Pokud někdo budete mít ve svých zásobách recept na krokodýly, klokany nebo podobnou netradiční zvěřinu, tak se určitě ozvěte, nějak nemůžu nic sehnat. Díky
Scháníme recepty na atypickou zvěřinu
Pepíčku, koukám, že se ti odpovědi nehrnou, tak posílám alespoň nápad na inspiraci, tedy, jsi-li z Prahy. Klokana a krokodýla dělají v restauraci Fondue ve Slezské ulici, zajdi to ochutnat a třeba podle toho recept sám vytvoříš. Taky v Pravěku (Francouzská ul, Zenklova ul. a ještě jedna v Nuslích) by mohli něco takového mít, exotický prák pštros je tam moc dobrý.
Je to asi už pozdě, ale již delší před delší dobou jsem se seznámil
s receptem na klokana, které je prý nejvhodnější pro lidí trpící
vysokou hladinou cholestorolu.
1 kg, klokaního masa , 1 lžíce francouzské hořčice, olivový olej
s rozmýchaným pařížským pepřem, cca 1/2 litru masového vývar,
1 větší cibuly nebo porek, zelené fazolky, sůl a pepř. Maso omyjeme a
osušíme, vložíme do pekáče (já osobně jsem to viděl na rožni, ale to
nechme stranou) a pečeme do změknutí. Podleváme masovým vývarem. Fazole
jsou pouze jako příloha, ale je vhodnější je dát k pečeni nebo šťávou
vznikou z jejich vaření polévat pečeni. Cibulku osmhanout na oleji a
přidat k pečeni, Před konečnou úpravou pravidelně polévat černým
pivem, nejlepší je Velvet. Pro hutnější přílohu jsme zvolili pečené
brambory s česnekovým máslem.
Je to stará záležitost, ale jednou jsem jedla lišku. A neprskejte, bylo
to velmi dobré.
Zdravím
Kuchařku z roku 1924, která nabízí:
Vydra nebo bobr - různé způsoby vaření,
Sob po tyrolsku, Želva,
Drop.
Našlo by se něco i v dalších Kuchařkách.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
