Co s masem, ktere nejde ukrojit ani ukousnout?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
sousedka
47 příspěvků 19.06.07 17:36
Co s masem, ktere nejde ukrojit ani ukousnout?

Kazdym rokem zde poradaji v mistnim obchode prodej masa „ve velkem“. Vyborne ceny a maso jedna basen. Musite ale koupit cely kus. Chodim tam kazdorocne a je co grilovat cele leto. Krome nadhernych kotlet jsem koupila i kus kravy na steaky Rib Eye. Reznik vse naporcoval na nadherne steaky a tak jsem se tesila. Kdyz byla pochoutka hotova, vypadala nadherne, ale jist to neslo. Zkusila jsem to marinovat, zase nic. Umlela na hamburaka, to nikdo nejedl, bylo to suche. Po trihodinovem duseni to sice slo ukousnout, ale nedobre. Reznik mi vratil penize a ja ted stojim pred rozhodnutim, zda to mam hodit do odpadku, nebo jestli treba nekdo poradi marinadu, ktera by tuhle „podesev“ udelala jedlou.

Reakce:
Tasma
415 příspěvků 19.06.07 18:18
...

Já bych to asi zkusila ještě jednou s tím pomletím. Můžeš k tomu přidat trochu nějakého tučnějšího masa a při míchání masa tam přidat trochu vody. Pokud by se to i tak na gril nehodilo, tak z toho udělej nějaký ten nákyp z mletého masa a zeleniny.
Nebo by Ti mohlo pomoci
TOTO
Předpokládám, že to nemáš doma stejně jako já. Proto někdy používám TENTO držák na cibuli, který jsem kdysi v nějakém pomatení smyslů koupila a teď mi jen leží v šuplíku. Do masa prostě píchám a píchám, až zcela naruším vlákna. Když se mi nechce vytahovat ani ten držák, tak prostě ostřím nože sekám milimetr vedle milimetru po mase a myslím, že to má spolu s paličkou taky nějaký účinek na neposedné kusy masa.

Tasma
415 příspěvků 19.06.07 18:22
no a abych nezapomněla....

samozřejmě potom naložit s něčím kyselým nebo s alkoholem. Snad potom mrcha zkřehne

Bali
1254 příspěvků 19.06.07 18:28
...

a psa nemáte?

sousedka
47 příspěvků 19.06.07 18:32
Tasmo, to mas pravdu

mohla bych to teba pridat k jinym mletym masum, treba na karbanatky. Na gril to opravdu nejde. On totiz nejakej pacholek na jatkach strcil maso z kravy, kterou prave picli, do plastiku a poslal nam to. Tudiz maso je neodlezele a neuzrale. Jeste to zkusim. Proste ta stara skola.. Je mi to lito vyhodit.

sousedka
47 příspěvků 19.06.07 18:38
Bali

pejska mam, ale je to takovy skvrne, jeste k tomu uz je stara a navic alergicka na kurata a hovezi. Nikdo v okoli nema poradnyho hafana, ktery by si mozna posmak.

lydia
1227 příspěvků 19.06.07 23:03
sousedko,

u nás dostaneš koupit prášek na změkčování masa, ale jde to i bez prášku. Buď naložit maso do oleje a citronové šťávy, nebo položit na maso papayu, nebo čerstvý ananas nebo kiwi. Obsahují enzymy, které i ten změkčovací prášek obsahuje. Nechat uležet v ledničce alespoň přes noc, lépe je déle. Nebo upeč maso v mléce, nebo nalož do podmáslí nebo jogurtu. Někde jsem slyšela, že se může maso naložit do loje, který vyškvaříš, necháš vychladnout a zaliješ tím maso. . To se má nechat alespoň 6 týdnů na chladném místě uležet. Do mletého masa můžeš dát žemli namočenou v mléce a přidat minerálku. Nemám krome pečení v mléce a minerálky v mletém mase a nakládání v podmáslí nic vyzkoušené, ale než maso vyhodíš ......

Bali
1254 příspěvků 20.06.07 08:37
...

no ta papaya a kiwi funguje i na tuzsi maso kalamaru atd. Tak proc ne maso?

sousedka
47 příspěvků 20.06.07 08:46
Lydie a Bali

Ta papaya, ananas a kiwi sice zni dobre, ale nevim jak bych toho stejka potom upravovala. Snad se sojovou omackou, nebo jak? Nemam s tim zkusenosti. Problem je, ze tech tvrdech previtu mam plnej mrazak. Vzpominam si, ze jsem nekdy uz jedla maso grilovane s ananasem, ale to uz je tak strasne davno a ani nepamatuju jak to chutnalo.

lydia
1227 příspěvků 20.06.07 12:43
sousedko,

zkus to s jedním kusem, jestli to pomůže. Nakrájej papayu, nebo ananas a nech to v ledničce marinovat, pár dnů, můžeš přidat trochu oleje. Potom můžeš steaky dělat jak je děláš, když máš maso odležené. Dusit můžeš maso v mléce, je to opravdu výborné. Jestli máš pomalý hrnec, tak by to snad také šlo, v tom můžeš péct az 8 hodin a déle. Neboj se a experimentuj.

sousedka
47 příspěvků 02.07.07 17:59
Reseni se naslo

Minulou stredu jsem vyndala dva stejky a podle Tasmy je poradne jehlama propichala. Potom jsem je nalozila do marinad, ktere jsem nasla na www.grilovani.org Jeden jsem nalozila do Whisky s ananasem a jeden do marinady s bourbonskou whisky na steaky a kotlety.V nedeli jsem je dala oba na grill a lahudka. Hlavne ten s whisky a anansem to vyhral. Drobku jsi poklad. Nejenom, ze steaky byly mekke, ale ta chut! Takze mam vyhrano. Dekuji Vam vsem za rady.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz