pre Vrba a Eleen - nastavuji krémy moučnou kaší

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník gabika
117 příspěvků 28.11.04 17:21
pre Vrba a Eleen - nastavuji krémy moučnou kaší

prosim vysvetlit. Stava sa mi totiz to iste s pudingom, ze sa rad zraza v kreme. Dakujem


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Eleeen
1127 příspěvků 29.11.04 07:54
...

místo pudinku si dám vařit trochu vody a do ní lžíci hrubé mouky a de facto si umíchám krupici. Tu potom (po vystydnutí) zapracuju do krému místo pudinku. Mám vyzkoušené, že takovéto krémy můžu i zamrazit. Mamka mě vždycky učila nastavovat hustým pudinkem, ale mně se to nedařilo. Sestra mi poradila tuto fintu a od té doby to jinak nedělám.

 
MilenaD
126 příspěvků 29.11.04 08:18
...

Výborné (hlavně do čokoládového krému) je nastavit ušlehané máslo s cukrem jíškou; z másla, hladké mouky a zalít studeným kakaem, lépe klasickým, než instantním, pořádně provařit. Krém je sice takový těžší - v tom smyslu, že se ho moc nesní, tedy ani nespotřebuje, ale vynikající a dobře drží i při zdobení, skvělý je na krémové ořechové rohlíčky - vespod ořechové těsto z bílků a ořechů, nahoře ozdobně nastříkaný krém a polité čokoládou. Ovšem je velmi nezdravý…

 
Eleeen
1127 příspěvků 29.11.04 08:27
MilenoD

Týýý jo!!! To je velice zajímavý nápad! Takže si uděláš jíšku z másla a hl. mouky a zaliješ kakaem místo vodou???? A děláš kakao z mléka nebo z vody????
Možná toto zkusím letos do čokoládových dortíčků…
Nechceš to napsat jako receptík a podrobně??? Já jsem, totiž, občas trošku nechápavá…

 
MilenaD
126 příspěvků 29.11.04 16:21
...

Kakao z vody, a přesný recept nemám; jíška asi ze tří až pěti deka másla, mouky přiměřeně - musí se po zalití studenou tekutinou při prováření a míchání chovat podobně, jako odpalované těsto, tedy nechytat se dna nádoby a držet se vařečky v podobě hladké koule. Do ušlehaného másla s cukrem přidávám odhadem (a podle chuti, což znamená, že neustále ulizuji, až je mi špatně, takže raději víc základního krému). Ta jíška by neměla být chladnější, než máslo s cukrem - to je důvod, proč se srazí i krém, nastavovaný pudingem. Tohle se mi ale ještě nesrazilo, šlak by mě trefil, a ještě jsem¨pořád tady…

 
salgo
146 příspěvků 03.12.04 13:52
Eleen

Myslím, že to co hledáš je krém na pohádku v receptu Nejlepší Pohádka od mé babičky. Zkus se na to podívat. Je to skutečně moc dobré.

 
MilenaD
126 příspěvků 03.12.04 14:04
Salko,

je to v podstatě ono, já to jen vylepšila tím, že do jíšky přidávám zrovna kakao - které vařím většinou fakt z vody. Rozdíl v tom, jestli přidat máslo do jíšky, nebo jíšku do másla, je nepodstatný - záleží to spíš na zvyku. Spousta lidí, když nastavuje krém pudingem, zašlehává máslo do pudingu, což já dělám jen tehdy, když dělám třeba krémové řezy, libozvučně zvané krémšnyty…
Jinak, dík za recept; tyhle řezy, zvané pohádka, se kdysi dělaly u nás v cukrárně a máti je milovala. Tak jí je zkusím udělat, jenže to musím nějak přemiklíkovat pro diabetiky. Ufff.

 
vrba
106 příspěvků 08.12.04 17:21
Gabiko,

promiň,měla jsem zdrav.problemy ale už jsem zase zde…(snad tu i déle vydržím) recept na moučnou kaši je :1/4 litru mléka a 50 gramů hrubé mouky.Vše dáš do kastrolku a za stálého míchání uvaříš hustou(hodně) kaši. Nech vychladit a přidej k utřeným250 gramům másla s cukrem(150gr.) a dvěma žloutky. Jo a přidávám trochu rumu na vůni.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz