Jsem rodačka ze Slovácka a u nás se dělá fazulnica takto:
suché fazole se namočí do studené vody na 24 hodin (bez sody!!!),
2-3 cibule nasekáme na kostky, (středně velké), 1 lžíce sádla,
2 kostky bujónu,mletá paprika, majoránka dle chuti, mletý pepř,
2 domácí peprné klobásy(nemusí být), 2 vejce, hladká mouka a olej na
noky nebo kapání.
Vaříme v papiňáku.Na sádle usmažíme cibuli dozlatova,přidáme mletou
papriku,přilejeme nabobtnané fazole, opepříme, prolisujeme česnek,
vložíme nakrájené klobásy, masox, zalijeme vodou a ochutíme majoránkou.
Dáme vařit do tlakového hrnce na 1,5 hodiny, doměkka. Osolíme,
dochutíme.
Noky nebo kapání zamícháme zvlášť v hrníčku (z vajec, mouky, soli a
trochy vody) a kapeme do vařící polévky a nebo noky tvarujeme pomocí
malých lžiček. Zavářku necháme uvařit. Podáváme s černým chlebem,
ale např. v Lednici na Moravě se k této polévce podávají sladké
béleše( kynuté sladké lívance). Dobrou chuť.
Slovácká
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
Slovácká
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie