Mleté maso

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
valina
31 příspěvků 13.04.08 19:30
Mleté maso

Labužníci, prosím poraďte. Když dělám sekanou, nebo prostě nějaké mleté maso, jak mám solit ?Nechi chutnat syrové maso.

Reakce:
 
ewa
600 příspěvků 13.04.08 20:00
...

Já taky nerada ochutnávám syrové maso. Tak v okamžiku, kdy si myslím, že už by to mohlo být, usmažím miniplacičku a tu ochutnám.
Má-li ale někdo lepší nápad, taky ho ráda vyzkouším.

 
ji
98 příspěvků 14.04.08 12:13
Co takhle

17 - 20 gr soli na 1 kg hmoty. To je poměr, který se používá u nás při přípravě klobásové směsi. V obou případech se jedná o mleté maso.

 
karminek
757 příspěvků 14.04.08 14:45
když

dělám leté maso tak ho syrové ochutnávám.Ale když nechceš okoštovat syrové tak je opravdu nejlepší si udělat vzoreček na pánvičce.

 
karminek
757 příspěvků 14.04.08 14:50
hups

mleté ne leté:-)))))))))))

 
kamilio
551 příspěvků 14.04.08 18:49
mleté maso - Ji

Klobásy se solí méně, protože při uzení ztratí asi 15% syrové váhy (vypaří se voda), ale sůl zůstane.

 
valina
31 příspěvků 14.04.08 22:06
...

Tak děkuji za rady a budu raději dělat tu zkušební placičku.

 
sim
293 příspěvků 19.04.08 00:32
...

no co, raz to skus a mas to navzdy.
zacni napr. so zarovnanou polievkovou lyzicou na pol kila masa.

 
esmeralda
4813 příspěvků 19.04.08 03:00
Mleté maso

Chtěla jsem navrhnout to samé jako Sim, ale předběhl mě.
Lžíce na půl kila masa je ale pro někoho strašně moc.
My například nesolíme skoro vůbec.
Máme raději chuť masa než sůl s masovou příchutí.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz