naklíčené strukoviny

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Cuso
345 příspěvků 17.02.07 15:52
naklíčené strukoviny

Chcel by som poprosiť vážené labužníctvo o vegetariánske recepty na tepelnú úpravu klíčkov zo strukovín. Je mi jasné, že najzdravšie sú surové, ale potreboval by som nejaké nápady na tepelnú úpravu. Vopred ďakujem za nápady.

Reakce:
 
DanaJ
1136 příspěvků 20.02.07 05:37
Luštěniny

Pučálka: Naklíčený hrách opečeme na sádle, polijeme opečenou cibulkou se slaninou a nebo na másle a posypeme cukrem a mletým makem či tvarohem.
Jinak maklíčené mungo dávám do číny (zeleninových směsí a polévek). Naklíčenou vojtěšku a řeřichu dávám do tvarohové pomazánky či sypu na chleba se sádlem.
Jinak se doporučuje nechat jakékoliv luštěniny trochu naklíčit a upravit dle oblíbených receptů jako na nenaklíčené - př. čočka na kyselo, je to pak stravitelnější.

 
babi
6360 příspěvků 25.02.07 06:48
cuso,

jenom na doplnění toho, co říká Dana…
Pučálka.
Pučálka - Pálenec.

 
Cuso
345 příspěvků 26.02.07 14:09
damy

Velmi pekne dakujem za tip. Urcite vyskusam.

 
DanaJ
1136 příspěvků 02.03.07 07:24
Něco jsem našla..

..tadá: http://www.probio.cz/…omazanky.htm - jsou tu recepty, pod banerem vpravo odkaz na Jak nakličovat a úplně dole odkaz na Recepty s využitím klíčků. Já klíčím ve sklenici a to se mi osvědčilo (jen řeřichu dávám na vatičku).
PS: Teď jsem klíčila od pondělí večer cizrnu a mungo. Mno a místo 12 hodin jsem to tam nechala 20 a vše je dnes v pořádku.

 
Cuso
345 příspěvků 02.03.07 22:58
DanaJ

Super. Ďakujem veľmi pekne, našiel som tam pár dobrých receptov.

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz