pepper steak

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
gaburiatko
739 příspěvků 20.06.07 09:17
pepper steak

Ahojte. vcera som v restauracii Robinson v Auparku v Bratislave ochutnala pepper steak, bol skvely, makkucky, servirovany na krajci chleba a preliaty vybornou omackou :)) Mnam. Fakt sa to kucharovi podarilo. Hlavne ta makkost :)) V omacke boli len gulocky zeleneho korenia, inak bola hladka, kremova, trochu nahnedla, ziadna vyrazna chut.
Nemate niekto recept, ako urobit naozaj makkuckyu steak a hlavne tu dobru omacku k masku ? Vdaka za vsetky rady. Inak steaky na Labuznikovi som si presla, ale ani jeden recept sa mi nepozdava na toto jedlo.

Reakce:
tea63
935 příspěvků 20.06.07 11:50
Zkus

výpek ze steaku zaprášit moukou, naředit horkou vodou, povařit, případně dosolit nebo dochutit nějakým masovým bujónem. A přidej naložený propláchnutý zelený pepř. Ale myslím si, tedy nevím, že ve většině restaurací mají tyto nahnědlé omáčky instantní Na steak musí být hlavně hodně dobré steakové maso a pak trošku praxe, aby to nebyla vysušená podrážka. Tak ať se to povede.

Tasma
415 příspěvků 20.06.07 12:23
...

Zde na Labužníku je článek o přípravě steaku
Přečti si i příspěvky pod článkem. Od Vladky jsou tam i odkazy na dobrý videa.

Omáčku udělej jak Ti radí Tea, jen je škoda proplachovat ten naložený pepř. A omáčka je výborná, když přidáš smetanu :)
Jak mi tu už radil Aftic, pokud chceš, aby pepř. omáčka měla výraznější chuť, tak ty uličky trochu rozmáčkni.

lydia
1227 příspěvků 20.06.07 12:42
omáčku ze zeleným pepřem

dělám takto: výpek ze steaku zaliju koňakem, asi 1 dl, může být i více, dále přidám hovězí nebo kuřecí vývar a naložený zelený pepř. Dostane se koupit jako kapary. Nechám povařit, nakonec zjemním šlehačkou.

gaburiatko
739 příspěvků 20.06.07 15:32
Vdakaaa

Vsetkym dakujem za skvle rady, uz len zohnat kvalitne masko a pustit sa do toho :))

buraci
1136 příspěvků 20.06.07 16:14
Kvalitni maso

Ja bych dodala jenom, ze na kvalitni steak musis mit take kvalitni maso, treba z masnych byku plemene Charolais, nebo aspon z bioprodukce. Bezne hovezi na pultech ma hodne kolisavou kvalitu a muze byt i zasmradle (stalo se nejen mne u prave svickove).

gaburiatko
739 příspěvků 21.06.07 08:51
buraci

presne to som napisala nizsie, uz len zohnat kvalitne masko. S tym je tu v BA naozaj problem :(( Ak by niekto vedel, kde sa v BA da zohnat kvalitna hovadzina, potesim ma :) Alebo potom mi len zostava chodit do restiky, ale tam sa im steak tiez vzdy nepodari.
Hovadzinku vedia dobre pripravit aj v restauracii Riviera v BA v Karlovej Vsi :)

Tasma
415 příspěvků 21.06.07 09:00
Gaburiatko,

tak si udělej jen plátek z obyčejné naložené neprorostlé vepřové krkovičky, než seženeš dobré masko na opravdový steak. Určitě si taky pochutnáš

sim
293 příspěvků 01.07.07 23:54
...

v ceskom Makre mavaju kvalitne steakove maso tak predpokladam ze v bratislavskom Metre by to mali mat tiez.
inac co sa tyka omacky, pritakavam Lydii, deglazovat panvicu s vypekom konakom alebo ja radim vinom alebo tak a potom pridat vyvar a ochutit.

esmeralda
4813 příspěvků 02.07.07 07:49
Pepper steak - Gaburiatko

Nápad Tasmy není k zahození.
A jestli se nebojíš miokrovlnky, zkus můj recept .
Jenom bych ty asijské ingredience nahradila zeleným pepřem, troškou česneku, vorčestrem (Worcestershire sauce) a nakonec zalila troškou smetany.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz