KOŠÁRNICKÝ ŘÍZEK

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
tri.koule
1 příspěvek 17.02.07 05:44
KOŠÁRNICKÝ ŘÍZEK

Hledám recept na košárnický řízek. Často jej připravují např. v nemocničních kuchyních. Na netu jsem recept nenašel.



Reakce:
 
jau
457 příspěvků 17.02.07 15:22
...

Napiš, jak to vypadá, pod názvem se může leckdy skrývat cokoliv:-))

 
penda
4752 příspěvků 18.02.07 14:21
třeba to je to samé, co pastevecký řízek ...

naklepat maso, potřít česnekem, osolit, obalit v rozšlehaných vejcích promíchaných se strouhaným sýrem a strouhankou a rychle opéci na sádle … … anebo že by to mělo něco společného s egyptským „košari“ (koshari)? - rýže s čočkou, olivami a cibulí?… ;o))))

 
penda
4752 příspěvků 21.03.07 13:51
Dnes jsem opět zkusila

… vložit „košárnický řízek“ do vyhledávače a mimo labužníka mi „vypadla“ i diplomová práce nějaké studentky, kde tento řízek uváděla jako součást jídelníčku FNKV (Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Praha). Tak jsem zkusila poslat mailový dotaz do nemocnice a vedoucí Správy stravovacího provozu FNKV, pan Hlušička, mi ochotně poslal rovnou recepturu …

Košárnický řízek
(receptura na 10 porcí)

  • vepřová plec 700 g
  • vejce 3 ks
  • sýr Eidam 300 g
  • mouka hladká 50 g
  • mléko 200 ml
  • paprika mletá
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka
  • olej

Do jemně umletého vepřového masa se přidá jemně nastrouhaný sýr, hladká mouka, vejce, mléko, sůl, pepř a sladká paprika. Je možné přidat i namletou cibuli. Z takto připravené směsi se vytvarují jednotlivé řízky (rozmačknutý karbanátek) a pečou se v troubě při teplotě 180°C cca 40 minut. Je možno též vytvarované řízky obalit ve strouhance a usmažit na oleji.

Tak i za pana Hlušičku přeji dobrou chuť! ;o))
P.S. Ještě že u mne neplatí „líná huba, holé neštěstí“ …;o)))

 
HelcaK
960 příspěvků 21.03.07 14:07
Podle receptu

soudě, není běžnější označení Holandský řízek?

 
Ivo
1045 příspěvků 21.03.07 19:14
Helenko...

…i my pod Tvým názvem známe tento pokrm, jen jsou u nás dvě odlišnosti: nepoužíváme mletou papriku a meleme libovější bůček



 Váš příspěvek


 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru


Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz