na tabor

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
sarance
9 příspěvků 18.11.04 22:28
na tabor

Ahoj Labuznici,

jsem skautska vedouci a na pristi tabor planuji hru cesta kolem sveta. Jelikoz jsem maximalista rada bych i varila podle zemi, ktere ,,navstivime,,. Asi to nepujde vzdy, ale aspon neco. Prosim, zalovte ve svych pametech a napiste vyzkousene recepty, ktere budou jist i deti a ktere se daji uvarit v taborovych podminkach - jsme docela schopni kuchari, jedine co neumime je pect - nemame v polni kuchyni troubu. Budu vdecna za cokoliv, nejvice mi ve vsech kucharkach chybi to, co v dane zemi snidaji. Jde mi o recepty z techto zemi> Spanelsko, cokoli z ,,cerne,, Afriky, Brazilie, Mexiko, Japonsko, Cina, Australie, Indie, Turecko, neco Arabskeho, Izrael, Rusko

Diky moc

Ala

Reakce:
 
Eleeen
1127 příspěvků 19.11.04 07:18
...

ve Španělsku rádi snídají churros a čokoládu n. kakao n. kávu. Recepty jsou tady na Labužníkovi uvedené.

 
possum
464 příspěvků 21.11.04 15:29
v Australii

je nejznamejsi damper. Damper je neco jako chleba, ktery se da jist v bushi ke vsemu.
Puvodne se pekl v horkem popelu. Taky v kure. V dnesni dobe se muze pect v alobalu.
2 hrnky mouky, kyprici prasek, 1/2 tsp suli, asi hrnek vody (nebo pul mleka pul vody) se promicha nozem. Pomoucenou rukou se udela kulaty bochnik, zabali do dvou vrstev alobalu a da do diry ve zhavem popelu. Prikryje se zhavym popelem. Za asi 20-30 min. by mel byt upeceny.
Znala jsem recept tohoto chlebe v hrnku nad ohnem, ale ted hned ho nemuzu najit.
Samozrejme, ze receptu na jidla v bushi jsou tu more, ale asi nema cenu posilat neco ze Skippyho atd. Kdyz neco jeste v blizke dobe najdu, napisu.

 
Kari
545 příspěvků 26.11.04 11:58
Ahoj Saranče,

Bohužel v tomto směru nemám osobně vyzkoušené recepty daných kuchyní připravované v přírodě. Jezdím na vandry a ráda na nich vařím. Našla jsem docela dobré recepty rozdělené do národních kuchyní . A co něco zkusit z těchtoindických receptíků , a nebo zde je též pár indických.
A nešlo by pečení v troubě alespoň částečně nahradit pečením v alobalu ve žhavém popelu nebo na roštu nad ohněm? Jestli teda vaříte i na ohni…ale oheň je u vás asi základ.
Kdyby jsi věděla nějaký zajímavý vyzkoušený recept do přírody, budu moc ráda, když se podělíš

Jinak je toho spousta na labužníku, ale je to občas v tom velkém množství složitějších receptů náročné najít.

 
Labužník Apolena
94 příspěvků 26.11.04 16:09
e-mail

Ahoj Saranče, existuje na Tebe nějký mail? Nejsem sice skautská vedoucí, nicméně pořádám občas akce pro děti a, pokud by Ti to nevadilo, požádala bych Tě o rady. Díky. apolo.a@seznam.cz

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz