šípkový lekvár

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
serena
3 příspěvky 16.11.04 09:31
šípkový lekvár

mám chuť si zavariť šípkový lekvár, hneď zajtra idem oberať, ale neviem ako sa to potom odkôstkováva a varí. Nemáte tu niekto recept?
 díky


Reklama


Reklama

Reakce:
 
ajta
590 příspěvků 16.11.04 09:52
...

zkus se podívat na tento " recept na šípkovou marmeládu":http://www.labuznik.com/recipe.php?…
snad ti to bude vyhovovat

 
serena
3 příspěvky 16.11.04 09:57
dakujem

ajta, ďakujem, recept sa mi pozdáva, zajtra vyskúšam. Páči sa mi, že tam neide veľa cukru, ale zasa sa mi nepáči tá želírovacia látka. Rada by som, aby to bolo čo najprirodzenejšie a najzdravšie. Asi tento recept trochu tomu prispôsobím.

 
Kari
545 příspěvků 16.11.04 11:26
Serena,

když si přečteš pod receptem můj komentář, tak tam jsem popsala svůj příběh mé laické výroby šípkové marmelády. Vlastně jsem se vůbec neřídila receptem, protože jsem ho neměla k ruce a potřebovala rychle zpracovat šípky. Želírovací přípravek jsem nepřidávala, nebylo to potřeba. Protlak je i tak velmi hustý. Stopky ani bubáky jsem neodstraňovala, jen povařené propasírovala a vznikl mi hladký protlak, který jsem povařila s cukrem a nakydala do sklenic. Toť vše. Je velmi dobré a chutné přidat při vaření jablka, protože právě ta jsou vynikajícím přírodním želírovacím prostředkem. Myslím, že je to tím, že obsahují pektin. Ať se ti lekvár povede, mě ten můj moc chutná!


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz