Sekaná ze školní jídelny

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Sylvie
2302 příspěvků 18.06.07 21:12
Sekaná ze školní jídelny

Prosím Vás, mám takový problém.
Já potřebuju recept na školní sekanou.
Prostě moji sekanou moje děti nejí, prý není tak dobrá jak ta školní. To jsem blázen, manžel a babička se můžou po té mojí utloust. Hernajs, co dělám špatně?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
karminek
757 příspěvků 18.06.07 22:11
sekaná

zkus popsat jak to vypadá,ta jejich.

 
esmeralda
4813 příspěvků 18.06.07 22:48
Sylvie

děti mají prapodivné chutě.
Proč se nezeptat na recept přímo „u kováře“?

 
Dasty
75 příspěvků 19.06.07 08:17
...

Žádné tajemství v tom není,žádný recept pro školní jídelnu extra prostě neexistuje,vím to z vlastní zkušenosti naše paní kuchařka má taky výbornou sekanou a dělá ji jak všichni ostatní doma.Já ji tak dobrou neudělám a to ji koukám pod ruce .Je mnoho takových dítek,které doma ohrnují nosík a v jídelně zblajznou vše.V jídelně to prostě chutná jinak.To se maminky ptají na pomazánky,rajskou jak se dělá tohle a tam to a nakonec zjistí ,že to připravují stejně.Co si budem povídat dáte stejné ingredience 20 kuchařům, ať uvaří guláš a každý bude jiný.Nic špatně neděláte a je potěšující aspoň PRO NÁS ,kteří se o malé strávníky starají,že jim chutná.

 
Sylvie
2302 příspěvků 19.06.07 08:28
...

Karmínku(o), víš ta jejich je taková, no prostě, mami, já nevím, jak to říct, Ty vaříš dobře, ale ta ve škole voní líp a aji, když na ňu chytneš, tak je taková jiná, prostě mňam.
Tak podle toho uvař!

Esmeraldo, už mě to taky napadlo, ale tade na vesnici jsou takové drbne, deť be mě pomlovile, že neomím vařet. :-)
Ale kašlu na čest a zeptám se.

Dasty, máš asi pravdu, ale už jsem i na jiných stránkách, třeba na Rodince viděla dotazy typu: Pomooc, nemá někdo recept na školní rizoto? Děckám to chutná a je to jenom něčeho víc nebo míň a už je to jiné.

Já té naší známé z jídelny teda zavolám, ale jestle bodo v místním bulváro, tak chraň tě Esme!!

 
Dasty
75 příspěvků 19.06.07 08:43
...

Tak nám potom zděl to tajemství,ale moc bych na to nevsázela,že to bude jiné ,receptury máme pro ŠJ jednotné, nebo vaše paní kuchařka má svoje tajné zbraně.

 
Dasty
75 příspěvků 19.06.07 08:52
...

Ještě mě napadlo mohlo by to být napůl se sojovým masem,ale to opravdu musíš ke zdroji.

 
Sylvie
2302 příspěvků 19.06.07 11:33
...

Půjdu na průzkum............

 
Labužník Jana.Q02
129 příspěvků 19.06.07 15:34
Sylvi,

skutečně v tom nehledej žádné tajemství šéfkuchaře. Vzpomínám, že jsem záviděla spolužačce sekanou, co si nosila na svačinu. Byla to malinká tuhá bílá kolečka. Moje mamka měla sekanou zlatohnědou a kola přes celou dlaň. Ale mě se líbila ta bílá. Dnes vím, že taková se vyrobí z hromady housek a trochy tlustého bůčku. Tak se tém netrap a vař, jak se zveklá a pozdravoj na Hané!

 
Sylvie
2302 příspěvků 19.06.07 17:18
...

JanoQ, to mě rozesmálo, asi se na to fakt „vykvajznu“.
Ale stejně se zeptám.

 
penda
4752 příspěvků 20.06.07 07:52
Zkus toto:

nastavovaná sekaná ; případně napiš přímo paní Zachové, je to fajn paní, vždy ochotně a ráda pomůže.

 
tea63
935 příspěvků 20.06.07 11:43
Moje zkušenost se sekanou:

Také jsem ji dělávala a snažila se nešidit, tj. hodně masa, málo housky a ona byla taková drobivější. Pak jsem začala nenápadně slýchat : " S tou sekanou se neplácej, klidně ji kup" . Tak mi došlo, že ta kupovaná je prostě lepší. Pro mě tedy ne, ale co nadělám. Ale zkusím tu od pí. Zachové, kroupy a brambory mě ještě nenapadly. Třeba je to ta pravá!

 
Sylvie
2302 příspěvků 20.06.07 19:50
...

Díky moc za recept, snad se trefím.
Jste všichni hodní

 
Sylvie
2302 příspěvků 20.06.07 19:58
...

ta stránka je fajn, myslím, že se tam poučím

 
Labužník kleopatra02
4 příspěvky 19.07.08 22:31
chutě dětí

Dobrý večer. Obávám se, že špatně neděláte nic!! Jen děti neví co je dobrého. mU nás se v rodině vařilo vždycky dobře. Mé dvě děti do jídelny ani nechodily , protože byly velcí nejedlíci, to byla hrůza! Ale řeknu vám perličku. Mladší syn miluje polévku ze sáčku. Dnes mají kluci už dvacet a jednadvacet, ale i dnes ten mladší je někdy schopen dát přednost polívce ze sáčku. A to jsme prosím rodina, která je na polévky zatížená, u nás se jí i na snídani každý den celou zimu. Tak vidíte. Do takových patnácti nebo osmnácti byl schopen vám odpovědět, že kupovaná ze sáčku je lepší. CHutě se mění. A děti?! Víte můj tatínek vždycky říkával, že když to mohl jíst, tak to nejedl až už nemůže tak by toho snědl kotel. A tak to je. Dnes ohrnují nos, ale jednou budou vzpomínat jakže to ta maminka sakra jen dělala, když to dělám stejně a ne a ne to utrefit.

 
Sylvie
2302 příspěvků 26.07.08 10:46
Kleopatro

Kleopatro, tos mě potěšila. Máš pravdu. Já navařím kotel dobré zeleninové polévky, ještě tam kápnu smetánku a oni se můžou zbláznit, když jim děda přiveze z nákupu ty čínské v sáčku. :-)

 
meisje
580 příspěvků 26.07.08 12:06
...

Timhle projde asi spousta deti, ani nam doma se to nevyhlo))). Mohli jsme se s brachou utlouct po gulasove polevce ve skolni jidelne a pak i po te komunisticke ze sacku. Ale jak nam ji doma uvarila mama " pravou nesizenou gulasovku" ohrnute pysky jsme meli az nad oboci…proste nebylo to ono.

 
gmp
1603 příspěvků 01.08.08 06:12
kup jim tu globusáckou

kup jim tu globusáckou a máš klid. Tu z Tesca nee, tu nechtěl ani Mates. Miloš

 
Sylvie
2302 příspěvků 01.08.08 16:23
...

Já Ti teda věřím. Takže sekanou z Globusu a slaninu jedině z Tesca, co? Božínku, ta byla dobrá. A stačil Ti ten plátečíček, co jsme tam nechali s Barunkou? Au Au, to bolííí!!!!

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.08.08 03:14
Ha, polévky ze sáčku,

my si necháváme posílat do Ameriky z Čech. Gulášovku, Hrachovku a Slavnostní Francouzskou. Takovou dobrotu tady nedostanem.
Jistě vše se to dá uvařit z prvočinitelů, ale když se jede kempovat, k tomu patří gulášovka z pytlíku, do ní něco uzeniny, málem jsem napsal buřta, ale ty tu taky nejsou. No a trochu brambor - už se olizuju při psaní
Ale ono je to vlastně o sekané, žejo. No a co třeba ta krásná růžová sekaná co mívali teplou u řezníků?

 
Sylvie
2302 příspěvků 23.02.09 16:40
Už to mám

Moje dcera Barunka to už nemohla vydržet a zeptala se ve školní jídelně paní vedoucí, co to dávají do té sekané, že je tak dobrá. Paní vedoucí se podezíravě prohlédla dceru a nejprve se zeptala - Maminka neumí sekanou? (nesnáším typicky ženské otázky - prosím, přestaňte se chechtat) :-(
Prý umím, ale ta jejich je jiná, lepší. (no, počkej, dcerunko)

Takže rada od paní vedoucí: Hrozně moc rohlíků a déle péct. :-)

 
Sylvie
2302 příspěvků 05.04.09 10:26
Asi už vím

Takže jsem se rozhodla, nedat na rady paní vedoucí, ale udělám sekanou přesně podle receptu na masové kuličky - http://dolcevita.blog.cz/…li-neni-sved - tím ji přece nemůžu pokazit. Tak mi držte palce :-)


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz