Dobrý den. Potřeboval bych poradit skutečně ověřený domácí postup výroby a uzení čabajky. Nechci recept na klobásu rychlého typu uzení cca 5-8 hodin teplým kouřem. Chtěl bych klobásu chuťově podobnou lovečáku, slovenským klobásám,čabajkám, které čerstvé po vyuzení jsou měkké a po cca 14-30 dnech sušení jsou ty správné.Neumím je udělat vždy jsou jako pilina. Teď jsem je dělal z 5 kg masa.3,5 libového a 1,5 tlustého. Udil jsem je 3 dny 15-30C. Po vyuzení to nestojí za nic. Sype se to a není to správné ořechové.Myslím si že to můžu sušit třeba rok a nebude to k ničemu. Najde se někdo kdo mi poradí eventuelně mně upozorní na chyby které dělám? děkuji s pozdravem fuko@post.cz
Jak udělat dobrou čabajku?
Já se v tom teda vůbec nevyznám, ale třeba by Ti mohly pomoci
tyhle stránky malého
uzenáře
…mas tam recept na trvanlivu domacu klobasu a cabajku( aj s pravidlami ). Inac odskusany nespocetnekrat. Mozno ti to trosku pomoze.
HEZKÉJ DEN VŠEM LABUŽNÍKŮM KLOBÁSEK. K PŘÍSPĚVKU ČABAJSKÁ
KLOBÁSA. ČABAJSKÁ KLOBÁSA NENÍ KUS MASA, KTERÉ SESEMELE A OKOŘENÍ
NABOUCHÁ DO STŘEV A DO UDÍRNY. ČABAJKA JE VÝBORNÁ, KDYŽ SE UDĚLÁ JAK
MÁ. TO JE DODRŽENÍ RECEPTURY, DOBA UZENÍ, DOBA ZRÁNI, KTERÁ ČINÍ AŽ STO
DNÍ PŘI URČITÉ TEPLOTĚ. NEJDULEŽITĚJŠÍ JE KVALITNÍ DOMÁCI PAPRIKA,
KTERÁ MUSÍ MÍT RUDOU BARVU, JAK KREV. ŽÁDNE PILINY S OBCHODU. ČABAJKA
POCHÁZI Z MĚSTA BÉKÉSCABA V MADARSKU. POŘÁDA SE TAM KAŽDÝ ROK
V LISTOPADU ČABAJSKÝ FESTIVAL.KDO MÁ ZÁJEM AT SI KLIKNE NA TOTO MĚSTO
A NAJDE TAM VŠE VČETNĚ VÝROBKU A RECEPTŮ TOHOTO MĚSTA.
@MAJSTÉR Ten Caps Lock
způsobuje, že tvůj text se a) blbě čte, b) vypadá to, že na nás
hulákáš.
Už to nedělej.
Jednu čtvrtinu musiš na jemno a smichavat s vodou. udelat spojku,,kašičku, a do toho vše pomalu zamíchat. do střívek to plnit plničkou na klobasy. neboj čabajka jde udelat
Labužníci čabajek. Kdo chce přijít na chut čabajek, at jede do města
Békéscaba. Je tam festival čabajek. Probíha 25.10 až 27.10 2019 vstupné
2200 Huf. Což JE ASI 180Kč. Je to zážitek na celéj život. Jídla pití co
hrdlo a žaludek vydrží. Vřele doporučují