Přepuštěné máslo...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
babi
6360 příspěvků 12.10.02 21:21
Přepuštěné máslo...

Nakrájené máslo dáme do kastrolku a na mírném ohni rozpustíme a zvolna převařujeme, odpařujeme vodu. Po rozpuštění a odpěnění, necháme vychladnout a uložíme do chladna do druhého dne. Potom obrácenou vařečkou uděláme dva otvory, kterými vylijeme přebytečnou syrovátku (podmáslí). Máslo znovu rozpustíme, přelijeme opatrně do jiné nádoby, aby zbytky podmáslí zůstaly u dna. Pak máslo rozpustíme dál , až dostane zlatavou barvu a voní. Máslo se nesmíme přepálit, je pak hořké a tíže stravitelné. Potom přepuštěné máslo (tuk bez vody a mléčných části) přelijeme přez řítké plátno do porcelánové nádoby a až prochladne, povážeme (vzduchotěsně uzavřeme). Uskladníme v tmavém a chladném místě. Hodí se na zásmažky a na smažení při vysokých teplotách. Používá se také v orientálních kuchyních. Není vhodné pro použití, jako je čerstvé máslo.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
babi
6360 příspěvků 12.10.02 21:28
P.S....

Převařené máslo! Oprava.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz