zalivka na salat

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
bufetka
12 příspěvků 28.07.06 11:12
zalivka na salat

Ahoj,
nejsem moc zdatna v salatech a zalivkach. Mate nejaky tip na zalivku?
 Diky


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 28.07.06 11:45
ta nejjednodussi

na zeleny salat ze zahradky - voda + ocet + cukr - podle chuti, kazdy ma rad jine - nekdo sladoucke, jiny kysele :)

 
esmeralda
4813 příspěvků 28.07.06 13:59
Tuhle zálivku dělám už 40 let.

Do patentní láhve od piva Grolsch (473 ml) dám 125 ml cukru,
125 ml slabého octa, vrchovatou lžičku soli a doplním vodou.
V lednici je vždy připravena k použití.

 
Eleeen
1127 příspěvků 28.07.06 14:29
...

Francouzská - vynikající na tvrdší zeleninu - jako je zelí, mrkev, skvělá je i na jemně nakrájené čínské zelí anebo jiné saláty (ledový, směs zalátů v pytlíku z obchodu).

Do misky dáš 1 lžíci octa, sůl, bílý pepř a 2 lžíce medu, malou lžičku dijonské hořčice, malou metličkou našleháš a pak tenkým pramínkem liješ olej a zašleháváš ho. Oleje cca 3 lžíce. Vznikne Ti hustá, krémová „zálivka“, doporučuji smíchat těsně před podáváním. Zelenina rychle měkne.

 
bedla  28.07.06 21:41
Tak Ti nevím ......Esme,

kdo to od koho obkoukal. Tuhle zálivku dělá moje dcera a já se jí teprve naučila. Dělá ji na PL - stejně cukru a octa. Protože jsem v tom neměla pořádek…bylo vždy vše kyselejší…ale já byla jediná komu to chutnalo.

 
Labužník MartinaN02
30 příspěvků 28.07.06 22:28
zálievka

Robím celkom jednoduchú.V pri­bližne 2 dcl vody rozpustím 2 lyžice kryštáľového cukru a 3 lyžice octu.Najviac mi chutí jablkový ocot.Prípadne ešte pár kvapiek olivového oleja. Na uhorky zálievku ani netreba, stačí posybať rovno cukrom,poliať octom a nechať odstáť kým sa cukor nerozpustí.

 
buraci
1136 příspěvků 29.07.06 08:43
Jednoducha francouzska

Nejcasteji pouzivam uplne jednoduchou z 1 lzice cerveneho vinneho octa a 3 lzic panenskeho olivoveho oleje, pridam jenom sul a pepr. Da se samozrejme modifikovat, k zelenemu salatu se navic hodi lzicka dijonske horcice, k rajcatum zase bezny vinny ocet nahradim balzamikovym, k okurkam se hodi navic jogurt a kopr. Zalivku sleham metlickou.

 
Vali
1326 příspěvků 29.07.06 10:19
pro bufetku a ostaní zájemce

…jsem dala do deníčku předpisy na mnoho různých zálivek. Jsou tam i dobré rady.

 
bufetka
12 příspěvků 31.07.06 07:12
...

Cau lidicky!
diky moc za super rady. Ja jsem spis masita takze kazda salatova rada dobra.
Bufetka


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz