Nádobí pro indukci

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
merapi
13 příspěvků 04.04.08 16:14
Nádobí pro indukci

Pěkný den,
jsme ve fázi přípravy nové kuchyně, bude indukce (plyn manželka zamítla), ale stávající nádobí se magnetu nelíbí, tak budeme muset koupit nové. Můžete nám napsat, s jakým nádobím jste spokojeni, pokud používáte indukci? Díky

Reakce:
esmeralda
4813 příspěvků 04.04.08 21:16
Nádobí pro indukci - Merapi,

i já jsem byla před několika lety postavena před tento problém.

Indukční vařič přišel s jedním kastrolem který snad používám nejčastěji. Byla jsem ale překvapená, kolik jsem doma našla vhodných hrnců, hrnečků a pekáčků kterým se indukce líbila. Dokonce jsem jeden „vyžebrala“ od jennoho z našich synů.:-))Ničeho se nezbavujte dokud nevyzkoušíte to co již doma máte.

Asi se mnou nebude dost lidí souhlasit, ale :,-(y nádobí už nekupuji třicet let. Vypadá to sice pěkně, ale zdají se mi neúčelné. Raději si vybírám jednotlivé kusy které plní účel. Konec konců, v profesionálních kuchyních je také „každý pes jiná ves“.

Indukčním vařením jsem přímo nadšená.
Přeji aby se vám vaření na indukci líbilo jako mně.

karminek
757 příspěvků 05.04.08 13:02
Esme

Naprosto s tebou souhlasím.

babi
6360 příspěvků 05.04.08 13:47
Nádobí pro indukci...

Vlastním již po léta sklokeramickou indukční desku a jsem velice spokojená. Jak esmeralda podotkla, některé hrnce a kastroly pracují i na indukci. Chodila jsem nakupovat s magnetem v kapse Ale musím říct, že co na indukci 100% pracuje jsou litinové smaltované (důležité kvůli sklokeramickému povrchu) hrnce s rovným dnem, které navíc mají i jiné kvality! Jsou to podle mého nejlepší a nejkvalitnější hrnce, které podědí další generace. Také některá smaltovaná ocel na indukci pracuje. Jediné však je, že představují utčitou investici, jiným slovem, nejsou laciné. Na špičce jsou výrobky firem Staub a Le Creuset, se kterými mám osobní zkušenosti Existují však i jiné.

esmeralda
4813 příspěvků 06.04.08 12:48
Nádobí pro indukci

Stejně jako Babi chodím s magnetem v tašce.

Někdy se dostane levně někým odložený hrnec v „second hand“ obchodu.
Jenom bych chtěla upozornit: Zkoušejte magnet přichytit na dno hrnce, nikoliv na stranu. Zdánlivě jednolitý hrnec může být z několika různých komponentů.

Litina je opravdu výborná. Jediná nevýhoda je, že je pro mé revmatické ručky někdy moc těžká.

babi
6360 příspěvků 06.04.08 13:15
Indukce...

člověk někdy zapomene říct to samozřejmé…ano, dno hrnce se dotýká indukčního elementu, ne jeho strana. Co se týče litiny, tak Staub již začíná s novými podstatně lehčími kastroly a pánví (jeden takový vlastním) a nevím jaké tajemství to je, ale Le Creuset pracuje na nové :,-(ě nádobí z odlehčené litiny, která se používá v automobilovém průmyslu…Je dobré, když dvě firmy mezi sebou soutěží

merapi
13 příspěvků 06.04.08 14:32
Díky

Díky za postřehy, jen se obávám, že zmíněné dvě firmy jsou trochu drahé. Díval jsem se teď na nádobí WMF (nerez), Fissler a Silit. Máte někdo? Jediný kastrol, ketrý zatím můžeme použít, je Tescoma profi. Zatím se s ním dělá dobře (myslím tím kvalitu) na normální elektrice. A magnet drží.

sigrid
272 příspěvků 06.04.08 20:48
Merapi,

teď, tedy přesněji včera dopoledne, jsem viděla v obyčejném obchodě s domácími potřebami (v Sušici)české litinové smaltované nádobí. Vrhla jsem se po něm, protože mě zaujalo vzhledem (červeně červený smalt) a zůstala jsem zírat - pánev pět stovek, relativně dost velký pekáček s poklicí asi devět set sedmdesát, velký kastrol s poklicí osm set. Vzhledově nemělo chybu. Určitě něco zakoupím a pokud to bude dobré, dám vědět. Jinak Le Creuset je mrzce drahé, ale je to sázka na jistotu, skutečně nádobí, které podědí ještě vnoučata.

esmeralda
4813 příspěvků 15.10.14 09:32
Blog, kam ses ztratil?

Včera jsem ti napsala několik řádků, ale vše zmizelo jako Trotsky z obrázku s Leninem. Tak tedy opakuji:

Máš definitivně pravdu v tom, že nerez je pro indukci nejvhodnější. Podle mne i nejelegantnější.

Ale pozor!! Nerezu jsou v podstatě tři základní druhy. Ale jenom dva jsou magnetické a tudíž pro indukci vhodné.

Ferritic a Martenistic jsou magnetické. Austenistic nikoliv.
(Snad nikdo nebude očekávat od profesionální překladatelky překlad zdarma. :D  )

V nemagnetických materiálech nepotečou Eddyho proudy a tudíž se nevyvine teplo.

Proto opět doporučuji: až půjdete příště na nákup nádobí pro indukci, nezpomeňte si vzít do kapsy malý magnet.

jezinka49
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.11.17 14:40
nádobí

Doporučuju přečíst si docela dobrý článek zde na https://www.oblibeno.cz/…iss-diamond/ o nádobí. Jsou tam docela dobré poznatky a možná jako já se přikloníte k nepřilnavému nádobí.

Klepac
1 příspěvek 21.06.18 14:23

@jezinka49
Ono hodně záleží na tom co od toho nádobí očekáváš, pak taky na použitých materiálech, jsou firmy kde si za kvalitu připlatíš. My jsme kupovali indukci nedávno tady a přímo jsem to s prodejce řešil a dobře mě poradili. Protože vím že v rodině se nám už několikrát stalo že i když se to tvářilo jako indukční nádobí, tak nebylo, takže ideální je mít možnost si to otestovat ještě před nákupem.

viktorie12345
10 příspěvků 22.02.19 19:55

A jaké jste si kupovali, je toho na trhu tolik, že nevím jaké vybrat!

boxerka123
8 příspěvků 27.04.19 17:33

My jsme si kupovali titanové nádobí ze zgastro a jsme s ním moc spokojeni! Vaření v titanu je úspornější jak časově, tak i finančně!

dejvik22
15 příspěvků 24.06.19 21:02

Také mám nadobí od Zgastro a doporučuji!

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz