SYRY

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Lubka
3 příspěvky 13.06.03 10:30
SYRY

Ahojte ja som tiez v Anglicku a som tu prvy krat a syry by som si aj ja rada zobrala domov no nemam s tym ziadne skusenosti … Musia sa takto zabalit aj ked ich kupim normalne zabalene a nie vazene??? Tu chladnicku mam to chapem ze to treba v nej uskladnit ale preco davat este aj do alobalu a utierok ked su syry balene a niektore aj vakuovo?? Neviem ci ste tymto mysleli zabalenie vazenych syrov alebo uz balenych prosim napiste mi o tom nieco blizsie......da­kujeeeeeem


Reklama


Reklama

Reakce:
 
babi
6360 příspěvků 13.06.03 15:13
Není sýr jako sýr...

Lubko, Meisje nejspíš mluvila o holandských sýrech a goudách, které patří do středně tvrdých a vesměs se kupují v malých celých bochnících/koulích. Já jsem mluvila o francouzkých sýrech, které jsem osobně nikdy neviděla ve vakuovém balení a které jsou výborné, ale potřebují jiný způsob balení. Nevím o jaké sýry máš zájem, ale Dobka se zmínila, že má zájem o sýry mimo holanských, také o francouzké a Parmigiano Reggiano, což je všeobecně známý Parmesan a tak jsem přidala tu trochu co o nich vím. Zmínila jsem se také o důvodu, proč některé sýry balit do alobalu. Některé druhy sýrů, ty s vysokým obsahem vlhkosti, se do mikrotenu nebalí, protože by se zapařily. Sýry ve skupinách polotvrdých nejspíš dostaneš koupit ve vakuovém balení, nebo vcelku a pak se drž rad Meisje. Kdybych věděla o jaké specifické jiné sýry Ti jde, tak bych se snažila blíže poradit.

Jinak budeš-li kupovat sýry ve specielním obchodě, pak jim vysvětli, že s nimi budeš cestovat, aby Ti je profesionálně zabalili. Uvidíš tam také, že sýry jsou vystavené na štelážkách a pultě při pokojové teplotě, nezabalené, některé možná pod skleněným zvonem a že takový obchod najdeš se zavázanýma očima podle jeho vůně.

Zdraví Tě Babi.

 
Lubka
3 příspěvky 14.06.03 13:24

Ahoj babi
no ja by som si chcela zobrat domov konkretne parmezan ten je tu baleny vakuovo a potom syry typu brie s bielou plesnou tie su balene v papiery a drevenej krabicke a potom syry ako STILTON teda s modrou plesnou a tie su tiez balene vakuovo niektore su len v celofane a potom holandske syry ale tie su vsetky balene vakuovo takze aj ked su takto balene aj tak je treba pouzit alobal a ten navlhceny uterak ???

 
Lubka
3 příspěvky 14.06.03 13:31

BABI
v specialnom obchode ich nebudem kupovat taky som tu zatial nevidela a buduci tyzden omrknem tie nazvy a tak a napisem ti dufam ze mi poradis, ja sa v tom moc nevyznam zatial ich tu len tak testujem ale syry zboznujem a hlavne s tou bielou plesnou mnaaaaaaaam inak si zlata dakujem moc

 
meisje
580 příspěvků 14.06.03 18:31

Ahoj, ano BABI ma pravdu, mluvim o tkzv. krajenych syrech z bochniku: Gouda, Leerdammer, Maaslander, Ementaal atd. ja osobne bych si dala tu praci a vyhledala spec. obchod se syry, protoze kvalita syra ze syroveho obchodu se neda srovnat se supermarketem. Pokud mas zajem o par kil techto syru, v syrovem kramku vetsinou maji vakuovanou balicku a pak cela balici procedura odpada a dokazi tam i poradit. A meli by ti nabidnout i ochutnavku, protoze samozrejme zalezi na stari syra-kazdy preferuje neco jineho a rozdily v chutich dokazou pekne „hejbnout“ zlucnikem. Taky kupuji „plesnivace“ a zde je bali do voskovaneho papiru, ktery je vystlany mikrotenem. Takto zabalene kousky pouze zabalim do vlhke uterky, pak do zvlastniho sacku a jdou za bratricky do chlanicky. Hodne stesti


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz