Linecke cukrovi

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Anika02
66 příspěvků 23.11.04 18:43
Linecke cukrovi

Nemate nekdo recept na dobre linecke cukrovi. A mam jeste jeden problem, vzdycky, kdyz se snazim vyvalet testo, tak se mi hrozne lepi, a to pouzivam neprilnavou podlozku. A vzdycky ji posypu moukou nebo cukrem i formicku namacim do mouky. a vzdycky se mi to pokazi.

Reakce:
 
Labužník Andry02
121 příspěvků 23.11.04 20:07
Aniko,

dala jsem ti na Labuznika recept na Klasicke linecke po babicce (neumim prime odkazy), je to lety osvedceny a vyzkouseny recept, delam podle nej na Vanoce i pres rok z kila mouky (holt mam mlsnou rodinu) Tak at se ti povede!

 
di
2451 příspěvků 23.11.04 22:29
Vyvalování

Já už pár let vyvaluju těsto (bez podsypávání) mezi dvěma mikroténovými fóliemi, stačí větší rozstřižený sáček.

 
Kari
545 příspěvků 24.11.04 09:34
...........

Pro rychlejší hledání přímý odkaz na receptík od Andry .

 
misapoho
135 příspěvků 24.11.04 10:25
moje testo

Linecké jemné – dělám dvojitou dávku
21 dkg hl. mouky
14dkg másla
7 dkg cukru
citr. Kůra
vanilkový cukr
1 až 2 žloutky

Vytvarovat do kytiček nebo jiných tvarů, uprostřed slepovat marmeládou, nejlépe rybízovou

 
misapoho
135 příspěvků 24.11.04 10:27
...

Nekde jsem cetla zlepsovak. Aby jste testo moc neohrali rukama, je dobre vyvalovat sklenenou lahvi, do ktere napustite studenou vodu a zaspuntujete. Testo je dele chladne, lip se s nim pracuje.

 
Labužník Andry02
121 příspěvků 24.11.04 13:06
Kari

dik :-)) slibuju ze se to taky jednou naucim :-))))

 
Labužník Anika02
66 příspěvků 24.11.04 20:05
...

Dekuji vsem za vase rady, urcite to vyzkousim. Poridila jsem si valecek, ktery jde naplnit vodou, dala jsem tam studenou, ale moc to nepomohlo. Vyzkousim ten recept. Diky

 
Eleeen
1127 příspěvků 25.11.04 08:54
Aniko,

používám ten recept 21-14-7, co misapoho. Ten dutý váleček musíš naplnit hrozně ledovou vodou, ale nejlépe ledovou drtí, popř. ho můžeš nechat 20 minut s vodou na mrazáku. K válečku bys měla mít i podložku. Já mám celou :,-(u a občas se mi stane, že některé tukové těsto se lepí tak jako tak (např. listové chlazené z různých pekáren - nelepí se mi jen dva druhy tady u nás). Jediné řešení je podmoučit, ale jen asi polévkovou lžíci z každé strany.
„Lepivost“ tukových těst všeobecně je prý daná typem mouky (stará, jemnost mletí, kvalita zrna…) a taky typem použitého tuku (Hera, máslo, Lukana …). Je to prostě vysoká alchymie. Dej vědět, jak jsi dopadla s tím druhým těstem!!! Díky!

 
Labužník Andry02
121 příspěvků 25.11.04 20:55
:-)

Nechci si moc prihrivat polivcicku, ale 21-14-7 mi taky nikdy moc neslo. Jednou myslim malem skoncilo v kosi. Ale to babiccino ma trochu jiny pomer a dela se opravdu dobre. Myslim, ze i chutove bude lepsi nez to kupovane. Hodne stesti a dej vedet!!

 
Sněhurka
446 příspěvků 25.11.04 21:05
Rodinný recept

podle kterého se u nás peče minimálně 30 let je tento:
17 dkg hladké mouky
11 dkg másla
6 dkg moučkového cukru
1 žloutek

 
ajta
590 příspěvků 26.11.04 06:59
Eleeen

chci se jen zeptat na tu podložku, kterou používáš místo válu… dá se na ní krájet či vykrajovat??? nepoškodí se??

 
Eleeen
1127 příspěvků 26.11.04 07:40
...

