Polévka přes noc

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
kamilio
551 příspěvků 04.03.06 15:22
Polévka přes noc

Jsme doma neustále ve při. Moje máma nechávala uvařenou polévku přes noc v chladnu s kořenovou zeleninou. Má přítelkyně zase tvrdí, že polévka, pokud se nesleje a ponechají se v ní všechny ingredience, chytá pachutě. Problém je v tom, že ač mám jazýček a nosánek dost citlivý, nic necítím. Samozřejmě mluvím o tom, že je zimní období a polévky je po vychlazení ponechána před noc zakrytá na balkóně. Tak co na to kuchařské guru? Čím více názorů, tím lépe!!!

Reakce:
penda
4752 příspěvků 04.03.06 15:47
Kamilio,

moje jihočeská babička byla pouze toho názoru, že v polévce nemá zůstávat žádná naťová zelenina, čili petrželka, pažitka…atd. Tvrdívala, že pak dostává polévka nakyslou chuť. Tohoto se držím i já. Slévám přes cedník masové vývary, ale kořenovou zeleninu poté do polévky vracím. Žádnou pachuť jsem, stejně jako ty, nikdy necítila. ;o)

Labužník housenka02
609 příspěvků 05.03.06 08:46
polévka přes noc

Já zase všechny vývarové polévky se zeleninou po uvaření prudce schladím ve vodní lázni a poté v uzavřené nádobě uložím do lednice. Předtím samozřejmě odeberu polévku k přímé konzumaci.

Je to rada mé prababičky, zatím se jí držím 25 let a nikdy mi polévka nezkysla ani nepřevzala chutě jiných ingrediencí.

DanaJ
1136 příspěvků 06.03.06 16:31
Polévka přes noc...

…u nás v lednici nechytá žádné pachy. Prostě jí šoupnu do lednice až schladne na plotně a druhý den dobrý.
PS: Stalo se mi, že skysla, ale to bylo tím, že jsem na ní zapomněla a ona zůstala v teple.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz