Ahojte. vcera som v restauracii Robinson v Auparku v Bratislave ochutnala
pepper steak, bol skvely, makkucky, servirovany na krajci chleba a preliaty
vybornou omackou Mnam. Fakt sa to kucharovi podarilo. Hlavne ta
makkost
V omacke boli len gulocky zeleneho
korenia, inak bola hladka, kremova, trochu nahnedla, ziadna vyrazna chut.
Nemate niekto recept, ako urobit naozaj makkuckyu steak a hlavne tu dobru omacku
k masku ? Vdaka za vsetky rady. Inak steaky na Labuznikovi som si presla, ale
ani jeden recept sa mi nepozdava na toto jedlo.
pepper steak
výpek ze steaku zaprášit moukou, naředit horkou vodou, povařit, případně dosolit nebo dochutit nějakým masovým bujónem. A přidej naložený propláchnutý zelený pepř. Ale myslím si, tedy nevím, že ve většině restaurací mají tyto nahnědlé omáčky instantní Na steak musí být hlavně hodně dobré steakové maso a pak trošku praxe, aby to nebyla vysušená podrážka. Tak ať se to povede.
Zde na Labužníku je článek o přípravě steaku
Přečti si i příspěvky pod článkem. Od Vladky jsou tam i odkazy na
dobrý videa.
Omáčku udělej jak Ti radí Tea, jen je škoda proplachovat ten naložený
pepř. A omáčka je výborná, když přidáš smetanu
Jak mi tu už radil Aftic, pokud chceš, aby pepř. omáčka měla
výraznější chuť, tak ty uličky trochu rozmáčkni.
dělám takto: výpek ze steaku zaliju koňakem, asi 1 dl, může být i více, dále přidám hovězí nebo kuřecí vývar a naložený zelený pepř. Dostane se koupit jako kapary. Nechám povařit, nakonec zjemním šlehačkou.
Ja bych dodala jenom, ze na kvalitni steak musis mit take kvalitni maso, treba z masnych byku plemene Charolais, nebo aspon z bioprodukce. Bezne hovezi na pultech ma hodne kolisavou kvalitu a muze byt i zasmradle (stalo se nejen mne u prave svickove).
presne to som napisala nizsie, uz len zohnat kvalitne masko. S tym je tu
v BA naozaj problem Ak by niekto vedel, kde sa v BA da zohnat
kvalitna hovadzina, potesim ma
Alebo potom mi len zostava chodit do restiky,
ale tam sa im steak tiez vzdy nepodari.
Hovadzinku vedia dobre pripravit aj v restauracii Riviera v BA v Karlovej
Vsi
tak si udělej jen plátek z obyčejné naložené neprorostlé vepřové krkovičky, než seženeš dobré masko na opravdový steak. Určitě si taky pochutnáš
v ceskom Makre mavaju kvalitne steakove maso tak predpokladam ze
v bratislavskom Metre by to mali mat tiez.
inac co sa tyka omacky, pritakavam Lydii, deglazovat panvicu s vypekom konakom
alebo ja radim vinom alebo tak a potom pridat vyvar a ochutit.
Nápad Tasmy není k zahození.
A jestli se nebojíš miokrovlnky, zkus můj recept .
Jenom bych ty asijské ingredience nahradila zeleným pepřem, troškou
česneku, vorčestrem (Worcestershire sauce) a nakonec zalila troškou
smetany.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
