naklíčené strukoviny

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Cuso
345 příspěvků 17.02.07 15:52
naklíčené strukoviny

Chcel by som poprosiť vážené labužníctvo o vegetariánske recepty na tepelnú úpravu klíčkov zo strukovín. Je mi jasné, že najzdravšie sú surové, ale potreboval by som nejaké nápady na tepelnú úpravu. Vopred ďakujem za nápady.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
DanaJ
1136 příspěvků 20.02.07 05:37
Luštěniny

Pučálka: Naklíčený hrách opečeme na sádle, polijeme opečenou cibulkou se slaninou a nebo na másle a posypeme cukrem a mletým makem či tvarohem.
Jinak maklíčené mungo dávám do číny (zeleninových směsí a polévek). Naklíčenou vojtěšku a řeřichu dávám do tvarohové pomazánky či sypu na chleba se sádlem.
Jinak se doporučuje nechat jakékoliv luštěniny trochu naklíčit a upravit dle oblíbených receptů jako na nenaklíčené - př. čočka na kyselo, je to pak stravitelnější.

 
babi
6360 příspěvků 25.02.07 06:48
cuso,

jenom na doplnění toho, co říká Dana…
Pučálka.
Pučálka - Pálenec.

 
Cuso
345 příspěvků 26.02.07 14:09
damy

Velmi pekne dakujem za tip. Urcite vyskusam.

 
DanaJ
1136 příspěvků 02.03.07 07:24
Něco jsem našla..

..tadá: http://www.probio.cz/…omazanky.htm - jsou tu recepty, pod banerem vpravo odkaz na Jak nakličovat a úplně dole odkaz na Recepty s využitím klíčků. Já klíčím ve sklenici a to se mi osvědčilo (jen řeřichu dávám na vatičku).
PS: Teď jsem klíčila od pondělí večer cizrnu a mungo. Mno a místo 12 hodin jsem to tam nechala 20 a vše je dnes v pořádku.

 
Cuso
345 příspěvků 02.03.07 22:58
DanaJ

Super. Ďakujem veľmi pekne, našiel som tam pár dobrých receptov.


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz