Plundrované těsto

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Veronika
5 příspěvků 26.10.01 16:43
Plundrované těsto

Nevíte někdo, prosím, jak „vyrobit“ plundrované těsto? Díky moc.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
pepicek
1309 příspěvků 27.10.01 03:26
Recept na plundrované těsto od Matesa

Překládané těsto kynuté (plundrované)
Základní předpis:

50 dkg hladké nebo polohrubé mouky,

1/8 l mléka,

4 dkg cukru,

25 dkg umělého tuku nebo másla,

2 vejce,

1 žloutek,

2 dkg droždí zkynutého ve 4 lžicích mléka,

1/2 dkg soli,

1 bílek na potření pečiva

10 dkg mouky zpracujeme s tukem v bochánek, který dáme do studena odpočinout. Ostatní mouku dáme do mísy, zaděláme vlahým kváskem z droždí, cukru a lžíce mouky. Přidáme vejce, sůl a zpracujeme ve vláčné těsto.

Necháme asi hodinu kynout na teple. Pak je rozválíme v plát, doprostřed dáme do čtverce zpracovaný tuk, okraje k sobě přeložíme jako obálku, přitiskneme a složíme do poloviny.

Válečkem těsto lehce rozválíme na pruh, který složíme na tři díly na šířku a pak na délku. Těsto dáme na hodinu ještě odpočívat, pak je znovu převálíme jako těsto máslové a po 25 minutovém odpočinku pak rozválíme v plát, z kterého vykrajujeme tvary.

Z plundrovaného těsta děláme:
kohoutí hřebeny, preclíky, šátečkové koláče, záviny.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz