sušené houby

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
andyw
91 příspěvků 07.03.06 17:44
sušené houby

Prosím Vás, jak máte uskladněné sušené hiouby?
Já je měla ve sklenici přikryté igelitovým pytlíkem s gumičkou a ted jsem si všimla že mi v ich lítají nějaké potvůrky. Děkuji


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Ivo
1045 příspěvků 07.03.06 18:06
Andywko...

…literatura hovoří: „Sušené houby - ať už v plátcích nebo v prášku - je nutné vždy vzduchotěsně uzavřít do skleněných láhví či sklenic s kovovým nebo plastikovým uzávěrem. Jinak by z nich vůně vyprchala. Kromě toho by zvlhly a mohli se do nich dostat moli, čímž by se houby zcela znehodnotily. Rozhodně je třeba odmítnout skladování sušených hub v papírových a platěných sáčcích.“

Tolik klasik, Ladislav Hagara ve svém Atlase hub.

 
Alec
84 příspěvků 07.03.06 19:15
Andyw,

mám dobrou zkušenost s uskladňováním v menších sklenicích,v chlad­né,tmavé místnosti.Někdo ještě doporučuje prosypat usušené houby mletým pepřem a solí.Před použitím by se potom ale měly propláchnout.

 
esmeralda
4813 příspěvků 07.03.06 20:57
Sušené houby - Andyw

Také jsem měla podobný problém. Navíc je zde riziko, že v teplých a vlhkých letních měsících se do sušených hub dostane plíseň.
Od té doby skladuji sušené houby v mrazáku a je to !!!!

 
Renee
93 příspěvků 08.03.06 12:18
...

Ja mam houby v komore v petilitrove sklenici, prikryte igelitem s gumickou a prosypane hrsti cerneho pepre - celeho ovsem. Pred varenim nejaky ten peprik, pokud se vyskytne, vytrepu. Kdyz nevytrepu, aspon je jidlo peprnejsi :-) Stejne jich vetsina propadala na dno, takze nijak nevadej. Moli se drzi zpatky :-)

 
DanaJ
1136 příspěvků 08.03.06 13:45
Veškeré rady dosud řečené jsou ty samé, které bych doporučila..

..i já. Takže buď pepř nebo do mrazáku a nebo nesušit a do mrazáku.

PS: Je to asi mol. S mamkou se nám ho povedlo taky v houbách vypěstovat. Od té doby jen mrazíme. Babička suší a skladuje s pepřem.

 
Labužník Triss
160 příspěvků 08.03.06 21:33
...

my je mame v zavarovackach se sroubovacim vickem - twist off a nikdy se jim nic nestalo

 
Papaja  10.03.06 14:43
Sušené houby...

… mám v lněném sáčku. Mívala jsem je ve sklenici (tedy to mám stále spíše jako dekoraci), ale byly divně „cítit“…

 
bedla  10.03.06 17:03
sušené houby

Dobře 10 používám nádoby řady Stále sypké od Tupperware. Při otevření víčka na mě zavane silná houbová vůně. Skladování v těchto nádobách přesáhlo i další úrodu sušených hub, aniž by ubylo na jakosti. Ve skleněných nádobách pak byly houby cítit droždím a byly takové povadlé. bedla

 
Ivo
1045 příspěvků 11.03.06 07:43
Ještě dodatek....tentokrát z praxe...

1. ne každá skleněná nádoba je vhodná k tomuto druhu konzervace - chce to, aby opravdu dostatečně těsnila (nejlépe chemické sklo)

2. houby musí být dostatečně vysušené (odpaří se z nich cca 90% vody) - podcení-li se tento proces, dochází pak během skladování k postupnému znehodnocování

3. ne všechny houby se k sušení hodí - u některých se tímto způsobem konzervace ona nádherná vůně zvýrazní, jiné pak svým aroma u konzumenta vyvolávají spíše rozpaky…

4. Papajo - oním skladováním hub v pytlíku nemusí zákonitě dojít k jejich znehodnocení těma různýma breberkama, ale to riziko je zde podstatně vyšší…

 
Labužník Jana.Q02
129 příspěvků 12.03.06 18:22
sušené houby

Osvědčila se mi plechová malovaná dóza, která má na odklápěcím víku gumové těsnění a zaklapovací uzávěr. Asi je určená na kávu. Houby jsou ve tmě, nevyčichnou a zdobí poličku.

 
anickav
2904 příspěvků 05.04.06 15:25
skladovanie suš. húb

Ja mám tento svoj odskúšaný spôsob:
2 plastové flaše od nápojov odrežem v hornej tretine, umyjem a vysuším. Do jednej dám nasušené huby, na vrch pridám bobkový list /hmyz ho nemá rád/, potom oproti natiahnem druhú odrezanú plastovú flašu. Myslím že funkciu má i to rýhovanie na flašiach, pred nájazdom molí.
Neviem, kto mi to poradil, ale veľmi sa mi to osvedčilo-keď som to mala v zavár. pohári s čier. korením - dostali sa mi tam mole alebo čo to bolo.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz