Vážení labužníci,
rýži můžu jíst po kilech, s tou bílou nijak neválčím, jediné, co mě
trápí, je tmavá rýže.
Zkoušela jsem namáčet, nenamáčet, vařit s přestávkou i bez přestávky
a furt to není ono (přitom v menze dělali fantastickou tmavou rýži, dávno
tomu).
Zpravidla jsem vařila dlouhozrnnou rýži natural. Teď jsem dostala pytlík
tmavé rýže arborio (rizotové), tak ji nechci zmršit a radši se ptám.
Existuje osvědčený způsob uvaření rýže natural do měkka bez
rozblemcání vnitřku? Sem s ním, budu k smrti vděčná…
Rýže natural
Vařím rýži natural jako obyčejnou dlouhozrnnou rýži a je v poho.
Možná to chce stlumit dřív, aby to nezačalo úplně zprudka vařit, ale to
se tak vaří i obyč rejže. Tak nevím co se Ti nedaří.
Zkus si pročít tuto diskusi o Vaření rýže ,
vyzkoušej různé způsoby vaření a uvidíš.
Ještě jsem našla dobrý článeček na stránkách vareni.cz pro zajímavost:
Druhy rýže .
…jsme ji vařili. V hrnci, jako těstoviny, na 1 hrnek rýře dáváme 3 hrnky vody a mírně vaříme cca 40 - 50 minut. Já mám raději rýži lepkavější a měkčí (např. jasmínovou). Natural je sice zdravější, ale nikdy nebude tak měkká. Už jsem si ale na její chuť a vlastnosti zvykla a pokud je kolem hodně zeleniny nebo omáčky, tak mi moc chutná
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
