Vážení labužníci,
rýži můžu jíst po kilech, s tou bílou nijak neválčím, jediné, co mě
trápí, je tmavá rýže.
Zkoušela jsem namáčet, nenamáčet, vařit s přestávkou i bez přestávky
a furt to není ono (přitom v menze dělali fantastickou tmavou rýži, dávno
tomu).
Zpravidla jsem vařila dlouhozrnnou rýži natural. Teď jsem dostala pytlík
tmavé rýže arborio (rizotové), tak ji nechci zmršit a radši se ptám.
Existuje osvědčený způsob uvaření rýže natural do měkka bez
rozblemcání vnitřku? Sem s ním, budu k smrti vděčná…
Rýže natural
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
Rýže natural
Jsem překvapená..
Vařím rýži natural jako obyčejnou dlouhozrnnou rýži a je v poho.
Možná to chce stlumit dřív, aby to nezačalo úplně zprudka vařit, ale to
se tak vaří i obyč rejže. Tak nevím co se Ti nedaří.
Zkus si pročít tuto diskusi o Vaření rýže ,
vyzkoušej různé způsoby vaření a uvidíš.
Ještě jsem našla dobrý článeček na stránkách vareni.cz pro zajímavost:
Druhy rýže .
Včera...
…jsme ji vařili. V hrnci, jako těstoviny, na 1 hrnek rýře dáváme 3 hrnky vody a mírně vaříme cca 40 - 50 minut. Já mám raději rýži lepkavější a měkčí (např. jasmínovou). Natural je sice zdravější, ale nikdy nebude tak měkká. Už jsem si ale na její chuť a vlastnosti zvykla a pokud je kolem hodně zeleniny nebo omáčky, tak mi moc chutná
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie