Myslivecká pečeně

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
MysticGirl88
1 příspěvek 23.3.10 12:21
Myslivecká pečeně

Dobrý den,

prosila bych vás o radu. Hledám recept na mysliveckou pečeni v časopise či knize, nevíte někdo, kde sehnat? časopis od vás ráda koupím.

Děkuji, hezký den, martina

Reakce:
Sting
20 příspěvků 23.3.10 15:18
Martino,

Jsem moc rád,že hledáte právě tenhle recept.
Pokud uspějete,s radostí se budu inspirovat.Já nejsem schopen.

Zatím zdravím

Manana
1515 příspěvků 23.3.10 16:58
Myslivecká pečeně podle Sandtnerky

Myslivecká pečeně.

Oprané, naklepané a osolené hovězí maso udusíme jako šťavnatou
pečeni. Pak zamícháme do procezené omáčky sekanou a oloupanou,
na másle usmaženou kys. okurku, rozsekané kapary, strouh. cibulku
(šalotku), drobně usekanou citronovou kůru, zelenou petrželku,
očištěnou sekanou sardelku, málo kmínu a omáčku nalijeme na nakrájené maso.

Rozpočet pro 5 osob: 75 dkg hov. masa - sůl - 5 dkg slaniny - 6 dkg másla - bob. list - tymián - 8 dkg cibule - 2 zrnka nov. koření - 4 zrnka pepře - citr. šťáva i kůra - 1/16 I bílého vína - 1 dkg cukru - 2 dkg mouky. Na smažení míšeninky: 2 dkg másla - 1/2 malé kys. okurky - 1/2 dkg kaparů - 1 dkg cibulky - kousek citr. kůry - 1 sardelka - a špetka kmínu - zel. petržel.

Šťavnatá pečeně.

Naklepané, osolené, slaninou protažené hovězí maso z kýty nebo
nízký bok udusíme do měkka se zeleninou a kořením jako hovězí pečeni.
Měkké nakrájíme a vložíme do jiné nádoby, podlijeme trochu šťávou a necháme přikryté na teplém místě. Zbylou vypečenou šťávu
zaprášíme moukou a podusíme. Pak ji zředíme polévkou z kostí, při-
dáme podle chuti citr. šťávy, malý kousek kůry, do žluta upražený
cukr a několik lžic dobrého červeného vína a omáčku povaříme. Maso,
urovnáme na mísu, polijeme procezenou šťávou a podáváme k němu
kynuté knedlíky nebo moučné noky.
Chutnější a křehčí je pečeně, naložíme-li ji do másla jako svíčkovou
pečeni.
Rozpočet pro 5 osob: 1 kg masa z kýty nebo nízkého boku - 6 dkg
slaniny - sůl - kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel) - 8 dkg má.sla - 5
dkg cibule - 2 zrnka nového koření - bobkový list - tymián - 4 zrnka
pepře - z 1/2 citronu šťáva - malý kousek kůry - 1/16 l červeného vína -
1 dkg cukru - 2 dkg mouky.

penda
4752 příspěvků 23.3.10 21:23
Na labužníku

je též jedna myslivecká pečeně - od babi:
myslivecká pečeně

casino
4494 příspěvků 23.3.10 22:23
VAŠE SNAHA JE CHVÁLYHODNÁ...

…ale mám dojem, že MysticGirl88 hledá tiskovinu :-)
No, aspoň to tak z vonkajšku vyzerá :-)))
Nebo se opět mýlím? :-()

Sting
20 příspěvků 24.3.10 00:03
Casino,

většinou jste ve vašich úsudcích tak přesný,že bych se divil,kdybyste tentokrát minul.

penda
4752 příspěvků 24.3.10 11:44
Jen drobný nedostatek ...

není uveden název tiskoviny … mám pocit, že myslivecká pečeně byla uvedena určitě v pěkné řádce časopisů a pokud chce tazatelka jen nějakou určitou, specifickou, bude se to těžko hledat, pokud neuvede bližší indicie :)
Na stopro bude v časopise Myslivost, kterou odebírá náš děda, časopis poskytnout nemohu, ale až budu mít cestu k našim, mohu se mrknout, zda tam něco takového je.

Manana
1515 příspěvků 24.3.10 17:00
Sting a Casino

Uvedl jsem recepty ze Sandtnerky, což jsem tam výslovně poznamenal, nedošlo mi, že málokdo ví, Sandtnerka se říká „Knize rozpočtů a kuchařských předpisů“ od Marie Janků - Sandtnerové a Františka Janků. Citoval jsem ze sedmdesátého vydání v Art-Servisu Praha, 1990.

Pramenem je tedy tiskovina, kterou Martina výslovně uvedla - kniha.

Casino a Stingu a další: SANDTNERKA je KNIHA!!!

Manana
1515 příspěvků 24.3.10 17:12
...ještě doplněk...
casino
4494 příspěvků 24.3.10 17:46
jj, svatá pravda...

…Sandtnerka je kniha:-) Z té mé (1939) bych si dovolil doplnit: "Z pera odborné učitelky vaření a dom. hospodářství Marie Janků - Sandtnerové " Je to má z nejmilejších a nejen proto, že je dědictvím po matce.

casino
4494 příspěvků 1.4.10 00:13
Myslivecká pečeně
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz