Prosím nevíte někdo jak se dělají takové ty různé oříšky a semínka v cukru nebo karamelu jak se prodávají na poutích?
Oříšky /mandle/ v cukru
jádra ořechů/300g/ spaříme vroucí vodou,po minutě je přelijeme studenou a sloupneme hořkou slupku.vsypeme do misky,zalijeme ohřátým medem/100g/ a necháme do druhého dne proslazovat.vložíme do síta a necháme protéct přebytečný med a ořechy obalíme v cukru/4 lžíce moučk./v pánvi rozehřejeme olej apo částech vkládáme ořechy a za stálého míchání necháme cukr mírně zkaramelizovat až je sklovitý ale ne tmavý.necháme oschnout.skladovat ve sklenici na chladném místě.vyčetla jsem to z kuchařky a chci to dělat na vánoce jako mini dárečky.chci použít mandle,lískáče,arašídy a vlašáky
..tyhle oříšky miluju a nikdy mě nenapadlo si je udělat doma sama. Tak jdu do toho. Určitě to nějak kolem vánoc zkusím.
díky za radu, ale ty co mám na mysli jsou ještě ve slupce (konkrétně mandle), které jsem jedla měly slupku a taky nebyly mastné, jak píšeš, že by se měly smažit v oleji.
Že bych to zkusila jen s tím medem a cukrem? Bez tuku, ale abych pak nemusela vyhodit pánvičku …
Díky za další recepty a rady
pravděpodobně se šoupnou při vyjmutí z oleje na savý papír a oni se odolejujou. Vepřovej řízek taky není samý olej.
…se přesně dělají. Ale vyvolalo to vzpomínku na mou občasnou návštěvu v Tunisu - tam ty oříšky a mandle dělají někdy večer na terase a voní to.......a dávají je ještě teplé
jo, pred 3 tydny jsme byli u znamych v Kodani a tam je prodavaji na ulicich jeste horky.. vune uzasna a ta chut horkych mandli, to se neda popsat.. uvazovali jsme, jak se o to pokusit doma.. takze recept dole zkusim.. diky