No nedá se na ní krájet! Já na ní krájím akorát to, co potřebuju pomocí plastové „stěrky“ (ne silikonové) - třeba kolečka salámu, plátky sýra, když peču slané pečivo. Na silikonové podložce ani v žádné silikonové formě bys taky nekrájela nožem, to dá rozum. Vykrajuju na ní pomocí plastových vykrajovátek (ovečku, králíčka a kočičku mám od maminky ještě z mého dětství). Ale veřejně přiznávám, že bych podložku za dřevěný vál už nikdy nevyměnila. Nejen kvůli skladnosti, ale hlavně kvůli manipulaci a snadné údržbě.
Zkusím, holky, některé z těch Vašich těst! Když byl ještě děda naživu (diabetik), kupovala jsem dia těsto na linecké a uznávám, že mi chutnalo víc než to naše. Nemáte někdo recept??? Myslíte, že se tam ta malá kolečka rozdrtí anebo se prodává nějaké sypké sladidlo pro diabetiky? Rozhodně do cukroví dávám vždy o něco míň cukru než tam má být.

 
misapoho
135 příspěvků 26.11.04 11:05
...

ja v tom mem testu nevidela nikdy zadny problem, pracovala jsem jeste s vychladlym testem a kdyz bylo tvrde, vzdycky se z nej dobre pracovalo. Ja ho delala navic vetsi davku, protoze se u nas linecke hodne ji a jeste z nej delam Myslivecke knofliky, ale to jiste znate.

 
Kari
545 příspěvků 26.11.04 11:29
Eleeen a Ajto...

O jaké podložce to prosím píšete? Kde ji seženu? Mám děsně mrňavou kuchyni (kuchyňský kout) a dřevěný vál je opravdu hrozně neskladný a má spoustu další nevýhod..

 
Labužník Anika02
66 příspěvků 26.11.04 13:22
...

dekuji za dalsi rady. Udelala jsem nove testo a zkousela ho valet pres mikroten a uz to slo lepe. Mam take podlozku na valeni, je moc dobra z Tupperware. Taky jsem ted skusila jedno testo koupit, voni krasne citronove. Tak uvidim. Zatim diky a hodne uspechu pri peceni

 
vrba
106 příspěvků 26.11.04 17:55
Eleeen

sladidlo pro diabetiky se prodává i v sypkém stavu, je toho asi 250 gr. alespoň se mi to tak jeví a mají ho téměř v každé samoobsluze v diakoutku. Kouknu se ti zítra u nás, jak se jmenuje a napíšu ti to sem

 
Eleeen
1127 příspěvků 29.11.04 08:24
Aniko, Vrbo:

Aniko: to nové těsto jsi odzkoušela které??? Zkoušela jsi vyválet i bez mikrotenu?

Vrbo: díky, kouknu se tam taky a asi ho koupím. Už i okurky dělám s „kolečkama“, tak zkusím i jedno cukrovíčko.

 
Labužník Anika02
66 příspěvků 29.11.04 21:38
...

Ja ted vyzkousela testo z jednoho casopisu a bylo moc dobre. Valela jsem ho ale v mikrotenu, taky se lepilo.

 
delisa
203 příspěvků 11.12.04 19:23
Aniko

zkus dát váleček před vyvalováním těsta asi na 1 hodinu do mrazničky. Těsto by se pak nemělo lepit.
Ale já vyvaluji linecké přes mikroten a nelepí se mi.

 
Labužník Anika02
66 příspěvků 13.12.04 18:30
deliso,

diky za radu s tim valeckem, priste to vyzkousim. Ja se to taky naucila valet pres mikroten. Je to pohodlnejsi a cistsi ted pouzivam ten valecek, ktery jde naplnit vodou, davala jsem tam studenou, ale nebylo to ono.

 
tobor
2 příspěvky 06.12.14 09:41
drobive sussi testo na bananky

Prosim o radu, udelala jsem si testo na bananky a kdyz s nim pracuju je drobive a sussi je mozne to jeste nejak zachranit? diky

 
tobor
2 příspěvky 06.12.14 09:42
drobive sussi testo na bananky

Prosim o radu, udelala jsem si testo na bananky a kdyz s nim pracuju je drobive a sussi je mozne to jeste nejak zachranit? diky

 Váš příspěvek
Další témata z kategorie

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz