Habanero

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
esmeralda
4813 příspěvků 28.02.07 04:27
Habanero

Letos se nám urodila spousta pálivých papriček, nejvíce druh Habanero.
Teď nevíme co s tím. Poradí někdo?

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 28.02.07 06:25
z netu:

Na nádory s paprikou
Habanero recipes
Pickling (nakládání)

Jinak si myslím, že Maňána Ti na stopro poradí ;o))

 
Manana
1515 příspěvků 28.02.07 08:24
esme,

vždyť to víš sama nejlíp. Přeci jíst, jíst a jíst, dokud jsou!!

 
Dasty
75 příspěvků 28.02.07 11:04
...

A také se dají navléknout na šňůrku,nechat usušit nadělají spoustu parády jako dekorace v kuchyni a pak je lze i sušené přidávat do pokrmů.Stačí silnější nit a jehla propichuji stopky a paráda je na světě a kdykoli z toho ustříhnu do guláše.Tak třeba se ti tento nápad bude hodit.

 
esmeralda
4813 příspěvků 28.02.07 14:53
Díky moc, Vladko, Maňánku a Dasty

Vladko, recepty prostuduji. Nejsem sice moc „nakládací“ typ, ale vyhodit se mi to taky nechce.
Pokaženou prostatou u nás asi nikdo trpět nebude, neboť síla těchto papriček zabije kde co. Ha ha.

Maňánku, jíme co můžeme. Jsme sice udatní, ale Habanero je asi udatnější. Na to by člověk potřeboval plechovou hubu.

Dasty, nápad navléknout je na šňůrku určitě zkusím. Jen se bojím aby to nezplesnivělo. V Oz je touto dobou ve vzduchu příšerná vlhkost, takže sušení není tak jednoduché jak se zdá.
Ale když to nevyzkouším, tak to nebudu vědět…

Díky všem za svělé nápady.

 
Tasma
415 příspěvků 28.02.07 14:47
...

Já jsem papričky pomlela na masové strojku, povařila, dala jsem tam něco soli / nevím přesně ,asi 20%/ a horké plnila do skleniček. Přidávám je k masu, do omáček a do některých polévek, někdy i zámíchám do obyčejné hořčice nebo do tatarky.
Můžeš je přidat do klasického ajvaru, pokud ho děláš, bude mít prima šmrnc :)

 
Manana
1515 příspěvků 28.02.07 15:37
Labužníci,

papričky habanero jsou trochu jiné papričky, a pokud je znáte, tak víte, že jedna z guláše udělá novoroční pyrotechnickou show. Proto se taky esme ptá, není to legrace je sdělat, hehe!

 
karminek
757 příspěvků 28.02.07 16:06
habanero

tak nám ty papričky pošli,znám spoustu lidí co po pozření desetiny toho plodu budou do konce života jíst jen krupicovou kaši.
jinak velmi zdravím s úklonem k mé postavě možným.

 
esmeralda
4813 příspěvků 28.02.07 17:33
Karmínku,

také moc zdravím.

 
sousedka
47 příspěvků 21.08.07 19:27
Habanero Sherry

Do lahve sherry (nejlepsi je Chistian Brothers Golden Sherry, nebo Hartley & Gibson Amontillado) strcime jednu habanero papricku rozkrojenou v puli a poradne ocistenou od seminek napichnutou na dlouhou drevenou spejli. Nechame vylouhovat 3 az 4 dny, pak papricku vyndame a zahodime. Mame fantasticke serry na dochucovani omacek salsy a podobne. Pouzivame pouze par teaspoons, no proste podle chuti.

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz