Koukam, kolik je druhu cibule na trhu. Bila, zluta, cervena a jeste rada dalsich. Poradte mi, jaky je v nich rozdil a na co kterou pouzit, kdyz uz ten vyber je. Diky.
Druhy cibule
jen tak v rychlosti z hlavy, nejsem botanik ani odborník na cibuli,
ale:
cibule žlutá, nebo žlutozelená se používá u nás, je ostrá a
štiplavá,
cibule červená je ostrá a štiplavá, používá se hlavně pro barvu, jako
třeba červené zelí,
cibule bílá je jemná, ve světě se používá spolu s ostatními cibulemi
tam, kde se hodí, třeba v Mexiku se vůbec nepoužívá naše žlutá
cibule,
cibule šalotka je zvláštní druh jemné cibule, je menší, používá se
hlavně ve Francii,
cibule sečka neboli zimní cibule je vynikající cibule na nať, kterou lze
sklízet celý rok, je mrazuvzdorná, má i malé cibulky nahoře v šošolce
na lodyze, ty jsou také výborné.
Víc se dozvíš v knize Ingredience, kterou tady na Šumavě nemám.
Pokud kecám, opravte mne!!
jen bych ještě dodala, že ta červená mi přijde taková nejostřejší a
doopravdy se hlavně používá pro svou barvu a dekorativnost v jídle a nebo
pro svůj říz.
Ta bílá je vynikající do salátů, protože je velice jemná na chuť a
tolik za syrova nenadýmá, jako všechny ostatní. Šalotka je také dobrá do
syrových pokrmů, ale nadýmá jako klasická cibule. Ostrostí bych jí
zařadila mezi bílou a žlutou cibuli.
Pak ještě naši kupujou jednu cibuli, nevím jak se jmenuje, která dělá
jakoby v zemi trsy vícero malých cibulek vedle sebe. ..je vynikající
k nakládání. Má jemně fialovou povrch každé slupky, která je bílá.
Ostrostí bych jí dala mezi žlutou a červenou cibuli.
V Řecku jsme vždy kupovali červenou cibuli, která byla sladká a jedli
jsme ji jen tak osolenou. Řekla jsem si, že tu musím mít i doma. Ale
bohužel jsem nevěděla, co je to za odrůdu, tak jsem na:,–(ila Carmen,
která se bohužel té dobré ,sladké ,řecké, chutí vůbec nepodobá Ale dělá alespoň parádu v salátech
Kdyby někdo věděl, co za cibuli jsem v Řecku mohla jíst, budu vděčná za
název odrůdy.
ale ted jsi mi dal zase brouka do hlavy s tou knizkou. Tak a ted ji chci. Jenze Ty ji nemas na Sumave a co ja chudak v Americe? Jen me napadlo, ze sestra teb pojede brzo do Prahy, tak bych ji to mohla dat za ukol sehnat. Nevis kdo to napsal, nebo vydal? Porad, at ji mam s cim otravovat.
teda ten server cos mi poslala je neco. Koukala jsem take na recepty a ty Spenatove livanecky, a Povidlove tasticky zni bajecne. Hned to vyzkousim. Na co vecko se clovek nedostane pres cibuli. Jinak ty clanky o zelenine jsou fantasticke. Dekuji Ti moc.
sousedko, to je umerická kniha kterou napsaly dvě umeričanky, která teď nedávno vyšla tady u nás s úpravou pro Evropu. Je to krásná barevná publikace, určitě se v originále jmenuje Ingredients, ale jak se jmenujou kdo ji tam vydal nemohu sloužit, to by snad mohl napsat někdo, kdo na ní zrovna sedí, hehe!
No to bych to mohla sehnat a sestra by mi asi pekne nakopla, kdyby to shanela v Cechach a ono je to vlastne odsud. Diky Manano, jsi moc hodnej, zes mi zachranil pred blamazi. Ale stejne, pokud nekdo vi, jak se jmenuji ty damy co to napsaly, urcite by se mi to lip hledalo.
moc dekuji, hned jsem vlezla na internet a knizku nasla (sice ne novou, ale to nevadi) a ted budu jenom cekat na postaka, az ji prinese. DIKY!!
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
