Rýže natural

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Renee
93 příspěvků 09.11.06 09:16
Rýže natural

Vážení labužníci,
rýži můžu jíst po kilech, s tou bílou nijak neválčím, jediné, co mě trápí, je tmavá rýže.
Zkoušela jsem namáčet, nenamáčet, vařit s přestávkou i bez přestávky a furt to není ono (přitom v menze dělali fantastickou tmavou rýži, dávno tomu).
Zpravidla jsem vařila dlouhozrnnou rýži natural. Teď jsem dostala pytlík tmavé rýže arborio (rizotové), tak ji nechci zmršit a radši se ptám.
Existuje osvědčený způsob uvaření rýže natural do měkka bez rozblemcání vnitřku? Sem s ním, budu k smrti vděčná…


Reklama


Reklama

Reakce:
 
DanaJ
1136 příspěvků 09.11.06 10:42
Jsem překvapená..

Vařím rýži natural jako obyčejnou dlouhozrnnou rýži a je v poho. Možná to chce stlumit dřív, aby to nezačalo úplně zprudka vařit, ale to se tak vaří i obyč rejže. Tak nevím co se Ti nedaří.
Zkus si pročít tuto diskusi o Vaření rýže , vyzkoušej různé způsoby vaření a uvidíš.
Ještě jsem našla dobrý článeček na stránkách vareni.cz pro zajímavost: Druhy rýže .

 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.11.06 13:31
Včera...

…jsme ji vařili. V hrnci, jako těstoviny, na 1 hrnek rýře dáváme 3 hrnky vody a mírně vaříme cca 40 - 50 minut. Já mám raději rýži lepkavější a měkčí (např. jasmínovou). Natural je sice zdravější, ale nikdy nebude tak měkká. Už jsem si ale na její chuť a vlastnosti zvykla a pokud je kolem hodně zeleniny nebo omáčky, tak mi moc chutná


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz