Brusinky
Ahoj, kazdy rok valcim se stejnym problemem - co s brusinkami. Docela me
pobavilo…„ze toho cast snite“ - za leta co brusinky zpracovavam vim…ze
nejsou vubec vhodne k prime spotrebe.
Brusinky jsou velmi zdrave, pro vitamin C a specialne se doporucuji konzumovat
pri potizich s mocovym ustrojim - dezinfikuji. Vynikajici je caj ze susenych
brusinek, samozrejme omacka ke zverine ci ke svickove, ja delam kompoty, kecup,
susim je v susicce pak je pridavam napr. do caje. Vyborne jsou i kandovane jen
tak k zakousnuti, ci pouzit misto rozinek do testa. Ci zpracovat na ruzne pyre
apod. Na cizich webech je dalsich spousta receptu. Neni to tak davno jsem tady
na webu hledala nekoho kdo je zpracovava podle „echt ceskych“receptu,
bohuzel nikdo se mi neozval. Zmrazit se samozrejme daji, ale i pak se musi
tepelne upravit, protoze za syrova jsou prave pro svou trpkost a kyselost,
tuhost temer nezkonzumovatelne.
Pokud mas i nadale zajem o recepty na brusinky, napis mi na:
meisje@seznam.cz - rada poslu.