Něco o zásmažce...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
babi
6360 příspěvků 19.09.02 15:28
Něco o zásmažce...

Zásmažka z převařeného másla má nejlepší chuť. Při přípravě dbáme na množství mouky a másla - musí být stejné na váhu. Zásmažka nesmí být tekutá, ale má být tuhá a oddělovat se od stěn kastrolku. Musí být usmažená, aby neměla moučnou chuť.

Bílá zásmažka se smaží jenom několik minut a používá se na př. na Bešamelovou a krémové omáčky. Žlutá zásmažka še používá na omáčky se základem z bílého vývaru.
Hnědá zásmažka se nejdéle smaží a dostane ořechovou chuť. Zdravotně však není žádaná, protože obsahuje přepálené tuky, které zatěžují trávení.

Poznámka: čím tmavší zásmažka je, tím menší zahušťovací schopnosti má.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
babi
6360 příspěvků 04.01.05 10:51
Někdo říká jíška, někdo zásmažka...

Pokud budete hledat odpovědi na nějaké otázky, je možné, že je najdete v začátcích tohoto diskuzního fóra, které existovalo před zavedením fóra ¨začínáme od píky¨


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz