Pařížské rohlíčky nebo tyčinky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
andyw
91 příspěvků 07.11.06 11:31
Pařížské rohlíčky nebo tyčinky

Chtěla sem se zeptat jeslti máte někdo zkušenost s pečením rohlíčků? Jaké mají být opravdu měkké nebo tvrdší, nebo po uložení změknou? Pokud někdo je pečete prosím podělte se semnou o zkušenost. Děkuji předem všem.

Reakce:
marmelada
1643 příspěvků 08.11.06 22:19
Rohlíčky

Myslíš ty plněné, co máš v deníčku? Já je pekla loni. Byly zpočátku tvrdé, ale po navrstvení krému brzy změkly. Byly velmi jedlé. Jen si nějak nemohu vzpomenout, které jsem dělala, mám uložené troje. Jo, ta hlava.

andyw
91 příspěvků 09.11.06 09:42
Marmeládko,

ano myslím Ty, já je mám taky měkké, tak se tím nebudu zabývat. Pekla sem je loni a byly tvrdé, ale ted sem je pekla z receptu z mé kuchařky a jsou měkké. Zkrátka v labužníku, není vše dobře popsáno. Jinak děkuji

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.11.06 10:53
andyw

tak aspoň do diskuze pod receptem dopiš, co tam v popisu chybí, prosím za všechny!

andyw
91 příspěvků 09.11.06 12:47
Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky

4 bílky
300 g moučk.cukru
200 g pomletých ořechů
2 lžíce jemné prosáté strouhanky nebo hrubé mouky

NÁPLŇ:
1 vejce
4 žloutky
3 lžíce krystalového cukru
3 lžíce kakaa
250 g másla
150 g moučk. cukru
2 lžíce rumu

POLEVA:
100 g čokolády, 100 g másla

Postup:

Bílky ušleháme, přidáme cukr a šleháme nad párou tak dlouho, dokud není bílková hmota horká a hustá. Odstavíme, přimícháme pomleté ořechy, strouhanku nebo mouku a necháme asi 2 hodiny stát. Na vymaštěný, hrubou moukou posypaný plech, nebo na plech vyložený mastným papírem. Tvarujeme pomocí zdobícího sáčku rohlíčky, které usušíme v mírně vyhřáté troubě. Upečené a vychladlé rohlíčky otočíme , nastříkáme na ně zdobícím sáčkem do spirály náplň, polijeme čokoládovou polevou a odložíme na chladné místo.

Příprava náplně:
Vejce, žloutky, krystal. cukr a kakao ušleháme nad párou. Necháme vychladnout a pomalu přidáváme do změklého másla umíchaného z moučk. cukrem. Na konec po kapkách přidáme rum.

Příprava polevy:
Máslo rozpustíme, přidáme polámanou čokoládu a imícháme do hladka.

andyw
91 příspěvků 09.11.06 12:55
recept z kuchařky

Tento recept je z kuchařky: Velká barevná kuchařka- MOUČNÍKY
od autorů Svatava Poncová a Vladimír Horecký

Labužník handula02
634 příspěvků 09.11.06 13:13
Rohlíčky, andyw

sice budu muset koupit plátěný pytlík se zdobičkou, ale určitě tyto rohlíčky vyzkouším. Tyhle dobroty já miluju.

heja
312 příspěvků 09.11.06 19:16
Pařížské rohlíčky, AndyW

díky na oplátku zase za Tvůj recept, určitě vyzkouším. Je dost podobný, že, ta strouhanka tam může být dobrá. Je prima, že máš ten recept vyzkoušený. Rohlíčky vypadají výborně.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.11.06 06:56
Pařížské rohlíčky nebo tyčinky

Andyw díky za recept! Letos prostě budou!

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz