Starý chléb

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Jagea
10 příspěvků 07.08.05 14:11
Starý chléb

Dá se využít tvrdý chléb i jinak než jen na topinky?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
klozarka
27 příspěvků 07.08.05 14:58
...

Na labužníkovi je recept na bramborák zte starého chleba. Dělala jsem ho k masu a je to dobré. Starý chléb namočit, vymačkat,přidat ingredience jako na bramborák, případně l syrovou bramboru.

 
alouch
56 příspěvků 08.08.05 08:21
Chlebové krokety

Zkus krokety: chleba nechat rozmočit v mléce, přidat vejce, nějaké koření a sůl a cokoliv dalšího, co zbývá v lednici, např. cibuli, česnek, uzeninu, zeleninu, sýr…Umíchat, příp. zahustit strouhankou, utvořit krokety, obalit ve strouhance a smažit nejlépe ve friťáku. K tomu salát, kečup, hořčice, tatarka apod.

 
esmeralda
4813 příspěvků 08.08.05 09:32
Starý chléb - Jagea

I já jsem byla před mnoha lety postavena před podobné dilema. Vzala jsem tedy do ruky Českou kuchařku od paní Fialové a stvořila podle ní Chlebovou polévku. Děti (tuším že jim tenkrát bylo asi tak 7 a 2 roky) vyhrožovaly útěkem z domova. Ani mé povzbuzování: Co by za to daly děti v Etiopii, nezabralo.
Pro ty kteří mají rádi šťastný konec: obě děti setrvaly pod mou střechou a ž do věku 26 let.
Od té doby krájím chleba na malé kousky a házím je na zahrádku ptáčkům zpěváčkům. A jak ti jsou vděční, nelze ani slovy popsat. Nejen že mi krásně zazpívají, ale také pohnojí trávu. A divadlo které mi občas připraví (hrdličky a chocholoušci někdy i se sexuálním námětem) je lepší než televize.

 
lydia
1226 příspěvků 08.08.05 09:48
ze stareho chlebu,

jeste ne docela tvrdeho nakrajim kostky, ktere pouzivam misto mouky na zahustovani tmavych omacek. Nebo z nich udelam knedliky. Chutnaji trochu jinak nez knedliky z rohliku. Kdyz chces, muzes chleba s rohliky smichat. Namocim kostky chleba do mleka, az zmeknou, pridam vajicko, olej a hrubou mouku a formuji knedliky, ktere varim asi 20 minut. Takove knedliky delam take ze starych zemli, nebo kornspitzu. Jsou opravdu vyborne, zatim si je kazdy chvalil.
No a zbytek chleba dej, jak ti radi esme, ptackum, aby ti pekne zazpivaly:)

 
Eleeen
1127 příspěvků 08.08.05 10:04
chlebové placky

já dělám ty chlebové placky (a la bramborák) anebo plátky zamrazím na pozdější topinky. Někdy si nasmažím kostečky chleba, jako do polévky, pak je posypu kořením (nejraději mám nějaké indické) a zobu jen tak u televize. A věř, že nikdy nezobu sama…

 
lydia
1226 příspěvků 08.08.05 10:43
oprava...

mela jsem napsat..... ptackum, aby zazpivali..?

 
misapoho
135 příspěvků 08.08.05 15:13
Esme

ja nahodou chlebovou polivku uplne milovala. Doma se ale nejak neujala :o(

 
esmeralda
4813 příspěvků 10.08.05 09:08
Starý chléb - Misapoho

Já proti té polévce taky nic nenamítala. Jenom ostatní členové rodiny stávkovali.

 
Renee
93 příspěvků 14.08.05 17:48
Popeluchy

Popeluchy, jídlo mého dětství a neskutečná dobrota. Cibuli nakrájíš na proužky, hodíš do velké pánve na olej, osmažíš, přihodíš nasekaný česnek. Pak nasypeš starý chleba krájený na kostičky (o hraně tak 12 mm), promícháš, opečeš. Zaprášíš celou směs sladkou paprikou. A to je celý. Podává se k večeři se zeleninovým salátem nebo i bez něj. Vážně to zkuste, je to ohromný. Obzvlášť mlsní mohou chleba osmažit zvlášť a až pak přimíchat k cibuli (že se jako ten chleba líp opeče).

Těch popeluchových večírků na koleji…!

 
Scarlet02
577 příspěvků 14.08.05 22:02
Jageo,

a co tohle? target=„cokoliv“

 
misapoho
135 příspěvků 15.08.05 15:24
...

Rennee, tak to ja si delala rychlovku takhle: opecu na tuku male kosticky chleba a dam je bokem. Tuk vyleju, necham jen trosku na vymazani panvicky. Do panve dam na kosticky cibulku, salam, papriku a dalsi dobrutky, co mam v lednicce, opecu. Ke konci prihodim, notne prisolim a popeprim. Ke konci pridam chlebicek, zaliju nekolika vajicky, promicham. Pripadne jeste posypu syrem. Neuveritelna namka

 
Vali
1326 příspěvků 15.08.05 17:23
Renee

tak jsme Popeluchu vyzkoušeli, skutečně to bylo moc dobré. Jenom jsme litovali, že toho chleba nebylo o trochu víc. Dík za dobrou inspiraci. Dobře se k tomu hodí pivko.

 
Vali
1326 příspěvků 23.03.06 12:43
Rennee
  • napiš prosím na Labužníka recept na Popeluchu (tady ji nikdo nenajde), manželovo oblíbené papáníčko. Kupujeme celý chleba, aby zbylo na tuto dobrůtku. Dík.
 
Labužník housenka02
609 příspěvků 24.03.06 00:27
...

… moje maminka nám vždy ze staršího chleba dělala tzv. vaječné topinky - rozšlehala vejce se solí a mlékem, do toho namáčela půlky krajíčků chleba a opekla na tuku z obou stran… je to neuvěřitelné, ale chleba byl krásně měkoučký jako vytažený z pece…

… já to dělám dnes taky, jenom jsme už trochu mlsnější a tak opečené krajíčky potřu hořčicí, posypu najemno pokrájenou cibulkou a obložím salámem, sýrem, natvrdo vařenými vajíčky atd. variant je spousta… nakonec posypu pažitkou.. … většinou tak zlikviduji všechny zbytky v lednici, včetně toho staršího chleba…

 
esmeralda
4813 příspěvků 24.03.06 07:12
Starý chléb - Housenko,

to co dělala tvoje maminka dělám taky.
Tady se tomu říká Francouzský toust (French Toast). Jde to udělat jak na slano tak i na sladko.

 
penda
4752 příspěvků 24.03.06 07:32
Nám starý chléb

v poslední době žádný nezůstává. Po zakoupení ho rozčtvrtím a uložím na mrazák. A čtvrtku chleba sníme po vytáhnutí vždycky. ;o)) A když náhodou nějaký vyzbyde, použijeme ho jako „crutony“ do hrachové polévky.

 
DanaJ
1136 příspěvků 24.03.06 10:43
Nejradši mám..

.. Chlebovou polévku od mamči , kterou jsme zdědily od babička. Je vynikající. Bála jsem se jí udělat příteli, ale nedalo mi to, dostala jsem na ní chuť. Pochválil jí. Říkal, že mu hodně připomíná česnečku.

Jinak starý chleba dávám k zahuštění do gulášku. Hlavně jsou s ním šmrncovní guláše zeleninové bez masa.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz