sražená těsta

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
andyw
91 příspěvků 13.02.06 11:10
sražená těsta

Prosím poraďte mi,kdy vytahovat piškotové těsto,makovce,bá­bovky,aby po vytažení z trouby neklesly a nesrazili se?

Reakce:
daga
30 příspěvků 13.02.06 14:01
Když jsou upečená.

Špejlík vpíchni do nejviššího místa piškotu. Pokud je suchý a nelepí se můžeš piškot vytahnout. Také by se upečené těsto mělo odlepovat od krajů formy.

Yavanna
87 příspěvků 15.02.06 06:58
...

Těsto se zdrcne, když zažije šok. Takže

  • neklepnout s ním,
  • nevyndat ho na chladné místo, ale nechat v otevřené troubě postupně chladnout nebo ho aspoň dát na otevřená dvířka trouby, zkrátka aby teplota neklesla moc rychle.
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz