paštika

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Berry02
80 příspěvků 22.11.04 15:53
paštika

Prosím o pomoc, ráda bych vyrobila paštiku, JENŽE - ještě jsem to nezkoušela. Na Labužníkovi jsem jich našla dostatek, ale potřebovla bych poradit, jakou zkusit jako první, tzn. ne moc náročnou. Nerada bych vyrobila nějaký paskvil hned na poprvé a odradila tak okolí od testování mých výrobků
Raději sháním info, jelikož mi bylo řečeno, že vyrobit paštiku není jen tak


Reklama


Reklama

Reakce:
 
bryndziarik
26 příspěvků 23.11.04 15:41
...

no .. je pastika a pastika.. neviem, ci zhanas recept na zlozitu pastiku zapekanu vo forme vylozenej slaninkou, alebo len dobrucku domacu nahradu pastik z konzervy, ale u nas doma je popularna pecenovka:-) neboli jatrovka:-) a robim ju takto .. na panvicke rozpustim kusok masielka a na nom orestujem na jemnucko pokrajanu jednu cibulku tak, aby zmekla, ale nezmenila farbu, pridam 20 - 25 dkg kuracich pecienok a okorenim podla momentalneho hnutia mysli.. niekedy pastikovu zmesku od Antonina a niekedy len stipku cierneho korenia. Ked mam otvorene vino, podlejem vinom - cervenym - ked nemam a vedla varim polievku, podlejem polievkou a ked ani to, tak vodou:-)) nie vela, tak, aby sa tekutina stihla odparit :-)) ked je pecienka hotova, neham ju trosku vychladnut, dam do misy, pridam trosku citronovej stavy, lucinu, trosku horcice a sol a mixujem tycovym mixerom do hladka. Da sa pridat aj na tvrdo uvarene vajicko.. a da sa pridat aj trosicka konaku:-)) ked je zmes hladka, prenesiem do misky, povrch uhladim a zalejem tenkou vrstvou rozpusteneho masla a dam stuhnut. Na teplych toastikoch MNAM!

 
Labužník Berry02
80 příspěvků 24.11.04 09:19
paštika

Jojojojo, to vypadá dobře a hlavně ne složitě to určitě vyzkouším. Dík za tip.
A nebyla by rada ještě ohledně nějaké té paštiky pečené nebo spíš vařené která se dělá do forem vyložených slaninkou? Myslím že něčím takovým bych na vánoce všem vyrazila dech

 
Martini.Dry
22 příspěvků 24.11.04 10:28
ad: paštika

Chtěl jsem Vám odpovědět, ale omylem jsem ťukl jinam, takže se to zobrazilo jako nový příspěvek - Francouzská venkovská paštika - ale je to odpověď na Váš dotaz. Omlouvám se všem za zmatek, který působím.

 
Labužník Berry02
80 příspěvků 24.11.04 10:49
Francouzská venkovská paštika

Jestli mohu poprosit o zaslání receptu na tu paštiku z jatýrek, byla bych moc ráda. Na labužníkovi jsem našla recept na venkovskou paštiku z Provece od Babi, ale jatýrka neobsahuje (i když jí možná vyzkouším, po přečštení jsem začala mít hlad ) takže se asi jedná o recept jiný.
Předem dík Martini Dry

 
babi
6360 příspěvků 24.11.04 14:01
...

Berry, nějaké paštiky pro Tebe napíši, ale je jich na Labu už poměrně hodně. Pokud Ti dobře rozumím, hladáš recept na masovou paštiku, která obsahuje játra ?

 
Martini.Dry
22 příspěvků 24.11.04 14:30
Ad: paštika

Berry, doraziv domů z práce, už už jsem začal psát ten recept na paštiku z jatýrek a vepřového boku, když mne napadlo ještě prověřit zdejší receptář. A ejhle, ten recept už tu je, doslova a do písmene stejný, pod názvem Paštika z kachních jater, č. 2362 od autora Pepino. Vřele doporučuji, příprava je snadná a výsledek je skvělý!
Už jen pro pořádek dodávám, že tento recept znám z kapesní kuchařky Vlasty Lavalové Francouzská domácí kuchyně (vydavatelství Panorama Praha, 1989), kde je na str. 33.

 
di
2451 příspěvků 24.11.04 23:44
Ještě jeden tip

Asi to nebude to, co přesně hledáte, ale jeden recept na paštiku od kamarádky mám, ona sama tomu říká Polská paštika:
Do kastrolu dejte kus kuřete, kus plecka, kus bůčku, celý pepř a sůl, zalijte vodou, aby bylo maso přikryté a duste do měkka. Do vývaru namočte půl veky. Vychladlé maso třikrát projděte mlýnkem na maso i s vekou. Dochuťte solí a pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Vložte do vymazaného pekáče a pečte, dokud se tuk nevsákne, resp. dokud se masa neoddělí od pekáče. Podávejte až docela vychladlé.

 
Labužník Berry02
80 příspěvků 25.11.04 09:53
Paštičky, pro jazýček pastičky :)

Děkuji moc všem kteří mi o paštice napsali, myslím že teď před svátky budu mít šanci vyzkoušet vaše Tipy. A pokud to „nezmastím“ tak s těmito recepty určitě uspěju. Určitě napíšu jak jsem dopadla.
Dík Berry.

 
Bali
1254 příspěvků 27.10.07 14:19
OPRAVDOVÁ LAHŮDKA

doporučuji vyzkoušet TOTO

 
kltko  05.11.07 08:47
trochu samoreklamy

;o)
http://recepty.labuznik.com/recipe.php?…

 
Labužník Jiti02
170 příspěvků 05.11.07 09:21
Berry

Kltkovu sebereklamu ber vážně … výborná, jednoduchá, univerzální pro všechny játra, super … J.

 
Jarka7
208 příspěvků 05.11.07 13:21
Bali, ty jsi ochutnala

moji zabijačkovou paštiku. Myslíš, že by receptík mohl někoho zajímat?
Upozorňuji, že je to klasická, poměrně výrazně kořeněná paštika, která se u nás již po generace v době zabíjaček, konzervuje ve skle a steriluje. Je poměrně hustá a u nás bylo zvykem ji před podáváním smíchat s vyškvařeným sádlem nebo máslem. Netvrdím, že je to výrobek pro redukční dietu.. Nemusí to být jen v době zabíjačky. Suroviny jsou v řeznictví běžně.Směs koření jsem opravdu vyladila sama. Hezký den přeje J.

 
Labužník Jiti02
170 příspěvků 05.11.07 13:28
Zajímají nás všechny recepty na paštiky

mě tedy určitě, moc prosím Jaruško, za 14 dní zabíjíme … ať mohu zkusit. Díky. J.

 
marmelada
1643 příspěvků 05.11.07 15:24
Kašlajúca paštéta

Tenhle recept jsem vyzkoušela, podle něj jsem uvařila svoji první paštiku. Musím říci, že recept je moc dobrý. V diskuzích pod ním najdeš i různé fígle a vychytávky. Myslím, že je to takový základ a experimentovat můžeš dle sil a nálady. Hodně úspěchů.

 
Jarka7
208 příspěvků 05.11.07 15:36
Recept je uložen

mezi zabijačkové speciality.
Není to tak složité. Neumím si zabijačku bez paštiky vůbec představit.
Doma je také tradice sterilizovat pomleté škvarky jen v sádle. V zimě se výborně hodí.
Přeji dobrou chuť.

 
Lindaa
114 příspěvků 06.11.07 13:38
Já mám úplne nejjednodussí recept,

který nelze zkazit. Na masovém strojku nebo kuchynském robotu umelu játra (kurecí, veprová, telecí - je to úplne jedno, proste ta, která jsou momentálne nejlevnejsí) a veprové maso v pomeru 1:1. Pokud chci jemnou pastiku umelu smes 2×, pokud hrubou umelu jenom jednou. Nakonec primelu starosí housku (tím se i trosku vycistí mlýnek od jater), pridám vejce, sul, citrónovou stávu, pepr a korení co mi zrovna prijde pod ruku - pokud sezenes hotovou smes korení na pastiku pouzij tu a nebo provensálské korení, nebo jinou smes korení. Tuto smes naliju do zapékací misky a na ní polozím na plátky nakrájenou slaninu a pecu v troube na 200stupnu asi 45-60minut. Nejlepsí je teplá, ale dá se jíst i studená.
Mnozství: na smes 200g jater a 200g masa dám 1 vejce, 2 housky, asi 1 lzicku korení, 1 polévkovou lzíci citróvové stávy. Pokud chces muzes pridat 2 lzíce cerveného vína. Dobrou chut


Reklama

 Váš příspěvek
Další témata z kategorie

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz