviny jako cibule, hořčicové semínko atd. Určitě by se daly naložit „od oka“, ale radši bych znala přesný poměr surovin.

Díky všem!


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 06.03.07 19:07
gegí,

co třeba Tygři v lahvi - babíska Vali je má i v deníčku ;o)

 
Vali
1326 příspěvků 06.03.07 20:14
gegino

věřím, že hodně dalších receptů na utopence je chutných, ale tento je bezvadný v tom konzervování. Moc dobrá je v nich cibule, takže příště, až ty uskladněné ve sklepě spotřebujeme, nechám ve sklenici více místa na cibuli…jinak Tygry v lahvi doporučuji přesně podle daného receptu

 
sim
293 příspěvků 06.03.07 22:35
utopence

gegina - ja by som si s receptami teda hlavu nerobil. prevar si nalev ocot-voda 1:2, pridaj prichut - koriander, bobkovy list, korenie, sol, zatial narovnaj do poharov k utopencom co mas rada a ked nalev vychladne, tak to s tym zalej a nechaj odlezat tyzden.

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.03.07 21:17
Takhle je dělám já

Svařím ocet s vodou 1:1, spolu s kořením DEKO podle návodu a k tomu na 3 litrovou láhev 5 hřebíčků (takhle jsem to dělával doma, s 8% octem), naleju horké na buřty, oloupané, nakrojené a propepřené, proložené v lahvi s cibulí na kolečka a s tím co mne zrovna napadne, teda mrkev, cibule…
Zaleju horkým nálevem, na to asi centimetr oleje a nechám uležet. Třetí den jsou nejlepší. Olej při vyndavání z láhve udělá krásně hamťavou slupku. Pro fajnšmekry ještě pokapat na talíři Tabaskem.
Tři roky jsem měl kantýnu v loděnici a vyráběl dvě velké lahve od okurek každý druhý den. Takhle to chutnalo nejvíc.

 
gegina
358 příspěvků 08.03.07 11:17
Všem

děkuju za rady. Tygry v lahvi bych zkusila tak na chuť 2-3 sklenice. Už jsem je tu zaregistrovala a vím o nich. Ale jinak se pustím asi do rady od Sim. Všechno tam nacpu v množství, co nám chutná a zaleju nálevem. Ty s olejem asi neprojdou. Můj problém totiž je, že mi příšerně vadí olej (pokud není olivový v zálivce na salát) a vůbec cokoliv mastného. I tak ale dík!

 
sim
293 příspěvků 09.03.07 00:00
...

este mala rada: spekacky z Globusu. nechcem robit reklamu, ale lepsie som v Prahe nejedol.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.03.07 07:43
špekáčky...

Sim asi máš pravdu, tady je Globus v Ústí n/L, a moji známí si tam pro ně jezdí.

 
Don.sniper
22 příspěvků 20.03.07 04:28
Utopence

Já dávám do každého špekáčku který je oloupaný a podéjně
rozkrojený na plátky nakrájenou cibuli a sladkokyselou okurku.
Jinak ostatní ingredience stejné.Nechávám uležet tak 7 až10
dnů uležet.Utopenci musí plavat tak potom zalét pivem.


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz