Prosím Vás, mám takový problém.
Já potřebuju recept na školní sekanou.
Prostě moji sekanou moje děti nejí, prý není tak dobrá jak ta školní. To
jsem blázen, manžel a babička se můžou po té mojí utloust. Hernajs, co
dělám špatně?
Sekaná ze školní jídelny
Žádné tajemství v tom není,žádný recept pro školní jídelnu extra prostě neexistuje,vím to z vlastní zkušenosti naše paní kuchařka má taky výbornou sekanou a dělá ji jak všichni ostatní doma.Já ji tak dobrou neudělám a to ji koukám pod ruce .Je mnoho takových dítek,které doma ohrnují nosík a v jídelně zblajznou vše.V jídelně to prostě chutná jinak.To se maminky ptají na pomazánky,rajskou jak se dělá tohle a tam to a nakonec zjistí ,že to připravují stejně.Co si budem povídat dáte stejné ingredience 20 kuchařům, ať uvaří guláš a každý bude jiný.Nic špatně neděláte a je potěšující aspoň PRO NÁS ,kteří se o malé strávníky starají,že jim chutná.
Karmínku(o), víš ta jejich je taková, no prostě, mami, já nevím, jak
to říct, Ty vaříš dobře, ale ta ve škole voní líp a aji, když na ňu
chytneš, tak je taková jiná, prostě mňam.
Tak podle toho uvař!
Esmeraldo, už mě to taky napadlo, ale tade na vesnici jsou takové drbne,
deť be mě pomlovile, že neomím vařet.
Ale kašlu na čest a zeptám se.
Dasty, máš asi pravdu, ale už jsem i na jiných stránkách, třeba na Rodince viděla dotazy typu: Pomooc, nemá někdo recept na školní rizoto? Děckám to chutná a je to jenom něčeho víc nebo míň a už je to jiné.
Já té naší známé z jídelny teda zavolám, ale jestle bodo v místním bulváro, tak chraň tě Esme!!
Tak nám potom zděl to tajemství,ale moc bych na to nevsázela,že to bude jiné ,receptury máme pro ŠJ jednotné, nebo vaše paní kuchařka má svoje tajné zbraně.
skutečně v tom nehledej žádné tajemství šéfkuchaře. Vzpomínám, že jsem záviděla spolužačce sekanou, co si nosila na svačinu. Byla to malinká tuhá bílá kolečka. Moje mamka měla sekanou zlatohnědou a kola přes celou dlaň. Ale mě se líbila ta bílá. Dnes vím, že taková se vyrobí z hromady housek a trochy tlustého bůčku. Tak se tém netrap a vař, jak se zveklá a pozdravoj na Hané!
nastavovaná sekaná ; případně napiš přímo paní Zachové, je to fajn paní, vždy ochotně a ráda pomůže.
Také jsem ji dělávala a snažila se nešidit, tj. hodně masa, málo housky a ona byla taková drobivější. Pak jsem začala nenápadně slýchat : " S tou sekanou se neplácej, klidně ji kup" . Tak mi došlo, že ta kupovaná je prostě lepší. Pro mě tedy ne, ale co nadělám. Ale zkusím tu od pí. Zachové, kroupy a brambory mě ještě nenapadly. Třeba je to ta pravá!
Dobrý večer. Obávám se, že špatně neděláte nic!! Jen děti neví co je dobrého. mU nás se v rodině vařilo vždycky dobře. Mé dvě děti do jídelny ani nechodily , protože byly velcí nejedlíci, to byla hrůza! Ale řeknu vám perličku. Mladší syn miluje polévku ze sáčku. Dnes mají kluci už dvacet a jednadvacet, ale i dnes ten mladší je někdy schopen dát přednost polívce ze sáčku. A to jsme prosím rodina, která je na polévky zatížená, u nás se jí i na snídani každý den celou zimu. Tak vidíte. Do takových patnácti nebo osmnácti byl schopen vám odpovědět, že kupovaná ze sáčku je lepší. CHutě se mění. A děti?! Víte můj tatínek vždycky říkával, že když to mohl jíst, tak to nejedl až už nemůže tak by toho snědl kotel. A tak to je. Dnes ohrnují nos, ale jednou budou vzpomínat jakže to ta maminka sakra jen dělala, když to dělám stejně a ne a ne to utrefit.
Kleopatro, tos mě potěšila. Máš pravdu. Já navařím kotel dobré
zeleninové polévky, ještě tam kápnu smetánku a oni se můžou zbláznit,
když jim děda přiveze z nákupu ty čínské v sáčku.
Timhle projde asi spousta deti, ani nam doma se to nevyhlo))). Mohli jsme se s brachou utlouct po gulasove polevce ve skolni jidelne a pak i po te komunisticke ze sacku. Ale jak nam ji doma uvarila mama " pravou nesizenou gulasovku" ohrnute pysky jsme meli az nad oboci…proste nebylo to ono.
kup jim tu globusáckou a máš klid. Tu z Tesca nee, tu nechtěl ani Mates. Miloš
Já Ti teda věřím. Takže sekanou z Globusu a slaninu jedině z Tesca, co? Božínku, ta byla dobrá. A stačil Ti ten plátečíček, co jsme tam nechali s Barunkou? Au Au, to bolííí!!!!
my si necháváme posílat do Ameriky z Čech. Gulášovku, Hrachovku a
Slavnostní Francouzskou. Takovou dobrotu tady nedostanem.
Jistě vše se to dá uvařit z prvočinitelů, ale když se jede kempovat,
k tomu patří gulášovka z pytlíku, do ní něco uzeniny, málem jsem
napsal buřta, ale ty tu taky nejsou. No a trochu brambor - už se olizuju při
psaní
Ale ono je to vlastně o sekané, žejo. No a co třeba ta krásná růžová
sekaná co mívali teplou u řezníků?
Moje dcera Barunka to už nemohla vydržet a zeptala se ve školní jídelně
paní vedoucí, co to dávají do té sekané, že je tak dobrá. Paní vedoucí
se podezíravě prohlédla dceru a nejprve se zeptala - Maminka neumí sekanou?
(nesnáším typicky ženské otázky - prosím, přestaňte se chechtat)
Prý umím, ale ta jejich je jiná, lepší. (no, počkej, dcerunko)
Takže rada od paní vedoucí: Hrozně moc rohlíků a déle
péct.
Takže jsem se rozhodla, nedat na rady paní vedoucí, ale udělám sekanou
přesně podle receptu na masové kuličky - http://dolcevita.blog.cz/…li-neni-sved
- tím ji přece nemůžu pokazit. Tak mi držte palce
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
