Letos se nám urodila spousta pálivých papriček, nejvíce druh
Habanero.
Teď nevíme co s tím. Poradí někdo?
Habanero
Na nádory
s paprikou
Habanero
recipes
Pickling
(nakládání)
Jinak si myslím, že Maňána Ti na stopro poradí ;o))
A také se dají navléknout na šňůrku,nechat usušit nadělají spoustu parády jako dekorace v kuchyni a pak je lze i sušené přidávat do pokrmů.Stačí silnější nit a jehla propichuji stopky a paráda je na světě a kdykoli z toho ustříhnu do guláše.Tak třeba se ti tento nápad bude hodit.
Vladko, recepty prostuduji. Nejsem sice moc „nakládací“ typ, ale
vyhodit se mi to taky nechce.
Pokaženou prostatou u nás asi nikdo trpět nebude, neboť síla těchto
papriček zabije kde co. Ha ha.
Maňánku, jíme co můžeme. Jsme sice udatní, ale Habanero je asi udatnější. Na to by člověk potřeboval plechovou hubu.
Dasty, nápad navléknout je na šňůrku určitě zkusím. Jen se bojím aby
to nezplesnivělo. V Oz je touto dobou ve vzduchu příšerná vlhkost, takže
sušení není tak jednoduché jak se zdá.
Ale když to nevyzkouším, tak to nebudu vědět…
Díky všem za svělé nápady.
Já jsem papričky pomlela na masové strojku, povařila, dala jsem tam něco
soli / nevím přesně ,asi 20%/ a horké plnila do skleniček. Přidávám je
k masu, do omáček a do některých polévek, někdy i zámíchám do
obyčejné hořčice nebo do tatarky.
Můžeš je přidat do klasického ajvaru, pokud ho děláš, bude mít prima
šmrnc
papričky habanero jsou trochu jiné papričky, a pokud je znáte, tak víte, že jedna z guláše udělá novoroční pyrotechnickou show. Proto se taky esme ptá, není to legrace je sdělat, hehe!
tak nám ty papričky pošli,znám spoustu lidí co po pozření desetiny
toho plodu budou do konce života jíst jen krupicovou kaši.
jinak velmi zdravím s úklonem k mé postavě možným.
Do lahve sherry (nejlepsi je Chistian Brothers Golden Sherry, nebo Hartley & Gibson Amontillado) strcime jednu habanero papricku rozkrojenou v puli a poradne ocistenou od seminek napichnutou na dlouhou drevenou spejli. Nechame vylouhovat 3 az 4 dny, pak papricku vyndame a zahodime. Mame fantasticke serry na dochucovani omacek salsy a podobne. Pouzivame pouze par teaspoons, no proste podle chuti.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
