Patizon

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Anika02
66 příspěvků 27.12.04 18:34
Patizon

nemohl by mi nekdo poradit nejaky dobry recept na patizon. A jak se nejlepe pripravuje? Muze se jist i syrovy? Diky


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Cuso
345 příspěvků 28.12.04 09:18
...

My pripravujeme patizon vyprážaný, alebo plnený. Na plnený je recept aj na labužníku: Plnený patizón

 
versla
33 příspěvků 04.06.05 19:37
Dej ho klidně do všeho

Ja myslím, že se dá připravit jakkoli, když se nastaví něčím, co má chuť :-) jako koření nebo kus masa. Já ho v sezóně běžně přidávám skoro do všech jídel (stejně jako cuketu). Pár kostiček do špaget, pár kostiček do rizota… rodina tolik netloustne a ještě šetříme :-)
Dělám z něj i salát: nastrouhám ho , posolím, trošku papriky (jemné i ostré), trošku octa a oleje.

 
kltko  05.06.05 10:55
aniko

umyť, rozkrojiť na polovicu (štvrtinu ak je väčší), lyžicou vybrať jadrá (ak je starší a jadrá sú už tvrdé), nakrájať na podkovičky (hrúbka na okraji 1,5 - 2 cm), prípadne skrojiť „kožu“ (ak je starší, koža je tvrdšia - asi ako z uhorky šalátovky, ale aj to sa tá zjesť, záleží na Tebe), trochu posoliť, prípadne prikoreniť, obaliť v trojobale, alebo v cestíčku, vypražiť.

Jesť bez prílohy, len s tatarkou miešanou s jogurtom 1:1.

Výborné letné jedlo, rýchle, ľahké, a keď máš fritézu aj celkom jednoduché. :o)

 
Eleeen
1127 příspěvků 06.06.05 07:26
zásadně smažený...

moc mi chutná smažený v trojobalu. Patison oloupu, zbavím semínek a nakrájím na 5 - 8 mm proužky. Když jsou silnější, tak nestihnou při smažení změknout (=řádně se udělat). Pak posolím a obalím v trojobalu.
S novýma brambůrkama a salátkem - ideální letní jídlo.

 
vencal
213 příspěvků 06.06.05 08:34
výborné

jsou malinkaté patizónky naložené jako okurky, ale musí to být fakticky malinkaté kousky.

 
samuela
25 příspěvků 06.06.05 13:06
anika

očistiť, vybrať jadrá a postrúhať na hrubšom struhadle. zvyšok doplniť ako do receptu na zemiakové placky(bramboráky) - t.j.pridať, múku, vajce, cesnak, koreniny, soľ. Vysmážať na oleji. Upozornenie-pozor, prudko jedlé!


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz