Jsme doma neustále ve při. Moje máma nechávala uvařenou polévku přes noc v chladnu s kořenovou zeleninou. Má přítelkyně zase tvrdí, že polévka, pokud se nesleje a ponechají se v ní všechny ingredience, chytá pachutě. Problém je v tom, že ač mám jazýček a nosánek dost citlivý, nic necítím. Samozřejmě mluvím o tom, že je zimní období a polévky je po vychlazení ponechána před noc zakrytá na balkóně. Tak co na to kuchařské guru? Čím více názorů, tím lépe!!!
Polévka přes noc
moje jihočeská babička byla pouze toho názoru, že v polévce nemá zůstávat žádná naťová zelenina, čili petrželka, pažitka…atd. Tvrdívala, že pak dostává polévka nakyslou chuť. Tohoto se držím i já. Slévám přes cedník masové vývary, ale kořenovou zeleninu poté do polévky vracím. Žádnou pachuť jsem, stejně jako ty, nikdy necítila. ;o)
Já zase všechny vývarové polévky se zeleninou po uvaření prudce schladím ve vodní lázni a poté v uzavřené nádobě uložím do lednice. Předtím samozřejmě odeberu polévku k přímé konzumaci.
Je to rada mé prababičky, zatím se jí držím 25 let a nikdy mi polévka nezkysla ani nepřevzala chutě jiných ingrediencí.
…u nás v lednici nechytá žádné pachy. Prostě jí šoupnu do lednice
až schladne na plotně a druhý den dobrý.
PS: Stalo se mi, že skysla, ale to bylo tím, že jsem na ní zapomněla a ona
zůstala v teple.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz