Rýže

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Baruska02
58 příspěvků 18.07.06 17:54
Rýže

Nějak jsem to přehnala s rýží, takže jsem jí uvařila hromadu. Je mi líto ji vyhodit, tak doufám, že mi poradítě nějaký jednoduchý a vyzkoušený recept, kde hlavní surovinou bude kotel vařené rýže. Jen tak na okraj - rizoto jsme měli včera
Díky předem

Reakce:
 
jolana
5065 příspěvků 18.07.06 18:55
...

Urob si z nej jaternicovy prejt. Jednoducho mozu byt aj kuracie pecienky trosku oprazis do makka .Potom ich zomelies alebo poroztlacas na jemno , pridas :,-(lo, cibulu na jemno , cesnak, cierne korenie, papriku a sol- premiesas s uvarenou ryzou, das do pekaca - do rury zapiect. ku tomu kysla uhorka ,zemiaky a mas fantasticke jelitka bez criev, v pekaci ! Dobru chut ! Ja to robim rada a stale si kusok schovam do mrazaku na zle casy!

 
Labužník Baruska02
58 příspěvků 18.07.06 19:24
Rýže-pro Jolanu

Jolana díky. To vypadá lákavě a hlavně to bude i rychlé. Zítra bude k obědu, tak dám vědět, jak nám chutnalo

 
suma
114 příspěvků 18.07.06 19:33
Rýže

Dělám falešný rýžový nákyp - vymaštěný pekáč, vrstva rýže, vrstva ovoce - kompot, zmražené, čerstvé - co je doma a nahoru opět rýže. Zapéci v troubě, nahoru kousek másla. Pozor: rýže nesmí být moc slaná!

 
DanaJ
1136 příspěvků 19.07.06 13:00
Vařená rýže...

…je vynikající k přípravě pečené rýže jako přílohy k „číně“.

Vezmeš olej, který rozehřeješ na pánvi, přidáš do něj mleté koření, které trošku zpěníš max.1/2 minutky, aby nezhořklo (kari, kurkumu, koriandr apod.) Na to hodíš vařenou studenou rýži a při neustálém prohazování nebo míchání opečeš.

PS: Rýže se při vaření nesolí! Protože je jinak „oblemtaná“.

 
DanaJ
1136 příspěvků 19.07.06 13:15
Zkus si zadat do vyhledávače:

Výraz: vařená rýže
a kuchyni: čína, indie, japonsko apod.

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.07.06 13:27
...

varená ryža sa dá celkom bez problémov zmraziť v mikrotene, či už sólo, alebo ako rizoto. A keď už, urob si koložvársku (klužskú) kapustu (=zelí), kde ide ryža, mleté mäso, kyslá kapusta (=zelí), smotana a celé sa to zapeká. Hotovku dáš začerstva časti k jedlu, zvyšok zamrazíš (overené) - toto jedlo sa nedá robiť v malom, preto ho s výhodou mrazím.

 
Labužník Baruska02
58 příspěvků 20.07.06 10:42
Rýže-Jolana

Vyzkoušeno, sněděno - výborné. Dík za recept. A navíc se mi líbí, že se to dá dobře zamrazit na horší časy.

 
jolana
5065 příspěvků 20.07.06 14:47
Barusko

Dakujem Ti za dakujem a ver mi nemas zaco! Vsetci sme Ti s radostou poradili, tak ako aj nam predtym vsetci s ochotou poradili! Dobru chut! Pozn.: Odteraz mozes s radostou uvarit ryze kopec.Su tu rady - mne sa pacili a dobre som si ich ulozila do pamati.

 
penda
4752 příspěvků 16.10.06 13:05
3x3

Do kastrolu dobře vymazaného olejem klademe třikrát tři vrstvy: nejdřív syrové brambory nakrájené na kolečka, pak mrkev - též pokrájenou na kolečka, a nakonec propranou rýži. Rýži pokapeme olejem a opakujeme. Samozřejmě jednotlivé vrstvy osolíme, opepříme či okmínujeme, podle vlastní chuti. Zalijeme vodou tak, jako když dusíme rýži, a přidáme kousek másla. Když už je rýže skoro měkká, zhasneme příkon tepla a necháme dojít.

Je to výborné a budete mít pocit, jako kdybyste jedli ty nejchutnější houby.

Čerpáno z Levných receptů.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz