Co uvarim kamaratom na horach?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
bryndziarik
26 příspěvků 14.11.04 21:39
Co uvarim kamaratom na horach?

Chystame sa na hory bez stravy, tak sme sa dohodli, ze kazdy den vari niekto iny. Co uvarit, aby sa nasytili bruska po sportovani, nebolo to prilis pracne a ako bonus by som napriklad mohla zaposobit ako skvela kucharka? :-)) Myslim, ze cestoviny a ryza budu casto, skor som mala na mysli nieco ako.. no nieco… ved vy urcite viete co a poradite :-))

Reakce:
 
Labužník Andry02
121 příspěvků 16.11.04 11:56
COUSCOUS

A CO KUSKUS? NENAROCNE, RYCHLE, ZASYTI A NAVIC MNAMKA…

 
Kari
545 příspěvků 16.11.04 15:45
...

Možností je mnoho. Záleží na chuti a vkusu strávníků. Já osobně bych zařadila, tak jako navrhuje Andry, kuskus. Je to výborná mňamka a hodně rychlá. Do nabobtnalého kuskusu vmíchat najemno nakrájenou zeleninu, maso a strouhaný sýr. Ale ze zkušenosti vím, že po kuskusu je při zátěžové aktivitě dost brzo hlad.
Určitě bych udělala třeba gulášek nebo gulášovou polévku. Výborná je s kousky brambor a s mletým masem nebo klobáskou. Dá se přidat i paprika, rajčatový protlak atd. Krásně zahřeje a zasytí a je vcelku rychle hotová.
Vůbec nejsou špatné bramboráky v prášku. Nad klasické domácí sice nemají, ale předčily moje očekávání a od té doby je mívám ve špajzu jako nouzovku. Vozím si je na čundry a k tomu dám třeba na másle podušené nakládané žampióny, mrkev, kapii, pórek…Je to moc dobré a rychlé.
Pokud něco zvláštního, doporučuji závitky z rýžového papíru. Jedno balení obsahuje mnoho plátků. Rýžový papír stačí jen namočit teplou vodou a pak už do něj zabalit zeleninu, maso, sýr, aby to bylo barevné. A jak je tenoučký, tak krásně přilne, a vznikne úhledný balíček. Ty se pak dají jíst rovnou a nebo smažit v horkém oleji dokřupava. Podávají se např. se sladkokyselou omáčkou ze sójové omáčky, worchesteru a citrónu. Je to výborné a ač se to nezdá, rychle hotové. Rýžový papír se dá nahradit listovým těstem, ale je to hodně rozdílné. Smažené balíčky z listového těsta jsou taky skvělé a dají se vzít s sebou do baťůžku.
Další moji oblíbenou stravou je pak třeba sójové maso se smetanovou omáčkou na červeném víně a se žampióny. Nebo vůbec čína či ragů z pravého masa může být vynikající a poměrně rychlé jídlo. K tomu klidně vařené brambory nebo chléb.
K snídani nějaké ty toastíky, omeletky. Tuhle jsem na vandru potěšila kakaem, byla to příjemná změna a dodá hodně vzpruhy.

Vlastně toto vše a mnohem více vaříme v přírodě na vandru v horách. Většinou na přenosném vařiči nebo na ohni. Až na ty závitky, ty by šly venku dost těžko . Brambory by mi v zimě namrzly, tak ty spíš po zbytek roku. Vy budete zřejmě někde v chajdě s kuchyňkou, tak je ještě více pohodlí a možností k vaření. Záleží taky, zda budeš mít k dispozici třeba rúru apod.
Inspirace na labužníku i jinde na netu je mnoho. Je to na Tobě, do čeho se Ti bude chtít pustit. Hodně zdaru a spokojených konzumentů, přeji.

 
bryndziarik
26 příspěvků 17.11.04 16:30
Dakujem..

..nad gulasovkou som uvazovala aj ja a asi to vyhra, mam vyborny rodinny recept s krupicovymi haluskami, tak ho sem pridam, ak ho nenajdem:-))
a potom este zvazujem dvojchodove menucko, pretoze som dost polievkova, ale cinske instantne moc nemusim.. nejaka lahka zeleninkova alebo cesnakova polievocka a nieco z jedneho hrnca… lenze.. si nie som ista, ako to tam bude s nakupovanim, pretoze nebudeme autickom a travit pol dna cestou na nakup sa mi nechce :-))) ked mozem byt na kopci:-)).. takze nemate este inspiraciu na jedlo z jedneho hrnca stvorene zo zavaraneho maska? :-))

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz