Pomalý hrnec

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
esmeralda
4813 příspěvků 26.04.08 22:15
Pomalý hrnec

Moji nedávnou návštěvu z ČR se mi podařilo převrátit na víru pomalého hrnce.
Jelikož je dosti nepraktické s tímto pomocníkem cestovat letadlem, chtěla bych se zeptat jaká je nejpraktičtější a nejlevnější cesta si pomalý hrnec opatřit v ČR v okolí Sokolova.



Reakce:
 
Labužník housenka02
609 příspěvků 26.04.08 23:17
jak ho sehnat?

Nejjednodušší je ho si ho objednat na www.bionare.cz
Firma sídlí v Liberci, ale dodací lhůta je cca 3 pracovní dny po celé ČR. Mám to vyzkoušené, bydlím na Moravě…

 
esmeralda
4813 příspěvků 28.04.08 23:02
Pomalý hrnec - Housenko,

děkuji moc za promptní radu.
Nicméně, když jsem otevřela doporučené stránky o pomalém hrnci ani řádka.
Jak si jiní Labužníci zakoupili PH?

 
hafca 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.04.08 00:27
...

Koukni se sem Bionare . Mají tam dvě velikosti za slušnou cenu. Máme ten menší a je fajn.

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 29.04.08 08:24
esmeraldo, promiň

měla jsem samozřejmě na mysli tytéž stránky jako hafča… nevím jak se to stalo, ale od nákupu pomalého hrnce jsem na těchto stránkách nebyla, jen je mám uložené v záložkách…

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.04.08 09:48
Kenwood

je možný koupit např. v Makru nebo na internetových obchodech (např.Patro). Sama mám ale jako Hafča 3,5l Rival (od Bionaire) a protože nevařím na více dnů, bohatě stačí pro 6 lidí.

 
viktorka11
194 příspěvků 29.04.08 10:34
Pomaly hrnec - objednani onlin

da se to tady
http://www.hshop.cz/…-l-rival.htm
a i tady
http://www.bionaire.cz/shop/index.php?…

Ja si ho pred dvema lety objednala online a vyzvedla v prodejne v Jecne, kousek pod IP Pavlova. Adresu si bohuzel nepamatuji, ale obchudek tam stale je.

 
esmeralda
4813 příspěvků 30.04.08 23:04
Pomalý hrnec - děvčata,

díky moc za veškeré rady. Nakonec jsme objednali pomalý hrnec přes internet.
Snad už je na cestě.
Zdá se mi dost předražený. Ale za dovoz se halt asi platí.
Doufám že si ho partnerova maminka užije.

 
Wolfg
583 příspěvků 30.04.10 09:51
?

Nemá z vás někdo tušení, jakou teplotu má pokrm v hrnci na L a H ?
 Díky

 
klaaarka
222 příspěvků 30.04.10 12:10
Wolfg,

různé stránky v AJ, které jsem našla, když jsem se po této informaci taky pídila jako čerstvá majitelka PH, udávají různé hodnoty. Od kolem 170°F (77°C) na low, a kolem 190-200°F (88-93°C) na high, až po 200°F na low a 300°F na high. Tak taky nevím, asi se liší modely.

 
Wolfg
583 příspěvků 30.04.10 18:45
Klaaarko

děkuju. Teploty vypadají rozumně, aby se tekutina nevyvařila rychle

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.04.10 19:27
Wolfgu,

v pomalém hrnci se tekutina nevyvařuje. V tomto hrnci zůstane vše. Ven se pára dostane jen když zvedneš pokličku. Jednou jsem píchla doprostřed hrnce s jídlem během vaření teploměr a měla tam asi 85°C, u kraje nádoby 92°C.

 
Wolfg
583 příspěvků 30.04.10 19:52
Teda holky!

Já žasnu. Doufám, že vás okolí dovede ocenit. Zasloužíte si to :-)

 
zlomax
426 příspěvků 07.05.10 09:08
Tohle je

pro mne španělská vesnice. Všichni se bavíte o želvě (to je pomalý kastrol) a já jsem mimoň. To je něco jako remoska nebo co? Stojí za to utrácet prašule? Jak to z toho chutná?

 
Wolfg
583 příspěvků 07.05.10 10:29
!

Jakobys mi z voka vypad, Zlýmaxi. Taky se zajímám o věci, které už dávno nikoho nevzrušujou…

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.05.10 10:55
Zlomaxi,

ty nečteš! Níže je uvedeno, že se „vaří“ pod bodem varu. Nebo-li se pokrm nechá „táhnout“. Remoska peče při vysokých teplotách a jen svrchu. Pomalý hrnec má ve vnějším plášti spirálu, která ohřívá vzduch mezi pláštěm a vnitřní keramickou nádobou, v které jsou suroviny (jakoby hrnec na mléko). Teplo je tedy vespod a po obvodu keramické nádoby.
Jestli ti to stále není jasné, na srazu ti to vtluču do hlavy.

 
zlomax
426 příspěvků 07.05.10 12:16
Tady je

tak krásně!! Lidi jsou tu hodní a s jakou laskavostí dokážou odpovědět. Někdo vám tu i zadara natluče kokos, ale stále pohoda. A kdeže ten Dub vlastně je? Remoska nebo termoska mě je to šumák. Hlavně že, se napapam.
Ivuško dík za držkovou.
Wolfgu jseš můj člověk.
Lidi já vás miluju.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.05.10 13:42
pochopil, Ivánek Zlomax

termoska funguje na podobném principu jako pomalý hrnec… …a rohlíček máš? Abys neměl jen polévku…



 Váš příspěvek


 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru


Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz