Slovácká

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Jaruna7
61 příspěvků 01.08.06 13:15
Slovácká

Jsem rodačka ze Slovácka a u nás se dělá fazulnica takto:
suché fazole se namočí do studené vody na 24 hodin (bez sody!!!),
2-3 cibule nasekáme na kostky, (středně velké), 1 lžíce sádla, 2 kostky bujónu,mletá paprika, majoránka dle chuti, mletý pepř, 2 domácí peprné klobásy(nemusí být), 2 vejce, hladká mouka a olej na noky nebo kapání.
Vaříme v papiňáku.Na sádle usmažíme cibuli dozlatova,přidáme mletou papriku,přilejeme nabobtnané fazole, opepříme, prolisujeme česnek, vložíme nakrájené klobásy, masox, zalijeme vodou a ochutíme majoránkou. Dáme vařit do tlakového hrnce na 1,5 hodiny, doměkka. Osolíme, dochutíme.
Noky nebo kapání zamícháme zvlášť v hrníčku (z vajec, mouky, soli a trochy vody) a kapeme do vařící polévky a nebo noky tvarujeme pomocí malých lžiček. Zavářku necháme uvařit. Podáváme s černým chlebem, ale např. v Lednici na Moravě se k této polévce podávají sladké béleše( kynuté sladké lívance). Dobrou chuť.

Reakce:
 
airan
652 příspěvků 02.08.06 15:13
Jarunko,

dekuji moc za receptik, rada vyzkousim.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz