Jak udělat dobrou čabajku?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
fuko
4 příspěvky 27.02.07 06:09
Jak udělat dobrou čabajku?

Dobrý den. Potřeboval bych poradit skutečně ověřený domácí postup výroby a uzení čabajky. Nechci recept na klobásu rychlého typu uzení cca 5-8 hodin teplým kouřem. Chtěl bych klobásu chuťově podobnou lovečáku, slovenským klobásám,čabajkám, které čerstvé po vyuzení jsou měkké a po cca 14-30 dnech sušení jsou ty správné.Neumím je udělat vždy jsou jako pilina. Teď jsem je dělal z 5 kg masa.3,5 libového a 1,5 tlustého. Udil jsem je 3 dny 15-30C. Po vyuzení to nestojí za nic. Sype se to a není to správné ořechové.Myslím si že to můžu sušit třeba rok a nebude to k ničemu. Najde se někdo kdo mi poradí eventuelně mně upozorní na chyby které dělám? děkuji s pozdravem fuko@post.cz


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Tasma
415 příspěvků 27.02.07 06:29
...

Já se v tom teda vůbec nevyznám, ale třeba by Ti mohly pomoci
tyhle stránky malého uzenáře

 
jolana
5065 příspěvků 27.02.07 07:37
Fuko...

…mas tam recept na trvanlivu domacu klobasu a cabajku( aj s pravidlami ). Inac odskusany nespocetnekrat. Mozno ti to trosku pomoze.

 
MAJSTÉR
2 příspěvky 20.04.13 09:52

HEZKÉJ DEN VŠEM LABUŽNÍKŮM KLOBÁSEK. K PŘÍSPĚVKU ČABAJSKÁ KLOBÁSA. ČABAJSKÁ KLOBÁSA NENÍ KUS MASA, KTERÉ SESEMELE A OKOŘENÍ NABOUCHÁ DO STŘEV A DO UDÍRNY. ČABAJKA JE VÝBORNÁ, KDYŽ SE UDĚLÁ JAK MÁ. TO JE DODRŽENÍ RECEPTURY, DOBA UZENÍ, DOBA ZRÁNI, KTERÁ ČINÍ AŽ STO DNÍ PŘI URČITÉ TEPLOTĚ. NEJDULEŽITĚJŠÍ JE KVALITNÍ DOMÁCI PAPRIKA, KTERÁ MUSÍ MÍT RUDOU BARVU, JAK KREV. ŽÁDNE PILINY S OBCHODU. ČABAJKA POCHÁZI Z MĚSTA BÉKÉSCABA V MADARSKU. POŘÁDA SE TAM KAŽDÝ ROK V LISTOPADU ČABAJSKÝ FESTIVAL.KDO MÁ ZÁJEM AT SI KLIKNE NA TOTO MĚSTO A NAJDE TAM VŠE VČETNĚ VÝROBKU A RECEPTŮ TOHOTO MĚSTA. ;)

 
oldsoft
682 příspěvků 20.04.13 18:51
Neřvi

@MAJSTÉR Ten Caps Lock způsobuje, že tvůj text se a) blbě čte, b) vypadá to, že na nás hulákáš.
Už to nedělej.

 
casino
4474 příspěvků 20.04.13 19:37
oldsoft napsal TECHNICKOU...

… já napíši praktickou:
Čabajku neuděláš… ;)

 
pikupe
1 příspěvek 28.02.15 07:04

Jednu čtvrtinu musiš na jemno a smichavat s vodou. udelat spojku,,kašičku, a do toho vše pomalu zamíchat. do střívek to plnit plničkou na klobasy. neboj čabajka jde udelat

 
MAJSTÉR
2 příspěvky 18.10.15 08:59

Labužníci čabajek :P Čabajkovéj festival v Madarsku městě BÉKÉSCABA 23.10 až 26.10 :P :P :P


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz