Nakrájené máslo dáme do kastrolku a na mírném ohni rozpustíme a zvolna převařujeme, odpařujeme vodu. Po rozpuštění a odpěnění, necháme vychladnout a uložíme do chladna do druhého dne. Potom obrácenou vařečkou uděláme dva otvory, kterými vylijeme přebytečnou syrovátku (podmáslí). Máslo znovu rozpustíme, přelijeme opatrně do jiné nádoby, aby zbytky podmáslí zůstaly u dna. Pak máslo rozpustíme dál , až dostane zlatavou barvu a voní. Máslo se nesmíme přepálit, je pak hořké a tíže stravitelné. Potom přepuštěné máslo (tuk bez vody a mléčných části) přelijeme přez řítké plátno do porcelánové nádoby a až prochladne, povážeme (vzduchotěsně uzavřeme). Uskladníme v tmavém a chladném místě. Hodí se na zásmažky a na smažení při vysokých teplotách. Používá se také v orientálních kuchyních. Není vhodné pro použití, jako je čerstvé máslo.